(SIDE2:) - I varmen har man dårligere appetitt, men man må likevel spise. Spis mindre, men fornuftige ting. Salt er selvfølgelig viktig, fordi det er salt og vann man mister gjennom svetten, sier homeopat Lene Røtterud ved bloggen «Helsejentene» og Midsona.

Tren tidlig
Når det gjelder svetting, så mener Røtterud at du bør være forsiktig med den hardeste formen for trening når det er ekstra varmt.

- Jeg vil anbefale å ikke trene på de varmeste dagene. Skal man trene bør det foregå tidlig på morgenen, eller sent på kvelden når temperaturen er blitt noe mer moderat, mener hun.

Dropp chipsen
Røtterud understreker at det er vanlig å få mindre energi i varmen. Men det er ikke bare høye temperaturer som kan øke slappheten, også kostholdet spiller inn på energien.

- Ting som tapper deg for energi er selvfølgelig varmen og inntak av dårlig mat, sier hun, og nevner raske karbohydrater i form av kaker, kjeks og potetgull.

- Ille er det selvfølgelig å ikke spise i det hele tatt!

Planlegg dagen før
Et tips om du skal på stranden er å være forberedt på varmen, både i form av å beskytte hodet med en solhatt, eller holde hodet i skyggen, men også ved å pakke med riktige matvarer.

- Ta med deg niste på stranden. Det krever bare noen minutters planlegging på morgenen. Skjær opp frukt og melon i biter og pakk det i store bokser. Ta også med en liten boks med en blanding av salte nøtter og mandler. Det gir en umiddelbar metthetsfølelse, dessuten har mandler en gunstig effekt på forbrenningen.

Røtterud mener også at du kan planlegge stranddagen ved å lage litt ekstra til middag dagen i forveien.

- Rester av gårsdagens middag eller en skive med proteinrikt pålegg er deilig på stranden. Man spiser det man har når man er sulten, så hvorfor ikke spise noe bra?

Sjekk været der du bor.

Kutt alkoholen
Når det gjelder drikke mister kroppen raskt vann og salter i varmen, ideelt sett er det det du skal erstatte, sier Røtterud.

- Altså er det bra med rent vann. Tilsett gjerne litt sitronsaft for å gi en litt mer interessant smak. Veldig fortynnet sportsdrikke er og bra, det inneholder litt salter og litt sukker for restitusjon.

Til slutt understreker Røtterud at du kan miste en del energi om du drikker mye alkohol i varmen.

- Drikker du alkohol eller kaffe blir disse plagene forsterket, da må du fylle på med enda mer vann eller farrislignende produkter.