Gå til sidens hovedinnhold

Krangler om norsk storfilm

Regissør Magnus Martens har gått til det uvanlige skritt å trekke navnet sitt fra «Svein og rotta». Det er første gang dette skjer i norsk filmhistorie.

(SIDE2:) Magnus Martens debuterte med filmen «United». I fjor ga en av Norges største produsenter, Dag Alveberg i Maipo, Martens oppgaven å lage familiefilm utav Marit Nicolaysens svært populære barnebøker om Svein og Rotta.

Takket nei til USA
Den gang takket Martens nei til tilbud fra USA for isteden å lage rottefilm. Til TV 2 Nettavisen sa Martens at han likte de litt rare og obskure figurene til Nicolaysen.

Han og produsent Dag Alveberg har tydeligvis ikke hatt samme oppfatning.

LES MER HER:Må takle 25 rotter

«Svein og Rotta» kommer derfor ut i mars uten Martens navn på rulleteksten. Produsent og regissør har ikke klart å bli enige om hvordan filmen skal bli.

Totalbudsjettet til filmen er på rundt 17 millioner kroner.

Uenige om resultatet
Fredag ettermiddag sendte Maipo ut en kort pressemelding der de skriver at Magnus Martens og Dag Alveberg ikke har klart å bli enige om den endelige utformingen av «Svein og Rotta».

- På dette grunnlag benytter regissør Magnus Martens seg av sin rett etter åndsverkloven til å trekke sitt navn fra filmen, heter det.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken