(SIDE2): Å finne på hva man skal ha til middag er en utfordring i seg selv. At den attpåtil bør være sunn kan virke fryktinngytende på mange, i hvert fall om man er av den oppfatning at sunn mat tar lang tid.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Da kan det være lurt å la middagen bli et samlingspunkt hver dag - ikke bare rundt middagsbordet, men også under forberedelsene. Aftonbladet.se lister gode tips til hvordan hele familien kan få et bra og sunt kosthold.

Ikke la barna bli en del av slankekuren
Om du er på slankekur, ikke la det gå utover barna. La heller det sunne kostholdet bli en felles greie for hele familien, så kan heller du spise litt mindre enn de andre. Barn bør ikke slanke seg, men de bør spise sunt.

Spis nok og regelmessig
Spis frokost, lunsj og middag pluss to nyttige mellommåltider hver dag. Lær barna gode vaner.

Involver alle
Lag mat sammen hele familien, og forbered gode og sunne måltider.

Legg til, ikke ta bort
Legg til istedenfor å ta bort. La alle i familien få ta på saus selv og skill de ulike rettene slik at alle kan ta på det de vil selv. Fokuser på alle de sunne tingene dere kan spise heller enn det man bør unngå å spise.

Hverdagssnacks i biter
Kutt opp grønnsaker og la dem stå fremme. Barn spiser ofte mer frukt og grønt når det er oppskåret.

Lov av og til
Ikke bannlys kosematen. Barn bør få oppleve søte fristelser en gang i blant, selv om regelen gjerne kan være eksotiske frukter eller andre sunnere alternativer som snacks.

Vær tydelig
Om du er i en fase der du passer vekten, vær tydelig overfor din partner og si fra at du trenger støtte og oppmuntring i hverdagen.

Planlegg
For å gjøre hverdagsmiddagene enklere å planlegge, sett dere sammen og skriv handleliste uke for uke. Da kan alle komme med ønsker og dere slipper å være matkreative hver eneste dag.