Hvilke bonusfordeler gir et kredittkort deg?

Sist oppdatert: 29 august 2017

Kredittkortmarkedet i Norge nyter nå sin storhetstid. Aldri før har vi hatt så mange tilbydere, så mange søkere, og så mange skreddersydde kredittkortløsninger. For deg som er forbruker og ønsker kredittkort er dette en ideell tid å søke på.

Allikevel kan det være vanskelig å navigere kredittkortmarkedet. Med så enormt mange forskjellige kredittkort vil mange oppleve det som utfordrende å velge det riktige. Hvordan skal du vite at fordelene med akkurat ditt kredittkort er de beste?

Hvis du har vurdert å skaffe deg et nytt kredittkort bør du lese denne artikkelen. Her gir vi deg en kort og konsis gjennomgang av hvilke bonusfordeler du kan regne med (og bør se etter) på et kredittkort.

Gratis reiseforsikring

Spesielt på de kredittkortene som er skreddersydd til utenlandsbruk er dette et must. Det begynner også å bli helt vanlig for kredittkortselskapene å tilby reiseforsikring inkludert i kredittkortet. Hvis du da utnytter denne fordelen litt bevisst kan du få mye ut av den.

Først og fremst skal du være obs på at samtlige kredittkorttilbydere krever at minst 50% av reisen skal være betalt med kredittkortet for at forsikringen skal tre i kraft. Derfor er det en god idé å betale både flybilletter og hotellopphold med kredittkortet ditt.

Hvis du er ute etter et kredittkort med gratis reiseforsikring er det lurt å undersøke vilkårene til de forskjellige selskapene før du søker. Det er varierende dekningsgrad på kredittkortene og du bør være sikker på at du får hjelpen du trenger hvis det skulle bli nødvendig.

De beste reiseforsikringene har dekning for kortholder, samboer/ektefelle, samt barn opp til 21 års alder. Videre skal det alltid være ubegrenset dekning for utgifter i forbindelse med sykdom på reisen. Da er du sikret full medisinsk hjelp og oppfølging dersom noe skulle skje mens du er på ferie.

Opptjening av bonuspoeng

Denne fordelen kommer i mange former og fasonger. Allikevel er ideen enkel: når du bruker kredittkortet ditt blir en prosentandel av kjøpet omgjort til poeng. Disse poengene kan du deretter bruke på forskjellige ting, avhengig av hvilket kredittkort du har og fordelsprogrammet det tilhører.

Bank Norwegian sitt kredittkort er et godt eksempel på en slik bonusordning. Kortet er tilknyttet flyselskapet Norwegian, og hver gang du handler får du 1% av kjøpsbeløpet omgjort til såkalte cashpoints. Disse kan du deretter bruke til å kjøpe flybilletter med Norwegian.

Det finnes også andre lignende løsninger. Eksempelvis samarbeider American Express og SAS med en tilsvarende ordning, hvor du tjener Eurobonus-poeng når du bruker kredittkortet ditt.

Hvis du ønsker å tjene bonuspoeng med kredittkortet bør du først og fremst tenke gjennom hvilken type poeng du vil ha mest bruk for. Deretter kan du begynne å kikke på hvilke selskaper som tilbyr kredittkort med opptjening av de poengene du ønsker.

 

Hvilket kredittkort er best for mitt behov

 

Rabatter i nettbutikk

En annen populær bonusfordel med kredittkort er forskjellige rabatter i nettbutikk. Dette kan være alt fra klær, elektronikk, hoteller eller flybilletter. Kredittkortselskapenes strukturering av denne typen fordel vil variere.

Allikevel er ideen at du får en rabatt når du handler med kredittkortet ditt i en av samarbeidspartnernes nettbutikker. På noen kredittkort (Re:member er et av dem) kan du få bonus på inntil 25% ved hjelp av ordningen Remember Rewards. På akkurat dette kredittkortet blir bonusen din trukket fra neste måneds kredittkortregning.

Hvis du ønsker å skaffe deg kredittkort med gode fordeler i nettbutikk er det lurt å sjekke øvre grense for bonusopptjening på kortene du vurderer. Det finnes nesten ingen tilbydere (Re:member er unntaket) som ikke har en begrensning på hvor mye rabatt du kan bruke i løpet av året.

Hos visse selskaper ligger denne beløpsgrensen så lavt som 2000 kroner i året. Derfor er det viktig at du setter deg inn i hva du kan forvente før du skaffer deg et kredittkort med rabatt i nettbutikk.

Forsikring mot identitetstyveri

I den elektroniske verdenen vi lever i har svindel blitt svært sofistikert. Nå er også risikoen størst for å bli utsatt gjennom nettet. Du har kanskje opplevd å motta et brev fra en rik onkel i Afrika? Det eneste du trenger å gjøre for å arve millioner av dollar er å oppgi kontoopplysningene dine.

Denne og andre typen svindler er former for identitetstyveri. Her henter svindlere ut så mye informasjon som mulig om deg og bruker deretter identiteten din til å stjele, bruke penger, skaffe seg jobb eller lignende. Svindel av denne sorten er en av de vanskeligste å få ryddet opp i.

Men dersom noen skulle få tak i kredittkortopplysningene dine og misbruke dem kan det være kjekt med en forsikring mot ID-tyveri. Det finnes flere kredittkort på markedet som tilbyr dette i dag. Hvis du da skulle bli utsatt får du hjelpen du trenger dekket av kredittkortselskapet.

Dette er ting som oppryddingsarbeid, sletting av uautoriserte transaksjoner og lignende. Du kan også regne med å få juridisk rådgivning dersom kredittkortet ditt inkluderer forsikring mot identitetstyveri.

Bonus på mathandelen

Matvarer er en av de største utgiftspostene til norske husholdninger. Ved siden av faste regninger, leie eller gjeldsnedbetaling og generelt forbruk går en stor porsjon av privatøkonomien til mat.

Da kan det også være kjekt å tjene opp bonus når du uansett må bruke penger på matbutikken. Det finnes kredittkort som er spesiallaget for denne typen bonus, hvor du vil få registrert poeng når du drar kortet for matvarene.

Det kanskje mest populære kredittkortet spesifikt til dette formålet er Trumf Visa. Dette gir deg ubegrenset bonusopptjening gjennom året i alle matbutikker som er medlem av Trumf-samarbeidet. Bonusen gjøres om til pengebeløp du kan overføre direkte til bankkontoen din.

Du kan selvfølgelig også velge et kredittkort som er mer allsidig. Da er ikke nødvendigvis bonusen på matvarer like gunstig, men du vil få flere bonusfordeler med på kredittkortet ditt.

Rentefri betalingsutsettelse

Selv om dette ikke er en fordel som gir deg bonus spesifikt på kredittkortet er den allikevel verdt å nevne. Samtlige kredittkort kommer med det som kalles for en rentefri betalingsutsettelse.

Dette er perioden du i praksis får låne penger gratis av kreditoren din, og varierer fra 30 til 60 dager. Så lenge du betaler kredittkortfakturaen innen fristen kan du bruke kredittkortet ditt, helt uten noen kostnader, i det uendelige.

Fordelen med dette, spesielt om du har en lengre betalingsutsettelse, er at pengene som ellers ville ha blitt trukket fra konto umiddelbart får stå. I alle fall frem til du skal betale regningen din. Og over lengre tid på større beløp betyr det at kapitalen din forrenter seg litt etter litt.

Altså kan du spare en god del penger dersom du bruker kredittkortet ditt på en forsvarlig og gjennomtenkt måte. For å få mest mulig ut av betalingsutsettelsen din bør du bruke kredittkortet til store kjøp i begynnelsen av måneden.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende