Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig økning for DNO

DNOs irakiske produksjon gjorde et hopp i mai.

Det viser den månedlige rapporten fra oljeselskapet for mai. DNO International ASA kan vise til en samlet produksjon på 21.889 fat per dag i mai, opp fra 15.962 fat per dag i april.

NA24 - din næringslivsavis

Det er i Nord-Irak at økning har kommet i mai. Med økt lokalt salg har produksjonen blitt økt fra 5.961 fat er dag i april til 11.685 fat per dag i mai. Produksjonen i Jemen var på det nærmest uendret og endte på 10.204 fat per dag.

Tawke hopp
All DNOs produksjon i Nord-Irak foregår på Tawke-feltet. Den ble doblet i mai til 12.983 fat per dag.

Det ble oppnådd en oljepris op 69,49 dollar per fat av DNO i mai, noe som er langt under den internasjonale markedsprisen, noe som skyldes at oljen blant annet fra Tawke foreløpig kun selges i det lokale markedet. Oppnådd pris i april var på 77,85 dollar per fat.

Nye funn i Jemen
DNO har siden forrige månedsrapport gjennomført en rekke boringer både i Jemen og i Nord-Irak.

På blokk 43 i Jemen har det blitt boret en letebrønn på Mesari-prospektet. Her viste den normale produksjonssonen Qishn kun vann, mens det ble funnet indikasjoner på hydrokarboner i Saaf-formasjonen. Det vil bli gjennomført tester på et senere tidspunkt.

I blokk 47 i Jemen er det gjort funn av olje i Sharnah-1 brønnen. Brønnen er testet med en produksjonsrate på 600-700 fat olje per dag med en vannkutt på 70 til 80 prosent. Brønnen klargjøres for fremtidig produksjon.

Riggen er flyttet til letebrønnen Yaalen-1 hvor det gjennomføres tester av en gassforekomst.

På Sharyoof-feltet er det boret to nye produksjonsbrønner, hvorav den ene Sharyoof-30 er satt i produksjon med en rate på 430 fat per dag.

Sterk test
DNO har i løpet av mai også gjennomført testing av produksjonsbrønnen Tawke-11. Brønnen klargjøres nå for produksjon etter en test som viste en produksjon på 8.500 fat per dag gjennom en 3 tommers choke.

20. mai startet DNO boringen av brønnen Tawke-15 på feltet.

Ellers i Nord-Irak har avgrensingsbrønnen Summail Extension-1 blitt foreløpig forlatt, men vil bli gjenopptatt senere. Brønnen ligger på Dohuk-lisensen. På Erbil-lisensen er boringen av letebrønnen Hawler-2 i gang.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken