Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig fall i gassprisene

Gassprisene er på vei ned etter at Russland gikk tilbake til normal forsyning via Ukraina tirsdag.

(NA24): I helgen stengte Russland leveransene av naturgass til Ukraina etter en krangel om pris og russiske påstander om at Ukraina har tappet gass ment for Vesten til eget bruk, noe Ukraina har benektet.

Oljeprisen opp
Tirsdag var forsyningen gjennom de ukrainske rørledningene tilbake til normalen. Gazprom understreker imidlertid at de nye forsyningene ikke er ment for det ukrainske markedet.

Futurprisen på gass var ned hele 3,8 prosent tirsdag formiddag som følge av Russlands beslutning om å gjenoppta leveransen.

En annen grunn til prisnedgangen kan være at flere land kan komme til å vurdere alternative energiløsninger dersom Russland ikke kan garantere for stabil leveranse.

Prisen på Nymex-olje for levering i februar steg med 29 cent til 61.33 dollar fatet tirsdag morgen. Råolje kostet 59.30 dollar, en oppgang på 32 cent.

Krever markedspris
Russland forsyner Europa med 25 prosent av naturgassen. Mesteparten av forsyningen foregår gjennom Ukraina.

Russland krever at Ukraina betaler en markedspris som er om lag 400 prosent høyere enn dagens. Ukraina har stilt seg villig til å betale markedspris, men ønsker at økningen skal skje over tid.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken