Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig løft for Kjos

Punktligheten var det så som så med, men passasjerene strømmet til.

I desember måned fløy Norwegian 815.562 passasjer.

Dette er en økning på 163.667 passasjerer eller 25 prosent fra samme måned i fjor.

Kabinfaktoren for konsernet som helhet lå på 76 prosent i desember, en forbedring på 2 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

- Passasjertallene for fjoråret har vist oss at stadig flere foretrekker å fly med oss, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian i en melding fra selskapet.

Ikke i rute
Selskapet opererte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav kun 61,8 prosent gikk på oppsatt rutetid.

- Desember ble en ekstraordinær måned med tanke på punktlighet. Måneden var preget av mye dårlig vær og snø på kontinentet og langs norskekysten. I kombinasjon med generelt stor reiseaktivitet i julemåneden ble flyplassbemanningen, spesielt på Gardermoen, for liten til å ta unna trafikken raskt nok. Vi har satt i verk flere strakstiltak som skal rette opp dette, sier Kjos.

Punktligheten for året som helhet var 81 prosent.

Lavere yield
Mens passasjerveksten fortsetter falt imidlertid avkastningen fra hver passasjer. Seteinntekter per passasjerkilometer, eller yielden, er estimert til 0,55 kroner for desember, noe som er 17 prosent lavere enn i desember 2008.

Selskapet skriver at endringen i stor grad skyldes bortfall av drivstofftillegg, samt en endring i ruteporteføljen og innfasing av nye fly med høyere kapasitet og lavere enhetskostnad.

- Norwegian er i ferd med å fase inn en av de mest miljøvennlige flyflåtene i Europa bestående av Boeing 737-800. Desember ble en milepæl som den første måneden i selskapets historie der vi fløy flere passasjerkilometer med våre nye, moderne 737-800 enn flyene av typen 737-300 som vi nå faser ut. De nye flyene gir også våre passasjerer en mer behagelig flytur, med både bedre beinplass og mindre støy, sier Kjos.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken