5 Myter om kredittkort

Sist oppdatert: 02 september 2016

Kredittkort kan for mange være noe litt ukjent og skummelt. Vi hører ofte om kredittkortfella og det verserer mange rykter om hvor farlig kredittkortet er. I denne artikkelen skal vi avlive fem av de mest utbredte kredittkortmytene som verserer der ute.

1. Kredittkort er første steget mot luksusfellen

USANT

Mange nordmenn, og spesielt ungdom blir fortalt at de bør skygge unna kredittkort. På tv ser vi hvordan uheldige mennesker har samlet opp enorme summer i kredittkortgjeld og vi ser hvordan den høye renta gjør det nesten umulig å betale tilbake kreditten.

Det som er viktig å huske på er at de tilfellene vi hører om er ekstreme tilfeller hvor forbrukeren har neglisjert gjeldsforpliktelsene sine over lang tid. Uansett hvordan du strukturerer privatøkonomien din må du alltid sørge for å ikke bruke mer penger enn du tjener og alltid planlegge innkjøpene slik at du alltid har penger når regningene kommer. Så lenge du har en fornuftig økonomi er det bare fordeler å hente på kredittkortbruk.

2. Det er svært dyrt å bruke kredittkortet

USANT

Markedet for kredittkort har endret seg drastisk de siste årene. Nå tilbyr de beste kredittkortselskapene kredittkort som er gratis å bruke til å betale for varer og tjenester med. Du får også gratis betalingsutsettelse på mellom 20 og 50 dager slike at så lenge du ikke tar ut kontanter eller betaler regninger, og betaler kredittkortgjelden ned innen fristen er kredittkortet helt gratis å bruke.

3. Det er ikke trygt å bruke kredittkort

USANT

Når du bruker kredittkortet er du bedre beskyttet mot svindel og problemer enn hvis du bruker et vanlig bankkort. Dette er fordi du dekkes av Finansavtalelovens §54b. Loven sier at kredittkortselskapet skal dekke dine økonomiske tap som følge av konkurser, reklamasjonsproblemer osv.

Skulle du bli utsatt for ID-tyveri og kortsvindel er den private kontoen din beskyttet hvis du benyttet deg av kredittkortet i stedet for bankkortet. Da slipper du å gå gjennom en lang å tidkrevende prosess for å få tilbake pengene på forsikringen.

4. Kredittkort kastes etter ungdommer

USANT

Mange er i den oppfatning av at hvem som helst kan skaffe seg et kredittkort og at det er svært lett for unge voksne uten fast inntekt å pådra seg stor kredittkortgjeld. Når du søker om kredittkort vil banken gå gjennom inntekt, gjeld og betalingsanmerkninger på søkeren. Det er disse faktorene som avgjør om banken ønsker å gi deg kreditt, og hvor mye kreditt du får.

Det er ikke en selvfølge å skaffe seg et kredittkort med mer enn et par tusen kroner i kreditt som ung voksen uten fast inntekt. Søker du flere banker er sannsynligheten stor for at i hvert fall én av dem ønsker å tilby deg et godt kredittkort med begrenset kredittgrense.

5. Du taper penger på å bruke kredittkort

USANT

Ettersom de fleste kredittkort er gratis å eie og å bruke til å betale for varer og tjenester med kan du faktisk spare penger på å bruke kredittkort. Kredittkortselskapene tilbyr ulike fordelsprogrammer, rabatter på netthandel, hotell, restauranter, cashback ved kjøp av drivstoff og mye mer. Velger du riktig kredittkort og bruker det riktig kan det spare deg for tusenvis av kroner hvert år!

Finn det beste kredittkortet til ditt bruk
Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende