Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Beste Cashback kort

Ser du etter markedets beste cashback kredittkort?

 

Dagens kredittkortbransje er preget av hard konkurranse blant kortselskapene. Alle ønsker å ha deg som kunde! Denne konkurransen gjør at du som forbruker får gode bonusordninger og fordeler ved å bruke kredittkortet fremfor et vanlig bankkort.

 

Vi har testet de beste cashback kredittkortene som gir deg store rabatter på ulike kjøp av varer og tjenester!

Beste Cashback kredittkort

beste cashback kredittkort

Hva er Cashback?

Nå du bruker kredittkortet til å handle varer å tjenester bruker du kredittkortselskapets penger i stedet for dine egne. Du får så en månedlig faktura hvor du betaler tilbake pengene du har brukt. Når kredittkortselskapet gir deg cashback vil en viss prosent av beløpet du har brukt bli trukket fra regningen du skal betale. Cashback er altså en form for rabatt som kommer i etterkant av kjøpet. Det er ikke butikken du handler i som gir deg cashback, men kredittkortselskapet.

Ulike typer cashback

Det finnes omtrent like mange ulike cashbackordninger som det finnes kredittkort og det kan være vanskelig å vite hvilket kredittkort som gir deg de beste fordelene. For å gjøre ting litt mer oversiktlig kan vi dele de ulike typene cashback inn i tre ulike kategorier; generell cashback, bransjespesifikk eller kategoribasert cashback og spesifikk cashback.

Generell Cashback

De kredittkortene med generell cashback er også de kredittkortene som har lavest cashbackrate. Fordelen med disse kortene er at du sparer penger på alle varer og tjenester du betaler for med kredittkortet. Så lenge kredittkortet har en god rentefri periode og er gratis å betale med kan du godt bruke kredittkortet til alle innkjøp i hverdagen. Med generelle cashbackordninger slipper du å tenke på hvilken butikk du skal handle i og du kan alltid gå der du får det beste utvalget og de beste prisene. Kredittkort med cashback på all bruk er gode hverdagskort for deg som vil ha fordelene uten å bruke tid og energi på det.

Kredittkortet fra Bank Norwegian er et eksempel på et kredittkort med generell cashback. Her får du 1% cashback på alle kjøp i form av CashPoints som kan brukes til å bestille flybilletter med. Handler du for 200 000kr ila et år får du altså 2000kr å kjøpe flybilletter for.

Kategoribasert cashback

Ofte gir kredittkortet deg cashback i én- eller flere bransjer eller varekategorier. Det er vanlig å gi cashback på sko, klær, drivstoff, reise og elektronikk. Ettersom du får cashback færre steder gir denne typen cashback deg en høyere prosentsats enn generell cashback. Med 365Direkte får du for eksempel 3,65% cashback på alt du handler på sko- og klesbutikker samt på bensin og diesel.

Ikano Bank Visa gir deg 2% rabatt på alle Shell-stasjoner og såkalt periodebasert cashback. Det vil si at de gir deg god cashback i ulike bransjer fra måned til måned. Det kan for eksempel være 10% cashback på helse & velvære i August og 6% cashback på bil & tilbehør i oktober.

Spesifikk cashback

Når vi snakker om spesifikk cashback så er denne enda smalere enn den bransjebaserte cashbacken. Ofte begrenser den seg til én spesifikk butikk og gjerne i et veldig kort tidsrom som for eksempel én helg. Det positive med slike begrensede cashbacks er at det ofte er svært høy cashback. DNB har slike tilbud hvor du gjerne får 25% rabatt i kjente norske butikker som for eksempel XXL.

Spar penger på kredittkort

Ved å benytte seg av cashbackordningene og velge riktig kredittkort vil du spare tusenvis av kroner. Det er også mulig å maksimere fordelene ved å skaffe seg flere kredittkort slik at du får de beste rabattene på alt du handler. Mange kredittkort tilbyr også andre fordeler ved siden av cashback. Disse består ofte av gode rabatter hos ulike nettbutikker, på bilutleie og restauranter. Du kan altså spare tusenvis av kroner ved å bruke kredittkortet i hverdagen.

Brukerrangering:
3,8 / 5
Basert på 4 tilbakemeldinger
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende