Gå til sidens hovedinnhold

Kostbar CanArgo-tabbe

En uheldig trader i DnB Nor Markets ser ut til å fortsatt være preget av nyttårsfeiringen.

Som følge en en tastefeil så raste kursen i oljeselskapet CanArgo i morges før Oslo Børs innført børspause i aksjen. Den uheldige selgeren i DnB Nor Markets handelssystem hadde lagt inn en såkalt stopp/loss-ordre i CanArgo med salgskurs 6 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Kursen lå rett før tabben på 10 kroner. Det var ni minutter etter åpning av aksjehandelen på Oslo Børs i 2007 at stopp/loss-ordren ble utløst og tømte kjøpersiden mens kursen raste til 6 kroner.

Totalt dreier deg seg om rundt 125.000 aksjer som ble solgt av den uheldig selgeren i løpet av et par sekunder. I tillegg ble det gjort en rekke handler på kurser mellom 7 og 10 kroner før børsen tok affære.

Oslo Børs opplyste i forbindelse med feiltastingen at de vurderte å kansellere handlene i tråd med Norex-reglementet, men etter å ha gått gjennom hendelsen opplyser børsen at de ikke kommer til å kansellere handlene, men at det åpnes for at partene seg i mellom kan kansellere ved egne avtaler.

- Det er ikke gjort noen direkte feil og ordrene var lagt inn bevisst. Derfor ser vi ingen grunn til å slette handlene, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24 iMarkedet.

Ifølge Olsen var det snakk om stop/loss-ordre som var lagt inn bevisst. Den ble utløst da en tynn ordrebok ble tømt.

Dermed kan flere tradere notere en god start på året med gratisgevinster i CanArgo-aksjen, mens noen teller svidde fingre.

Etter at handelen kom i gang igjen rett før klokken 10 i aksjen har kursen krabbet opp igjen til nivåer rett udner 10 kroner som var kursen da tabben ble gjort.

Reklame

Best i test påskeegg 2021