Gå til sidens hovedinnhold

Slik stopper du kranglene

... før de oppstår!

(SIDE2): Diskusjoner og småkrangler er vanlige i de fleste forhold. Sjeldent betyr de noe.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men de kan også gjøre stor skade. AskMen gir råd så dere kan unngå kranglene - før de oppstår.

VÆR DIPLOMATISK
I kampens hete kan det være vanskelig å huske at dere begge egentlig vil det samme; ha en partner som respekterer og forstår deg. Så i stedet for å fokusere på å bevise at den andre tar feil bør man prøve å få fram ønsket resultat.

Ikke vent til problemer dere egentlig kan takle blir kriser, men vær klare på hva dere ønsker av hverandre helt fra starten.

TA OPP POTENSIELLE PROBLEMER
Mange lar småtingene hope seg opp før de slippes ut. Det gjør at den minste irritasjon kan føre til roping og skriking, fordi det egentlig handler om noe helt annet. Gjelder det deg må du lære deg å ta opp ting etter hvert som de dukker opp.

Gjelder det partneren din gjelder det å få alt på det rene raskest mulig. Blir han eller hun plutselig sur og gretten er det jo en indikasjon på at noe er galt. Ta det opp og kom til bunnen.

IKKE VÆR EN PUSHOVER
Kompromisser er nøkkelen til mange forhold, men her handler det om å gi å ta. Hvis du alltid overgir deg før det er et problem, er det et problem i seg selv. Ikke la partneren ta alle beslutninger bare for å unngå dårlig stemning. Da får du ikke respekt og vil ende opp med å irritere kjæresten din.

Hvis den ene velger restauranten, velger den andre filmen. Likestilling er gull.

PASS PÅ HVA DU SIER
En ting er å konstruktivt kritisere partnerens oppførsel eller handlinger, men å slenge dritt om hans eller hennes person er aldri en god idé. Slemme kallenavn vil bare eskalere krangelen, og kan gjøre større skade enn du tror. Pluss at der er barnslig og respektløst.

Du bør også unngå fraser som «Du skal alltid...» eller «Du kan aldri...».

FOREBYGGENDE ARBEID
Det er ingen tvil om at energien du bruker på selve forholdet har en tendens til å dabbe av når man har vært sammen en stund. Dette kan være et irritasjonsmoment for partneren, som ikke syntes det er spesielt hyggelig at du rett og slett er lat.

Ikke hold deg til å gjøre akkurat det som kreves for å unngå krangler. Ta heller initiativet til å gjøre mer. Alt fra å ta oppvasken til å overraske med en romantisk middag vil på lengre sikt gi deg goodwill.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Kommentarer til denne saken