Du ringte ikke. Mest sannsynlig kunne du ha ringt, og du burde ha ringt. Men du glemte det. Alt skjedde så fort at du rett og slett ikke husket det. Du gikk ut, en øl ble til to og to ble til ti. Så gikk det fire timer og du ringte ikke da heller.

Nå er du hjemme, og hun er rasende. Mens du var vekk, lagde hun nemlig en overraskelsesmiddag til deg. Nå skriker hun, gråter og kaller alle vennene dine for idioter. Du slenger en kommentar om de dumme venninnene hennes, og så er det i gang for alvor...

Noen krangler varer i to minutter, andre i to uker. Dette kan være tøffe tider, men er du i et forhold, må du lære deg å takle slike perioder.

Vær rettferdig

Man kan ikke unngå konflikter, og ettersom krangling gjerne står på agendaen etter en konflikt, er det beste å krangle rettferdig. Hold deg til temaet og la argumentene være saklige. Ikke la en liten konflikt tårne seg opp til å omfatte alt hun har sagt og gjort det siste året.

Den enkleste måten å avskaffe en konflikt på, er å løse den. Altså; ingen kjipe triks for å såre følelsene hennes og få henne til å gråte. Å kalle hverandre stygge ting er barnslig og totalt forbudt. Du ville ikke vært kompis med en som slengte dritt til deg, så hvorfor er det ok om du gjør det til henne?

Ikke spill på sjalusi

Dette monsteret er forferdelig om det kommer ut av kontroll. Det finnes nemlig en sunn balansegang mellom litt sjalu og sykelig sjalusi. Og du bør vite forskjellen.

I alle forhold kommer temaet «sjalusi» opp en eller annen gang. Om du er den sjalu typen, så pass på at du ikke begynner å krangle bare fordi du er mistenksom. Her godtas kun fakta. Husk å være rasjonell. Om hun aldri har gitt deg noen grunn til å være sjalu, ikke behandle henne som en mistenkt.

Om hun er den sjalu part, så fortell henne fakta. Om det ikke hjelper, så få inn en nøytral part for å fortelle versjonen én gang til. (Nei, bestekompisen din er ingen nøytral part; velg noen andre.) En felles venn kan være brikken som skal til for å fortelle henne om sjalusien er begrunnet eller ikke.

Hold deg unna vonde temaer

For å klare å seile unna de tøffe tidene, må man også ta noen avvergende avgjørelser. Noen måter å unngå krangling på, er å unngå såre temaer. Enkelte ting er bare «too hot to handle». Som hvordan hun kler seg, for eksempel. Du tror kanskje hun vil høre kritiske kommentarer om garderoben hennes, men det vil hun ikke. Hold deg unna kommentarer om vekta hennes og hvordan hun ser ut i klesveien, så blir dere begge så mye gladere.

Er vekta et problem, så ta henne heller med ut på tur oftere — eller på treningssenteret. Du bør selv gå foran som et godt eksempel før du lar ukvemsordene hagle over henne.

Be oppriktig om unnskyldning

Noen ganger er det lettest å unngå heftige krangler ved å innrømme at man tok feil. Alle generaler vet når man burde trekke styrkene tilbake. Noen ganger er det bedre å slikke sine sår og kjempe slaget ved en senere anledning.

En oppriktig unnskyldning kan redde et forhold. Og var det din feil, be om forlatelse og pass på at du ikke gjør den samme feilen igjen. Oppfører du deg som en voksen person, skal du ikke se bort ifra at hun begynner, hun også...

Er det tøffe tider hele tiden?

Noen ganger er det vanskelig å løse problemene som oppstår fordi det er så mange irritasjonsmomenter at man ikke kan sette fingeren på hva som er feil. Ta en pause fra hverandre. Unngå å sitte i samme rom hele tiden. Ta en joggetur, en kinokveld med gutta eller en fisketur.

Og om det er gått så langt at dere vurderer en litt lengre pause, hold reglene klare først. Kan dere møte andre mennesker og date? Er det ok å ha sex med andre? Hvor ofte skal dere ringe hverandre? Om dette ikke er avklart, kan dere fort ende opp som Rachel og Ross i «Friends»: «I thought we were on a break...»