Beste kredittkort for kjøp av dagligvarer

Sist oppdatert: 23 februar 2017

Det finnes et hav av kredittkort å velge mellom på markedet i Norge. De beste av dem gir deg svært gode vilkår, en forholdsvis lav rente, og tilgang til besparende fordelsprogrammer. Men hvordan velger du det riktige? I denne artikkelen får du en oversikt over de beste kredittkortene på dagligvarer som finnes per i dag.

Riktig kredittkort til riktig bruksområde

Det aller viktigste når du skal skaffe deg et kredittkort er at du får deg et til riktig bruksområde. Hvis du skal ha det beste kredittkortet til dagligvarer betyr dette å søke om et som gir deg rabatter eller cashback på nettopp dette. Det er lite poeng i å skaffe seg et kredittkort med fantastiske bensinrabatter dersom du ikke har bil. Eller et med bonusopptjening på flyreiser når du skal kjøpe mat med det. Derfor bør en kredittkortsøknad alltid starte med at du bestemmer deg for et tiltenkt bruksområde. Hvis du bruker litt tid på å lage en god oversikt over hvilke kredittkort du sparer med der du bruker det kan du tjene inn tusenvis av kroner i året. For kredittkort til dagligvare er det spesielt fire kredittkort på markedet som er ekstra gunstige.

yA Kredittkort

Ved siden av Ikano Visa er yA Bank sitt kredittkort et av de beste fordelskortene på markedet i Norge. Med yA Bank Visa får du velge din egen rabatt fra måned til måned, som ligger på mellom 3%-5%. De fleste månedene av året er dagligvarer et av valgalternativene med Visa-kortet til yA Bank. I februar er det eksempelvis 3% rabatt på alle kjøp av matvarer på butikker tilknyttet Visa-nettverket. Rabatten til kredittkortet gjelder for handel på inntil 10.000 kroner i måneden, som betyr at du kan spare i underkant av 4000 kroner i året med rabattprogrammet til yA Bank. Hvis du sørger for å velge dagligvarer når det er mulig i rabattkalenderen er dette altså et svært gunstig fordelsprogram for mathandel.

I tillegg til den valgfrie månedlige rabatten får du også en rekke andre fordeler med yA Bank sitt Visa-kort. Kortet er faktisk kåret til et av de beste kredittkortene på markedet. yA Bank Visa inkluderer en gunstig reise- og avbestillingsforsikring, som trer i kraft så lenge du har betalt mer enn 50% av turen med kredittkortet. Videre får du også en betalingsforsikring med Visa-kortet. Dersom du blir syk eller utsatt for en ulykke dekker denne 5% av gjelden du har på kredittkortet.

( 51 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
20 år
Aldersgrense
200 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
22.90%
Effektiv rente
Annonselenke
*22,9% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.743,- Kostnad 1.743,-
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Lav rente
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Fordelsprogram med utvalgte rabatter/fordeler
 • Ikke gebyr på kontantuttak/bankoverføring
 • Kan benyttes i BankAxept-terminaler
Ulemper
 • Tilbyr ikke avtalegiro/efaktura

Ikano Visa

Ikano Visa kommer med et av Norges mest omfattende fordelsprogrammer, og er spesielt gunstig når det kommer til dagligvarer. Med dette kredittkortet får du nemlig 1% rabatt av kjøpsbeløpet i matbutikker. Denne rabatten er jobbet inn i Visa sitt forhandlernettverk. Det betyr at samtlige dagligvarebutikker som aksepterer Visa kredittkort gir deg opptjening i bonusprogrammet. De aller fleste matbutikker i Norge er del av forhandlernettverket til Visa og du får derfor opptjening uansett hvor du handler. Med Ikano Visa er du altså ikke begrenset til spesifikke matbutikkkjeder. Uavhengig av når eller hvor du handler tjener du opp bonus med kredittkortet. Det foreligger imidlertid en årlig begrensing på 5000 kroner med Ikano Visa.

I tillegg til denne svært gunstige rabatten på dagligvarer kommer også kredittkortet med en rekke andre fordeler for kortholderne. Du får 1% rabatt på alle bensinstasjoner tilknyttet Visa-nettverket, samt 2% på alle Shell-stasjoner. Videre gir Ikano Visa deg 10% rabatt når du bestiller leiebil gjennom rentalcars.com, som tilbyr leiebiler i mer enn 180 land. Ved siden av de faste rabattene har Ikano Bank også en rabattkalender du får muligheten til å benytte deg av som kortholder. Her får du prosenter på ting som optikk, reise, hjem og interiør, sport og fritid og elektronikk fra måned til måned. Følger du godt med kan du gjøre et knallkjøp, i tillegg til den fleksible dagligvareopptjeningen.

( 39 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
23 år
Aldersgrense
180 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
20.43%
Effektiv rente
Annonselenke
*20,43% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,- Kostnad 1.565,-
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Lav rente
 • 1% fast rabatt på dagligvarer og drivstoff (2% hos Shell)
 • Inntil 10% rabatt på en utvalgt kategori hver måned
 • Fordelsportal med inntil 25% rabatt
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Høy maksimal rabattgrense
Ulemper
 • Maksimal kontantuttak 10 000kr pr måned

Coop Mastercard

Coop Norge SA er en fellesorganisasjon med tilbud om medlemskap til private forbrukere i Norge. Kredittkortet Coop Mastercard gjør deg til medlem av Coop. Med dette kortet får du 1% bonus på samtlige kjøp du gjennomfører, både i Norge og resten av verden. Du kan imidlertid ikke opparbeide deg rabatt på konkurrerende matbutikker. Allikevel er Coop en av Norges største matbutikkjeder, og du tjener bonus på Coop Marked, Coop Mega, Obs, Coop Prix, Extra, Matkroken, Extra Bygg, Obs Bygg og Coop Byggmix. Altså får du muligheten til å spare penger på mathandel på over 1200 butikker over hele landet. Du kan tjene opp inntil 2500 kroner årlig med Coop Mastercard.

I tillegg til rabatten på dagligvarehandel kommer Coop Mastercard med andre gode fordeler for kundene. Du får blant annet en gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, som trer i kraft så lenge du har betalt over halvparten av reisen med Coop Mastercard. Kredittkortet gir deg også muligheten til å kjøpe inntil 7 tilleggsforsikringer for bare 90 kroner ekstra i året. Disse inkluderer ID-tyveriforsikring, egenandelforsikring på leiebil, kjøps- og prisgarantiforsikring, nøkkel- og dokumentforsikring, ransforsikring, utvider fører- og passasjerforsikring samt billettforsikring.

Trumf Visa

Har du hørt om Trumf-bonus? Dette er et opptjeningsprogram for kjøp av dagligvarer i butikkene til Kiwi, Meny, Jacob’s, Spar og Joker. Når du handler i disse matbutikkene tjener du altså opp en prosentandel av kjøpet i bonus. Trumf Visa er kredittkortet skreddersydd til Trumf-opptjening. Med dette får du 2% bonusopptjening på kjøp i alle butikker tilknyttet Trumf-nettverket. Spesielt gunstig med Trumf Visa er at det ikke finnes noen øvre grense for hvor mye bonus du kan tjene i året. Det er vanlig for det fleste fordelsprogrammer til kredittkort å ha en slik begrensing. Men med Trumf Visa kan du altså spare så mye du vil hele året rundt.

Trumf-bonusen tjenes opp på kundekontoen din, hvor du også kan overføre pengene til bankkontoen din. Det er altså ingen retningslinjer for hvordan du må bruke bonusen du tjener opp. Men hvis du virkelig ønsker å spare penger på mat er det definitivt lurt å bruke pengene til ny dagligvarehandel. I tillegg til dette svært gunstige fordelsprogrammet samarbeider også Trumf Visa med SAS. Det betyr at du kan velge å få overført bonus-saldoen din til EuroBonus-poeng. Kredittkortet kommer også med en gratis reiseforsikring. Det er ekstra lurt å bruke Trumf Visa-kortet ditt i kombinasjon med faste tilbud hos butikkjedene. Blir du for eksempel Kiwi Pluss-kunde vil du tjene 7.5% bonus med Trumf-kortet på frukt og grønt.

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende