Bonuspoeng ved bruk av kredittkort

Sist oppdatert: 06 mai 2016

Om bonuspoeng

Både SAS og Norwegian er to av de flyselskapene som gir deg muligheten til å tjene bonuspoeng når du bruker kredittkort. Bonuspoengene kan du hovedsakelig bruke til å betale deler av, eller hele flyreiser. Hvordan poengsystemene fungerer varierer fra selskap til selskap, og det er viktig at du selv setter deg inn i bonusavtalene slik at du kan velge den avtalen som best passer dine behov.

I denne artikkelen skal vi forklare hovedforskjellen mellom bonusprogrammene til SAS og Norwegian, samt veie dem opp mot hverandre.

SAS

SAS Eurobonus american ExpressHos SAS tilbyr de American Express med tilknytning til sitt Eurobonusprogram. Jo mer du flyr med SAS, jo flere fordeler vil du få, og de deler kortene inn i  ”Classic”, ”Premium”, og ”Platinum”.

Hos SAS er det flere måte du kan tjene poeng på;

 • Flyreiser
 • Hotellovernattinger
 • Leiebil
 • Trumf
 • Kredittkortbruk
 • Diverse

SAS har et omfattende nettverk av partnere hvor du kan tjene eurobonuspoeng. For detaljert informasjon er SAS sine egne hjemmesider det beste stedet å lete. Hvor mange poeng du tjener varier veldig fra partner til partner, og i mange tilfeller får du kun full uttelling hvis du bestiller gjennom spesielle salgskanaler.

Denne artikkelen fokuserer hovedsakelig på den delen av fordelsprogrammet som er knyttet til EuroBonus American Express. Når du bruker kortet får du 10% bonuspoeng på alt du handler. De vil altså si at du får 10 bonuspoeng hver gang du betaler 100kr. Skal du reise til et land i Norden, vil dette for eksempel  koste deg 20 000 poeng. Hvor mange poeng du må betale er fast og uavhengig av hva billettprisen ville vært i samme tidsrom.

Hvis du kun skal tjene poeng gjennom dagligdags handel med SAS Eurobonus AMEX, må du altså kjøpe varer og tjenester for kr 200 000,- med EuroBonus kortet før du har råd til en tur-retur-billett i Norden. Kredittkortet fra SAS har også en årsavgift på 349kr.

Her kan du skaffe deg et SAS Eurobonus American Express kort

 

Norwegian

bank norwegian kredittkortBonussystemet som Norwegian tilbyr gjennom sitt kredittkort er noe enklere satt sammen. Det gir deg også muligheten til å tjene bonuspoeng, eller CashPoints, gjennom ulike samarbeidspartnere, men her har 1 CashPoint samme verdi som 1kr. Dette gjør alle utregninger litt lettere for deg som sluttbruker. Poengene kan du bruke til å kjøpe flybilletter, ekstra bagasje og andre fordeler knyttet til flyturen. Antall CashPoints du må bruke på en billett bestemmes av den normale prisen på akkurat den billetten du ønsker å kjøpe.

Når du bruker kredittkort fra Norwegian, får du poeng som tilsvarer 1% av kjøpesummen. Det vil si at du får 1 CashPoint for hver hundrelapp du bruker. Sammenligner vi dette med SAS, har du tjent 2 000 CashPoint etter å ha betalt varer og tjenester for 200 000kr med ditt kredittkort fra Norwegian. For 2000kr kan du, gjennom tilbud og lignende komme deg ganske langt med Norwegian.

Best for deg?

I denne artikkelen har vi fokusert på kredittkortdelen av Bonusavtalene. Hvor er det mest å hente ved daglig bruk av kredittkortet. Dette vil være poeng du samler uten å legge ned noe ekstra arbeid i det hele tatt. I den sammenheng kan det se ut til at det er Norwegian som gir deg den beste avtalen. Kredittkortet fra Norwegian er også gratis å eie.

Bruk 2 minutter på å skaffe deg et Bank Norwegian kredittkort

 

Det er likevel lurt å huske på at kredittkortenes bonusavtale er en brikke i en større lojalitetsordning. Når man se på opptjening av poeng ved reiser og alle de andre mulighetene for å tjene reisepoeng, kan det se ut til at SAS har de mest omfattende avtalene og ordningene.

OPPSUMMERT:

 • Både SAS og Norwegian tilbyr kredittkort som gir deg bonuspoeng på alle kjøp.
 • Bonuspoengene kan du bruke på å kjøpe flybilletter og ekstra reisekomfort (Norwegian), men også hotellovernattinger, bilutleie med mer (SAS).
 • SAS har den mest komplett bonusordningen for deg som reiser mye.
 • Norwegian gir deg bedre utbytte på bruk av kredittkort i hverdagen.

 

Les mer om de ulike kortene:

Norwegian VISA kredittkort
SAS EuroBonus American Express

 

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende