Bensinkort med best årlig rabatt på bensin

Sist oppdatert: 17 oktober 2017

Enten du allerede har kredittkort eller er på jakt etter et nytt bør du være oppmerksom på de enorme fordelene et slik kort kan komme med. Hvis du gjør litt grundig arbeid i forkant av søknaden din kan du bli sittende med gunstige rabatter året rundt.

For de som kjører mye bil vil det være spesielt lurt å se etter kredittkort som gir deg best årlig rabatt på bensin. Kredittkort kommer til ethvert behov og da er det heller ingen overraskelse at det finnes kort skreddersydd til tanking av bilen.

Men det er stor forskjell på hvilke kredittkort som vil gi deg flest besparelser på rabattavtalen din. For å unngå skuffelse bør du derfor ta en grundig gjennomgang av mulighetene dine i løpet av søknadsprosessen.

Her gir vi deg informasjonen du trenger for å finne et godt bensinkort til dine behov. Vi tar også en titt på hvilke kredittkort som gir deg best årlig rabatt på bensin.

Hva er et bensinkort?

Et bensinkort er et kredittkort som gir deg gunstige fordeler i forbindelse med handel på bensinstasjon, både i form av bensin og andre varer. Det fungerer altså som andre kredittkort, men har primært rabatter på bensin.

Du kan få kredittkort med bensinrabatt med kredittramme på opptil 100.000 kroner. Dersom du er på jakt etter et kort du kan bruke til andre formål enn bare bensin vil en høyere kredittgrense være gunstig. Da kan du dra nytte av kredittkortet til ting som reise og generelt forbruk også.

Effektiv rente på bensinkort ligger som på andre kredittkort, som vanligvis er mellom 20% og 30%. Vær oppmerksom på at kredittkortselskapet alltid vil gjennomføre en kredittvurdering av deg når du søker om et nytt kort. Konklusjonen fra denne vil bli liggende til grunn for vilkårene du får tilbud om på bensinkortet.

Når du skal søke om bensinkort bør du sørge for å få deg en så gunstig betalingsutsettelse som mulig. Jo lengre denne er, jo mer vil du få ut av kredittkortet ditt i form av rentebesparelser.

Hvorfor bør du skaffe deg et bensinkort?

Det er flere gode grunner til å skaffe seg et bensinkort. Dette vil imidlertid være mest relevant for de som bruker bilen mye, og dermed kan dra nytte av rabattprogrammene. Generelt sett får man også mest ut av et bensinkort dersom man tanker hos én bensinstasjonskjede.

De beste rabattprogrammene får kredittkortselskapene nemlig utarbeidet i samarbeid med en gunstig avtale med ett bensinstasjonsselskap. Det finnes bensinkort med rabatt på flere kjeder også, men de beste fordelene kommer med kredittkort dedikert til én kjede.

Den beste grunnen til å skaffe seg et bensinkort er selvfølgelig at det vil spare deg for penger. Å få igjen noe av beløpet man bruker på bensinstasjonen hver uke er ikke å forakte. Med noen kredittkort gjelder rabatten også for kjøp du gjennomfører, ikke bare bensinen du tanker.

Med et så omfattende kredittkortmarked som vi har i Norge i dag ville det også være dumt å ikke dra nytte av fordelsprogrammene som tilbys. Dersom bensin er det du vil spare mest penger på med hensyn til dette bør du se på følgende kredittkort:

365Direkte Mastercard bensinkort

365Direkte Mastercard ble kåret som Best i Test av Dine Penger i 2016. Dette er et svært gunstig rabattkort, som gir deg gode avslag på bensinen du kjøper. Dersom du tanker på Esso vil 365Direkte gi deg mye valuta for pengene.

Her får du nemlig 34 øre rabatt per liter i fast rabatt, samt 3,65% cashback på kjøpene du gjennomfører. Dersom du tanker for 14 kroner per liter medfører dette 85 øre i literrabatt med 365Direkte Mastercard.

I tillegg til Esso-fordelene kommer kortet også med 2% cashback når du bruker det på samtlige andre bensinstasjoner, over hele verden. Du får videre rabatt på leiebil og reiseforsikring med kredittkortet.

365Direkte har en maksimal kredittramme på 50.000 kroner og effektiv rente på 25,53% per år. Det kreves inntekt på minst 160.000 kroner i året for å søke. Du må også ha fylt 21 år og ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Rentefri betalingsutsettelse på kortet er 45 dager fra første dagen i måneden.

Bensinkort med rabatter

Santander FlexiVisa bensinkort

Med Santander FlexiVisa får du velge din egen rabatt fra måned til måned i kategoriene elektronikk, reise, drivstoff, sportsutstyr eller klær og sko. Dersom du velger drivstoffrabatten er denne på hele 4% på alle kjøp du gjennomfører.

Den kanskje største fordelen med FlexiVisa er strukturen kortet har på fordelsprogrammet sitt. I motsetning til kjede-spesifikke kredittkort vil du få rabatten på alle bensinstasjoner tilknyttet Visa sitt betalingsnettverk. Sånn sett kan du spare penger over hele verden, og på et stort utvalg av bensinstasjoner.

Som kortholder får du videre tilgang på fordelsportalen Kickback fra Santander. Her får du cashback på opptil 20% i et stort utvalg av norske nettbutikker, på alt fra flybilletter til klær. Sånn sett er FlexiVisa et allsidig bensinkort, som gir deg andre fordeler enn bare bensinrabatten.

Maksimal kredittramme på FlexiVisa er 100.000 kroner, og effektiv rente ligger på 24,6% årlig. Du må ha en årsinntekt på minst 50.000 kroner i brutto, ha fylt 20 år og ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger for å søke. Rentefri betalingsutsettelse er på 50 dager, fra den første dagen i hver måned.

Shell Mastercard bensinkort

Shell Mastercard tilbys av Ikano Bank og er spesielt gunstig for deg som er medlem av fordelsprogrammet Trumf. Med dette kredittkortet tjener du Trumf-poeng på kjøpene dine, og bensinrabatten er spesielt gunstig.

Du får 40 øre i Trumf-bonus på hver liter du tanker hos Shell-stasjoner. Nye kunder får også dobbel opptjening de første 30 dagene, altså 80 øre i literrabatt. I tillegg til denne fordelen kommer Shell Mastercard med 1% Trumf-opptjening på samtlige andre kjøp.

Trumf benytter seg av Mastercard sitt betalingsnettverk, og du vil dermed få opptjening uansett hvor du drar kortet ditt. Fordi det ikke finnes noen begrensning på årlig opptjening av Trumf-poeng kan du få mye rabatt ut av Shell Mastercard.

Maksimal kredittramme på kredittkortet er 75.000 kroner. For å søke må du være over 20 år og ha en årlig bruttoinntekt på minst 180.000 kroner. Nominell rente ligger på 21,5% og den rentefrie betalingsutsettelsen tilbys på opptil 50 dager.

<h3>Husk på disse tingene for å skaffe best årlig rabatt på bensin</h3>

Årlig rabattgrense: Dette er kanskje det viktigste å huske på når du skal skaffe best årlig rabatt på bensin. Det er nemlig visse kredittkort som tilbys med en øvre årsgrense for hvor mye bonus du kan tjene. Sørg for å sjekke denne før du takker ja til kortet.

Andre fordeler med kredittkortet: Et kredittkort skal helst være nyttig på mer enn ett bruksområde. Derfor er det viktig å sjekke hvilke andre fordeler bensinkortet kommer med i forbindelse med søknadsprosessen.

Bruk en sammenligningsside: For å få best mulig vilkår på bensinkortet ditt er det viktig at du skaffer deg en god oversikt over markedet. Til dette formålet bør du benytte deg av en sammenligningsside. Her kan du enkelt se priser, vilkår og minimumskrav og dermed skaffe et gunstig bensinkort.

Kredittkort
  • Stor sammenligning
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende