Gå til sidens hovedinnhold

Krasjet fire brannbiler på tre uker

Brannmannskapene i Bergen har ikke akkurat full kontroll bak rattet.

- Vi har også krasjet noen ambulanser, sier utrykningsleder Tore Kalleklev.

Den svarte måneden for Bergen Brannvesen startet da det brøt ut brann i en barnehage på Haukedalsmyra.

22.juni: Et barn og en barnehagelærer kom til skade. I rushet for å nå fram, krasjet brannbilen på utrykning med en privatbil i rundkjøringen ved Åsane Senter.

7.juli: To brannbiler rykker ut til Sotra og kolliderer like ved Sotrabroen. De var på vei for å sjekke en automatisk brannalarm. Begge kjøretøyene er fortsatt ute av virksomhet på grunn av omfattende skader. Den ene veide 24 tonn.

12. juli: En annen bil tilhørende brannvesenet krasjet på Nygårdsbroen. Bilen kjørte inn i en annen som stoppet. En tredje bil var også involvert.

- Det er slettes ikke vanlig at vi kolliderer med vognene, men i det siste har det vært ofte. Jeg føler vi har hatt litt stang ut, sier utrykningsleder Tore Kalleklev i Bergen Brannvesen.

- Det er helt korrekt som du sier og i tillegg har vi vært uheldig med noen ambulanser. De siste to månedene har ikke vært bra.

- Hvem er det som kjører brannbilene, er det den som kommer først til rattet når alarmen går?

- Nei, det er det ikke. Det blir satt opp lister foran hver dag der noen blir satt opp som sjåfører. Alle har det som i gamle dager kaltes sertifikat klasse II. Det betyr at de kan føre biler over 7500 kg. Og vi har to instruktører med utrykningssertifikat som underviser alle de andre.

Ikke yrkessjåfører

- Men de er ikke yrkessjåfører?

- Nei, det er de ikke. Noen ganger sitter de bak, noen ganger er de på ambulansen, andre ganger er de røykdykkere. Det er ikke slik som med bussjåfører som kjører bilen hele tiden.

- Burde det ikke være det?

- Det er et godt spørsmål til riktig tid. Problemet er at dersom vi hadde spesialiserte sjåfører ville det blitt dyrt i form av vaktlister som måtte gå opp, ferier som måtte avvikles og ikke minst erstattere ved sykdom.

- Men det er dyrt å krasje brannbiler og?

- Ja, det er det. Det er på høy tid å se på det, sier Tore Kalleklev som innrømmer at den siste måneden har vært litt flau..

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken