Artikler om kredittkort

Før du søker

08 mars 2018

Gjeld i Norge i dag

Gjeld er et stadig økende problem i Norge, og særlig usikret gjeld på kredittkort og i forbrukslån. Men hvor låner vi mest penger? Og hvorfor?
07 mai 2017

Kredittkort for nybegynnere

Her gir vi deg en god gjennomgang av det mest grunnleggende du bør vite. Så snart du har satt deg inn i informasjonen vil det være tryggere for deg å søke om et kredittkort.
28 april 2017

Hvordan tjener kredittkortselskapene penger?

I denne artikkelen ser vi på hvordan kredittkortselskaper i Norge tjener penger. Og hvordan du kan sørge for at de tjener så lite som mulig på ditt kredittkortbruk.
11 april 2017

Hvilket kredittkort passer ditt behov best?

Det er en rekke forskjellige måter å angripe spørsmålet om hvilket kredittkort som passer best for deg. La oss ta en titt på hva som motiverer deg, og hvilke kredittkort som dermed passer ditt behov best.
07 april 2017

Betal mer enn minstebeløpet på kredittkortfakturaen!

Hvis du fortsetter å bare betale minstebeløpet på kredittkortfakturaen kan dette bety et svindyrt lån i det lange løp. Her får du tipsene du trenger til å kvitte deg med kredittkortgjelden på en mer effektiv og målrettet måte.
04 april 2017

Avgifter ved kredittkort

Her er en oversikt over de vanligste avgiftene på et kredittkort, samt fordelene med å velge denne betalingsløsningen.
08 november 2016

Hvordan fungerer en kredittsjekk?

Du har helt sikkert lest og hørt om kredittsjekk i forbindelse med forskjellige kredittkort. Dette er den viktigste undersøkelsen som gjøres av deg før du får søknaden din godkjent eller avslått. Denne undersøkelsen er bankenes viktigste verktøy for å bestemme utfallet av søknaden din.
02 september 2016

5 Myter om kredittkort

I denne artikkelen skal vi avlive fem av de mest utbredte kredittkortmytene som verserer der ute.
30 juni 2016

Test: Kredittkortene som er billigst å bruke

Det er stor forskjell i kostnaden ved bruk av kredittkort. Vi har analysert alle de vanlige kredittkortene som er i markedet i dag. Her har vi sett på selve kostnaden ved å bruke kortene.
07 mai 2016

Kredittkort eller forbrukslån

Det kan være flere grunner for å velge kredittkort for å finansiere kjøp, eller andre gode grunner for å velge forbrukslån. Alt kommer an på hvordan du planlegger å benytte finansieringen.
06 mai 2016

Hvordan velge riktig kredittkort

I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av punktene du bør tenke på når du skal skaffe deg et nytt kredittkort.
03 mai 2016

VISA eller MasterCard

I Norge er det nok vanlig å assosiere MasterCard med kredittkort og Visa med vanlig debetkort

Kredittkortguide

30 august 2018

Hvorfor er kredittkort så populært?

Nordmenn har flere kredittkort - og mer kredittkortgjeld - enn noensinne. Hva er det som får oss til å dra kredittkortet stadig oftere?
17 august 2017

Kredittkort for nybegynnere

Lurt på å skaffe deg kredittkort? Da bør du lese gjennom disse tingene først så du stiller sterkere når du skal begynne å søke.
31 mai 2017

Fingersensor på MasterCard

Som med all annen ny teknologi er det selvfølgelig både entusiaster og skeptikere som nå diskuterer henholdsvis fordeler og ulemper med fingersensoren. Dette må da gjøre butikkjøp lettere? sier noen. Ja, eller farligere, sier andre.
22 mai 2017

Hvilke kredittkort passer best for småbarnsfamilier?

Med ett eller flere småbarn i huset blir hverdagsøkonomien fort trang. Fritidsaktiviteter, klær, mat og andre utgifter hoper seg gjerne opp. Og det kan være utfordrende å finne rom i økonomien til å spare. Her går vi gjennom beste kredittkort for småbarnsforeldre.
18 mai 2017

Tips til bruk av kredittkort

Vurderer du å skaffe deg kredittkort? Da er det helt sikkert mange som har advart deg mot uforsvarlig kredittkortbruk. Hvis du ikke har hatt kredittkort før kan forbruket lett gå over stokk og stein. Og da er det kort vei til kredittkortgjeld.
18 april 2017

Få mest mulig ut av betalingsutsettelsen på kredittkortet

I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du kan få mest mulig ut av betalingsutsettelsen på kredittkortet ditt. Visste du at betalingsutsettelsen på kredittkort ikke er datobasert? Rentefri utsettelse regnes fra måned til måned, ikke fra den dagen du gjennomfører transaksjonene dine.
22 mars 2017

Hvor mye kan man egentlig spare ved å bruke et bensinkort?

Som forbruker har du muligheten til å velge mellom en rekke forskjellige bensinkort som gir deg gunstige avtaler. Hvis du kjører mye bil er dette en gyllen mulighet til å spare noen kroner i året. Her får du alt du trenger å vite om bensinkort og hvor mye du kan spare med de beste.
17 mars 2017

Beste kredittkort for forretningsreiser

Det er mange grunner til å skaffe seg et kredittkort. Dette kan være mer oversikt i hverdagsøkonomien, gunstige rabatter på dagligvarehandel eller tilgang på gode fordelsprogrammer. Men for mange arbeidstakere kan det også være en god idé å skaffe seg et kredittkort for forretningsreiser. Her får du en oversikt over hvorfor, og hvilke kredittkort som egner seg best.
09 mars 2017

Kredittkort med rabatt og bonus

Det er ikke bare betalingsutsettelse som gjør kredittkort så populære. Du kan nemlig spare en hel del penger hvis du velger riktig kredittkort til ditt forbruk.
07 mars 2017

Kontaktløse kredittkort

Kontaktløse kredittkort gjør hverdagen enklere for både forhandlere og forbrukere. I denne artikkelen får du alt du trenger å vite om kontaktløse kredittkort.
23 februar 2017

Beste kredittkort for kjøp av dagligvarer

Det finnes et hav av kredittkort å velge mellom på markedet i Norge. Men hvordan velger du det riktige? I denne artikkelen får du en oversikt over de beste kredittkortene på dagligvarer som finnes per i dag.
21 februar 2017

Dette betyr tallene fremsiden av kredittkortet ditt

Det kan kanskje se ut som tallene på fremsiden av kredittkortet ditt er kastet sammen litt vilkårlig, og med bakgrunn i at ingen andre skal ha en lignende kombinasjon, men det er ikke helt sånn.
21 februar 2017

Dette må alle med kredittkort vite

Kredittkort har mange fordeler og postive elementer ved seg hvis det brukes riktig, men kredittkort kan også medføre en del ulemper hvis det brukes på feil måte.
20 februar 2017

Nye regler gjør det lettere å unngå Luksusfellen

Med stadig raskere søknadsbehandling på forbrukslån og kredittkort er det flere og flere norske forbrukere som biter over mer enn de klarer å tygge. Da er veien kort til dyr kredittkortgjeld som bare blir stående urørt. For å motvirke denne trenden er det nå fastsatt nye regler for e-Faktura og avtalegiro i Norge.
14 februar 2017

De beste kredittkortene for hotell i 2017

Bor du mye på hotell? Og kanskje mye innenfor samme hotellkjede? Hvis du er mye på reisefot er kredittkort svært fordelaktige. De mest skreddersydde kommer med både reise- og avbestillingsforsikring. Her har vi samlet sammen de beste kredittkortene på hotell for 2017.
07 februar 2017

MasterCard – Black Card

Det finnes tusentalls kredittkort i verden, men bare et utvalg luksuriøse. Mastercard Black Card er et av disse. La oss ta en titt på akkurat hvor eksklusivt Mastercard Black Card er.
03 februar 2017

Få mer ut av valentinsdagen med riktig kredittkort

Valentinsdagen nærmer seg med stormskritt. Dette er den perfekte dagen å gjøre stas på din kjære. I denne artikkelen gir vi deg tipsene for å få mer ut av valentinsdagen ved å velge det riktige kredittkortet.
24 januar 2017

Slik sparer du penger på drivstoff

Bensin koster norske husholdninger mange tusen kroner i året, og dette er definitivt et lurt område å forsøke å spare på i hverdagen. Her har vi samlet noen av de beste tipsene for å få det til.
17 januar 2017

Hvorfor anbefaler ekspertene et kredittkort?

Kredittkort har fått et veldig dårlig rykte på seg. Og det er viktig å trå varsomt når man bruker et kredittkort. Til tross for dette anbefaler forbrukerøkonomer kredittkort til hverdagsbruk.
12 januar 2017

Alle med kredittkort må vite dette

Trodde du kredittkortbruk var rentefritt dersom du betaler regningen i tide? «Bruk kredittkortet til varekjøp og få rentefri kreditt i 45 dager» er slagordet mange banker benytter seg av for å markedsføre kredittkort. Informasjon om at dette ikke gjelder all bruk av kredittkortet er vanskelig å finne.
10 januar 2017

Beste kredittkort for reise i 2019

Dette er et kredittkort med enorme fordeler, svært gode vilkår og en gunstig rente i forhold til resten av markedet. Hvis du trenger et kredittkort eller har vurdert å bytte tilbyder er det ingenting å lure på.
05 januar 2017

Dette kortet kan du spare 5000 kroner med

For å få mest ut av kredittkort, gjelder det å velge det kortet som passer best for deg. Ulike kredittkort kan ha svært forskjellige vilkår for betalingsutsettelse, renter og gebyrer. Det samme gjelder for fordelsprogrammer og månedlige rabatter og tilbud.
04 januar 2017

Hva skal til for å få et American Express Black Card?

Det er noen kredittkort i verden man ikke kan søke om. Dette er svært eksklusive kort, som kommer med tilsvarende eksklusive medlemsfordeler. Terskelen for å skaffe seg disse kortene er skyhøy. American Express Centurion er et slik kort
02 januar 2017

Spar penger på dagligvarer med kredittkort

Man bruker en god del av inntektene sine på matvarer gjennom året. Derfor kan det være en veldig god idé å bruke kredittkort til mathandelen slik at man kan spare penger på dagligvarehandelen. Vi hjelper deg med å velge riktig kort.
27 desember 2016

Kredittkort med BankAxept

I denne artikkelen gir vi deg en gjennomgang av hva BankAxept er og tre kredittkort som inkluderer tilgang til dette betalingssystemet.
05 desember 2016

yA Bank kredittkort – Alt du trenger å vite

Er du på utkikk etter et nytt kredittkort? Det finnes et enormt utvalg av kredittkort å velge mellom på markedet i dag. Og det er jammen ikke enkelt å vite hvilket kredittkort som er best å søke om. I denne artikkelen får du all informasjonen du trenger om Yabank kredittkort – et kort med utrolig gode vilkår.
29 november 2016

Ta kontroll over kredittkortbruken din

Hvis du først har vendt deg til et kredittbasert forbruk er det vanskelig å ta seg inn igjen. Derfor er det veldig viktig å ha et sunt forhold til kredittkortene dine – før du går i fella. Her er noen gode råd til deg som har høyt kredittkortforbruk.
24 november 2016

Gunstige fordelsprogrammer du får med på kredittkortkjøpet

Dersom du er en bevisst forbruker kan du spare ganske mange tusen kroner i året ved å bruke kredittkort. Dette avhenger selvfølgelig av at du bruker det på riktig måte. Men hvis du administrerer privatøkonomien din smart kan du få med veldig mye på kredittkort-kjøpene dine.
18 november 2016

5 kredittkort som gir deg godt med pusterom

Med et kredittkort kan du låne forholdsvis store beløper uten at det koster deg en krone. Kredittkort er de eneste verktøyene som tillater dette i privatøkonomien din. Og ettersom konkurransen blir tøffere og tøffere blir også forbrukervilkårene gunstigere og gunstigere. Det er spesielt med tanke på betalingsutsettelse, som er den gratis låneperioden du får på kredittkortet ditt. Her er en oversikt over fem kredittkort som gir deg godt med pusterom.
05 november 2016

Unngå luksusfellen

Fordi kredittkort gir forbrukeren enkel tilgang på raske penger ender flere og flere folk opp med å gå rett i luksusfellen. Her er noen tips til hvordan du unngår dette.
27 oktober 2016

5 rettigheter du får med på kredittkort-kjøpet

Dersom du holder oversikt over forbruket ditt har du med kredittkort muligheten til å låne penger gratis – et helt rentefritt lån. I tillegg til dette får du flere rettigheter med et kredittkort enn med et vanlig bankkort. Her er de vanligste.
21 oktober 2016

Slik får du rabatter med Remember Kredittkort

Med Remember Reward får du en provisjon hver gang du handler i en av butikkene som er en del av deres fordelsprogram og den provisjonen gir Remember tilbake til deg i form av at den trekkes fra på kredittkortregningen din hver måned.
11 oktober 2016

Skattefradrag på kredittkort

Ønsker man å bruke et kort for å låne penger, så bør man vurdere hva det faktisk koster å låne pengene. Man vil få skattefradrag på kredittkortrentene som vil kunne regnes med som en del av den faktiske prisen.
09 september 2016

365Direkte er et av markedets beste kredittkort

Dette kredittkortet gir brukeren utrolig mange fordeler, rabatter, og cashback ved bruk og er helt klart ett av de kredittkortene i markedet med det mest omfattende fordelsprogrammet.
06 mai 2016

Tips til deg som har inkasso

I denne artikkelen skal vi fokusere på hva du skal gjøre når etter du har mottatt et inkassovarsel.
03 mai 2016

Sperre kredittkortet

Her kan du lese en enkel og stegvis guide til hvordan du kan sperre ditt kredittkort.
03 mai 2016

Cashback kredittkort

Ett av de nye virkemidlene som brukes for å vinne nye kunder er det vil kaller for Cashback.

Reise

17 januar 2018

Reiseforsikring på kredittkort

Usikker på om reiseforsikring på kredittkort er noe særlig å ha? Ta en titt på denne guiden for en grundig gjennomgang av temaet.
20 juli 2017

Ekstra sikkerhet på ferie med kredittkort

Her får du informasjonen du trenger om hvorfor kredittkort er sikrere når man befinner seg i utlandet. Vi tar også en titt på hvilke ekstratiltak du bør huske på slik at du ikke får en ubehagelig opplevelse i løpet av ferien.
10 mai 2017

Reiseforsikring for eldre: Disse kredittkortene dekker deg

Det er mye som endrer seg når man blir pensjonist. Man får lavere inntekt, en friere hverdag, og kanskje mer tid til å reise. Da skal man imidlertid være klar over forsikringsendringene som også kommer med pensjonstiden.
03 mai 2017

Bruk kredittkort for en bekymringsfri ferie

Du kan spare ganske mye penger ved å velge en gunstig betalingsform mens du reiser. Et kredittkort vil sørge for at du får en helt bekymringsfri ferie. Som gjør det mulig for deg å virkelig slappe av.
24 april 2017

Hva er valutapåslag?

Dersom du skal til utlandet i sommer er det imidlertid lurt å gjøre seg kjent med hvordan valutapåslaget fungerer. Da kan du unngå uventet store kredittkortregninger når du kommer hjem fra reisen.
28 februar 2017

Spar penger på ferie i 2017 med kredittkort

Kredittkort kan spare deg for en hel del penger på en rekke forskjellige bruksområder. Hvis du skal på ferie i løpet av året gjør du derfor lurt i å ta en titt på de forskjellige kredittkortene på markedet.
14 desember 2016

Kontantuttak i utlandet – velg riktig kredittkort

Kredittkort er fantastiske ting å ha når man er på reise i utlandet. De gir deg en rekke fordeler du ikke får med vanlig bankkort. Det er imidlertid spesielt én ting som skiller de forskjellige kredittkortene fra hverandre. Og det er hvor mye det koster å ta ut penger med kredittkortet i utlandet.
06 mai 2016

Bonuspoeng ved bruk av kredittkort

I denne artikkelen skal vi forklare hovedforskjellen mellom bonusprogrammene til SAS og Norwegian, samt veie dem opp mot hverandre.

Wiki

27 februar 2017

Hva koster et kredittkort?

Kostnaden for et kredittkort avhenger av kortutstederens priser. Det finnes i dag to typer kredittkort på markedet: kredittkort med gebyr og gebyrfrie kredittkort.
27 februar 2017

Hva er kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort som gjør det mulig for forbrukere (kortholdere) å handle på kreditt.
15 august 2016

Hva er efaktura?

Med efaktura kan du motta alle dine fakturaer elektronisk i stedet for at de sendes til deg i posten eller per email.
15 august 2016

Hva er årsgebyr?

Årsgebyr på et kredittkort eller lån er en pris man betaler en gang i året.
15 august 2016

Hva er cashback?

Om man har cashback avtale på et kredittkort, betyr det at man får tilbake en andel av alle kjøp på fakturaen måneden etterpå.
15 august 2016

Hva er Diners Club?

Diners Club var et av de første betalingskortene på markedet, og har fortsatt i dag beholdt en god del av dette markedet.
14 august 2016

Hva er et debetkort?

Debetkort er et kort som gir deg direkte tilgang til bankkontoen din.
14 august 2016

Hva er American Express?

American Express et amerikansk kortselskap som tilbyr betalingskort i hele verden, men har størst markedsandel i USA
Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende