Gå til sidens hovedinnhold

- Ønsker å bli selvstendig

Anders Danielsen Lie spiller med moren sin i «Koselig med peis».

(SIDE2:) Og selv om det er familiedrama i NRKs nye serie, synes Danielsen Lie bare det er hyggelig å spille inn TV-serie med sin mor.

- Vi har spilt sammen før, i «Reprise». Da var hun også moren min. Jeg har et profesjonelt forhold til det. Det er ikke annerledes enn med andre skuespillere, sier han.

Danielsen Lie spiller Terje i NRKs «Koselig med peis» som har premiere i dag, mandag. Moren hans er Tone Danielsen – i serien er hun den lesbiske mammaen Bente.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Frykt for å ligne
Mandag var hele stjernelaget i den nye dramaserien samlet til premierefest på Rockefeller i Oslo. Og mens Danielsen spiller mot hverandre, er også Stein Winge og datteren Victoria Winge representert.

Det handler nemlig om familierelasjoner i «Koselig med peis», og også en del om frykten for å bli som sine foreldre.

- Jeg tror nok alle ønsker å bli selvstendige individer. Man vil ikke være kopier av sitt opphav, sier Danielsen Lie, men legger til at han respekterer sine foreldre – og at det er flere egenskaper han vil arve fra dem.

- Men jeg vil likevel være meg selv. Jeg kjenner igjen mye fra mine foreldre, men det tar for lang tid å gå inn på det nå, sier han og smiler.

Vil arve rausheten
Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen som den 36 år gamle Georg i «Koselig med peis».

Han påpeker med et smil at «er det ikke slik at genene vinner til slutt uansett?» Og synes at man generelt bør være glad for de gode sidene man kan arve av sine foreldre.

- Jeg håper jeg får rausheten og den liberale holdningen til livet som mine foreldre har. Og deres toleranse.

Når det er sagt så tror skuespilleren at det generelt kan være lettere å finne feil og irritere seg over sine nærmeste.

- Det er nok lettere å irritere seg over skavanker til moren og faren sin som ikke andre ser, sier han og forklarer:

- Si for eksempel du har med deg kjæresten hjem for første gang. Også kan du etterpå si ting som irriterte deg ved «de gamle», mens kjæresten vil svare «hva da? Det har jeg ikke lagt merke til»...

Falt for håpet
I «Koselig med peis» er det Stein Winge som er Christiansens far. En pappa som er selvopptatt og drikker mye.

- Georg er preget av gale Stein Winge som er faren. Han forakter svakhet og Georg har fått mye pes.

De to tar opp kontakten igjen når Georg flytter inn i barndomshjemmet og blir sin fars verge.

- Georg er en fyr som i utgangspunktet virker tafatt. Men han prøver å samle familien, selv om det kanskje er naivt. Men det jeg fant i ham likte jeg. Georg har håp, og han håper familien skal bli god.

Les anmeldelsen av «Koselig med peis»: Skikkelig ukoselig med peis

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

- Trenger noe nytt
Både Christiansen og Danielsen Lie tror norske TV-skjermer har godt av en serie som «Koselig med peis» - som er et skrudd univers ifølge sistnevnte.

- Det er nok mer stilisert enn det man er vant til, sier Danielsen Lie og mener prosjektet er en helt ny type TV-serie som bør ses.

Christiansen beskriver serien som noe annerledes, og sier at den er mørk. Han vil ikke strekke seg så langt som å sammenligne den med de store amerikanske, men mener likevel at det kan trekkes paralleller til virkemidler som tas i bruk, som ved for eksempel Six Feet Under.

- Plutselige flash backs, og at det går raskt tilbake til virkeligheten. Virkemidlene er etter min smak. Også er det god dramatikk. Her er det mennesker som har sitt å slite med, andre norske serier kan nærme seg mer såpe, sier Christiansen

«Koselig med peis» sendes på NRK1 mandager klokken 21:30.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken