10 gode grunner til at du bør betale med kredittkort

Sist oppdatert: 20 februar 2017

Mange har fortsatt ikke fått med seg hvorfor det er så lurt å bruke kredittkort. Vi gir deg rådene du trenger, samt mulighet til å bestille kortet som stadig går til topps i tester.

Kredittkort er genialt, men må selvfølgelig brukes med måte!

Du sparer penger, samler bonuspoeng og får tilgang til en rekke spennende spesialtilbud. Dersom du betaler i tide og unngår høye årsavgifter, gir kredittkort deg økonomisk frihet og bedre rettigheter: Du blir en mer verdifull kunde for banken!

– Folk flest bruker kredittkortet fornuftig. Gjør man det, er det et veldig smart kort også for unge, uttalte forbrukerøkonom Magne Gundersen, blant annet kjent fra Luksusfellen, til NRK i forbindelse med en undersøkelse om handling på internett.

Anbefales av norske økonomi-nettsteder

En rekke norske redaksjoner, blant annet E24, Nrk og Dinside.no anbefaler å bruke kredittkort, spesielt ved netthandel og reise. Men forutsatt at du betaler i tide. (Det er jo de som ikke betaler som i praksis gjør det mulig at resten av oss får gunstige fordeler).

Ti gode grunner til å velge kredittkort:

 1. Spesielt med tanke på feriereiser, er det smart å bruke kredittkort til betaling i forbindelse med Chargeback, altså at du kan kreve å få penger tilbake fra kredittkortselskapet dersom selger har gått konkurs eller ikke respekterer forbrukerrettighetene dine.
 2. Pengene trekkes ikke fra din personlige bankkonto, noe som kan gjøre det lettere å holde kontroll på ferieforbruk eller utlegg i jobbsammenheng.
 3. Etter ferie har du god oversikt over konkret forbruk.
 4. Om du skulle være så uheldig å bli utsatt for svindel, eller få frastjålet kortet, ja da tar selskapet regningen.
 5. Flere kredittkort har reiseforsikring inkludert (sjekk betingelser, ofte må man betale 50 prosent av kjøpesummen på kortet).
 6. Du kan raskt tjene bonuspoeng dersom du legger ut for høye regninger med kredittkort. Tilby deg foreksempel å legge ut for hele jobbmiddagen, bestille og betale reisen til alle på gutteturen eller lignende. Send deretter raskt en Vipps-melding der du ber om at utlegg overføres tilbake. (Slik kan du faktisk bli gullkunde).
 7. Enkelte kredittkort gir tilgang til en rekke flyplass-lounger.
 8. Mange kredittkort tilbyr “personlig assistent” eller det som kalles concierge-service.
 9. Dersom du velger å betale med kredittkort i butikk, så velg lokal valuta. Dette fordi butikken selv bestemmer vekslingskursen dersom du velger å betale i norske kroner, noe som oftest blir dyrere.
 10. Unngå kontantuttak (noe som strengt tatt ikke er nødvendig når du kan trekke kortet gratis + få bonuspoeng og rabatter på kjøpet).

Vi anbefaler kortet som går til topps i de fleste kåringer. Les om eller bestill kortet her.

Du belønnes for å være lojal

Mange banker belønner deg for å velge nettopp deres kort. Belønningen kan være alt fra bonuspoeng på flyet og hotellovernattinger til rabatter på butikker, restauranter, leiebil og andre fornøyelsestilbud.

Andre gir deg penger tilbake på konto når du handler med kortet (cashback).

Ikano Visa kredittkort gjør langt på vei begge deler, men det er mer. Kortet har ingen årsavgift eller eFakturagebyr, du kan utsette betalingen i inntil 9 måneder på alle Visa-kjøp over 2 500 kroner og får automatisk rabatter på blant annet bensin og dagligvare. I tillegg får man et eksklusivt fordelsprogram.

Fordeler ved å benytte Ikano Visa kredittkort:

 • Ingen årsavgift eller etableringsgebyr
 • Opptil 100 000 kr i kreditt
 • 1 % fast rabatt på bensinstasjoner
 • 1 % fast rabatt på mat- og dagligvarer
 • 2 % fast rabatt på Shell-stasjoner
 • 10 % fast rabatt på leiebil fra rentalcars.com
 • Månedsrabatter på alt innenfor én bestemt bransje
 • Egen fordelsportal med rabatter i mange bransjer
 • Mulighet for betalingsutsettelse og delbetaling
 • Du må være fylt 23 år for å bli vurdert som kunde

Det aller beste kredittkortet?

Ikano Visa er altså et kredittkort fra Ikano Bank, tidligere et selskap i Ikano Gruppen, og nå eiet av familien Kamprad, IKEAs grunnlegger. Ikano Visa kredittkort er etablert for å gi deg best mulige betingelser enten du ønsker å finansiere dine drømmer, trenger ekstra kontanter eller ønsker å samle dine kjøp på en oversiktlig faktura.

Kredittkort
 • Stor sammenligning
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende