Beste kredittkort for forretningsreiser

Sist oppdatert: 17 mars 2017

Det er mange grunner til å skaffe seg et kredittkort. Dette kan være mer oversikt i hverdagsøkonomien, gunstige rabatter på dagligvarehandel eller tilgang på gode fordelsprogrammer. Men for mange arbeidstakere kan det også være en god idé å skaffe seg et kredittkort for forretningsreiser. Her får du en oversikt over hvorfor, og hvilke kredittkort som egner seg best.

Derfor bør du ha et dedikert kredittkort til jobbrelaterte transaksjoner

Det er en rekke fordeler med å ha et kredittkort til forretningsreiser. Først og fremst gir det deg god økonomisk oversikt. I stedet for å måtte sortere i private og jobbrelaterte transaksjoner ved slutten av måneden kan du helt enkelt bruke kredittkortfakturaen din. Denne gir en grundig oversikt over utgiftene dine og du vet dermed akkurat hva du skal få refusjon på fra jobben din. Videre kommer også kredittkort med betalingsutsettelse. Dette gir deg en hel del trygghet enn ved bruk av vanlig bankkort. Når du kan se over utgiftene før de betales har du muligheten til å sjekke om det er noe som ikke stemmer.

I tillegg til betalingsutsettelser tilbyr en god del kredittkort reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Dette er gunstig å ha på plass hvis du er på forretningsreiser ofte. Det eneste som kreves for at forsikringen skal tre i kraft er at minst 50% av reisen er betalt med kredittkortet. Og helt til sist gir kredittkort deg også tilgang til en god del fordelsprogrammer. Velger du et kredittkort til forretningsreiser som gir deg opptjening av flypoeng kan du bruke disse til familiens fordel. Da sparer du penger uten at det går utover privatøkonomien.

Forretningsreiser med Bank Norwegian Visa-kort

Bank Norwegian sitt Visa-kort er flere år på rad kåret til et av Norges mest gunstige kredittkort. Hvis du reiser mye med Norwegian gir dette kortet deg utrolig mange fordeler. Kredittkortet er nemlig skreddersydd for bonusopptjening med flyselskapet. Her kalles poengene for CashPoints, som hver seg tilsvarer en krone. Du tjener 1% CashPoints på alle transaksjoner du gjennomfører med kredittkortet. I tillegg tjener du 5% på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter med Norwegian. Kjøper du for eksempel en Flex-billett til 2000 kroner får du 400 kroner i bonus. Med dette bonussystemet blir det fort spart opp en god del penger som du kan bruke på flybilletter til familien eller deg selv. Du får også 250 CashPoints i velkomstbonus når du skaffer deg kredittkortet. I tillegg til CashPoints-systemet kommer også Bank Norwegian sitt Visa-kort med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring. Denne kan du bruke som ekstra trygghet på forretningsreisen.

( 59 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
0 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
23.10%
Effektiv rente
Annonselenke
*23,1% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,- Kostnad 1.757,-
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Cashpoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis kontantuttak i utlandet
 • Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse
 • Rabatt hos over 150 samarbeidspartnere
 • 5% - 20% rabatt på flyreiser hos Norwegian
Ulemper
 • Opptjent cashpoints må brukes hos Norwegian

Forretningsreiser med TwoCards

TwoCards er en kredittkortleverandør som spesialiserer seg på kombinasjonen av privat og jobbrelatert kredittkortbruk. Dersom du skaffer deg TwoCards får du som navnet tilsier to kredittkort. Disse er hver for seg spesielt tilrettelagt jobbrelatert og privat bruk. Som kredittkort til forretningsreise er dette derfor et veldig godt alternativ. Det er enkelt å skille mellom jobb og privat, og kortet gir deg også en hel del fordeler når du er på reise for jobben. På kredittkortet du bruker i jobbsammenheng får du tilgang til TwoCards Business. Dette er en spesielt tilrettelagt funksjon som gjør det mulig for deg å samle alle utgiftene du har hatt på kortet i én enkelt reiseregning. TwoCards Business gjør altså refusjon utrolig enkelt. På forretningsreisen får du blant annet medlemskap i Priority Pass med kredittkortet. Dette gir deg tilgang til over 950 flyplasslounger til en redusert inngangspris. TwoCards inkluderer videre både reise- og avbestillingsforsikring og forsikring mot ID-tyveri.

Forretningsreiser med EuroCard

EuroCard Gold og EuroCard Platinum er svært gunstige kredittkort til forretningsreiser. Hvis du bruker kortet dedikert til jobbrelatert sammenheng blir det enkelt å holde god oversikt. En svært praktisk fordel med kredittkortet er at det ikke foreligger noen øvre kjøpsgrense. Altså har du full økonomisk frihet når du er på forretningsreise. Dersom du skaffer deg EuroCard Platinum får du på lik linje med TwoCards tilgang på Priority Pass-nettverket av flyplasslounger. Disse er spredt over hele verden, så uansett hvor du skal på reise kan du gjøre ventetiden på flyplassen til en behagelig og avslappende affære.

Dersom du betaler 50% av forretningsreisen med EuroCard-kortet ditt er også reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Denne gjelder for kortholderen, ektefelle eller samboer, og barn under 21 år (EuroCard Gold) eller 25 år (EuroCard Platinum). Hvis noe uventet skulle skje på forretningsreisen, eller på familietur, er dette en god ekstrasikring å ha. Trenger du leiebil på turen din er EuroCard også gunstig. Med kredittkortet får du alltid inntil 20% rabatt når du bestiller leiebilen gjennom Avis eller Budget.

Forretningsreiser med SAS Eurobonus American Express Card

Reiser du mye med SAS? Hvis du er interessert i å tjene EuroBonus-poeng gjør du lurt i å kombinere hyppige forretningsreiser med flyselskapet med et gunstig kredittkort. SAS er i dag i et omfattende samarbeid med American Express. Disse kredittkortene har ingen øvre bruksgrense, og kommer med en rekke gode fordeler for kortholderen. EuroBonus-poeng gir som kjent tilgang til de forskjellige bonuskortene til SAS. Klarer du å tjene deg opp til Gull- eller Diamant-kortet til SAS byr disse blant annet på innsjekk i business-skranken, tilgang til Fast Track og lounge på flyplasser over hele verden. Hvis du er på forretningsreise med SAS ofte er dette kredittkortet derfor et godt alternativ. Du tjener bonuspoeng for hver hundrelapp du bruker med American Express-kortet ditt. Med Classic-kortet kan du tjene inntil 63.000 poeng ved å bruke 600.000 kroner i året. Med Premium-kortet øker dette til 96.000 poeng, og med Platinum ligger inntjeningsmuligheten på hele 132.000 Eurobonus-poeng.

Forretningsreiser med Finnair Mastercard

Drar du ofte på forretningsreise til Finland? Finnair tilbyr fire forskjellige Mastercard-kredittkort: Basic, Silver, Gold og Platinum. Dette gir deg tilgang til flyselskapets fordelsprogram Finnair Plus. Når du bruker kredittkortet får du minst 10 Finnair-poeng for hver hundrelapp. Du mottar også 3000 Finnair-poeng i velkomstbonus når du skaffer deg et av Mastercard-kortene. Poengene kan du bruke til å bestille flybilletter, hotellopphold eller leiebil, og dette er derfor et fint kredittkort til forretningsreiser. Finnair er medlem av OneWorld-alliansen, som er et verdensomfattende samarbeidsnettverk av flyselskaper. Du kan velge å bruke Finnair-poengene dine hos en av medlemsselskapene, som blant annet inkluderer British Airways, American Airlines og Qatar Airways.

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende