Bruk kredittkort for en bekymringsfri ferie

Sist oppdatert: 03 mai 2017

Nå er det ikke lenge igjen til sommerferien. Det begynner å bli varmere i været og folk flest har allerede planlagt eller begynt å planlegge utenlandstur. Etter et langt og hardt arbeidsår kan det være godt å koble helt av i et annet land.

Allikevel er det viktig å være smart når det kommer til økonomien på ferie. Du kan spare ganske mye penger ved å velge en gunstig betalingsform mens du reiser. Et kredittkort vil sørge for at du får en helt bekymringsfri ferie. Som gjør det mulig for deg å virkelig slappe av.

Betalingsutsettelse med kredittkort på ferie

Kredittkort har den fantastiske egenskapen at de kommer med det som kalles en rentefri betalingsutsettelse. Det er i praksis denne som gjør et kredittkort til et kredittkort. Du trenger ikke å betale for transaksjonene dine før etter betalingsutsettelsen er gått ut.

Dette medfører altså at kredittkort er det eneste rentefrie lånet som finnes på markedet i dag. Nedbetalingsperioden er selvfølgelig kort. Men du kan allikevel bruke denne funksjonen til din og familiens fordel på reise.

Man bruker gjerne en del penger mens man er på ferie. Uansett hvilket budsjett man reiser på går det mest sannsynlig en del tusenlapper. Ved å la disse pengene stå på konto inntil kredittkortregningen kommer har du allerede spart noe i renter.

I forhold til utenlandsturer er imidlertid den største fordelen med betalingsutsettelsen at den gir deg muligheten til å gå gjennom transaksjonene dine. Det bør du også gjøre, spesielt etter en ferietur til utlandet. Hvis noe ikke er som det skal vil kredittkortselskapet hjelpe deg med å rydde opp.

Reise- og avbestillingsforsikring på kredittkortet

Det er stor variasjon i hva kredittkortene på markedet tilbyr kortholderen. Noen har fantastiske fordelsprogrammer på mathandel, mens andre gir deg rabatt på bensin. For at kredittkortet skal gi deg en helt bekymringsfri ferie bør du velge et som er skreddersydd for reise.

Disse kortene kommer som oftest med en reise- og avbestillingsforsikring inkludert på kredittkortet. Det eneste kriteriet for at forsikringen skal tre i kraft er at du brukte kortet til å bestille minst 50% av reisen.

Alle bør ha en reise- og avbestillingsforsikring tegnet for seg selv og familien før de reiser til utlandet. Det er umulig å vite om noe uventet vil skje på ferie, og da er det viktig å være helt sikret.

Når du får reiseforsikring med kredittkortet kan du føle deg trygg på at du og familien din kan reise bekymringsfritt. Det er imidlertid svært viktig å sjekke vilkårene på denne forsikringen før dere setter deres lit helt til den på tur.

Gebyrfritt uttak og varekjøp i utlandet med kredittkort

Det er mange som mener at kredittkort kommer med gjemte gebyrer. Dette stemmer ikke helt overens med sannheten; kredittkortselskapene har plikt til å opplyse kundene sine om tjenestegebyrer. Allikevel er det viktig å være obs på at det kan være stor forskjell blant disse.

De kredittkortene som er laget for utenlandsturer har gjerne også gunstige vilkår når det kommer til kontantuttak og varekjøp i utlandet. Og dette kan spare dere for en god del penger på ferie.

Si at dere reiser til et land med få muligheter for å betale med kredittkort. Eller at dere skal være lenge borte og derfor kommer til å bruke kortet en god del. Da er det viktig at transaksjonene ikke koster dere noe mer enn de trenger.

Se etter kredittkort som tilbyr både gebyrfritt varekjøp og kontantuttak i utlandet. Disse vil ikke ta noe ekstra betalt annet enn et standard valutapåslag, som oftest på 1,75%. Andre kort har gjerne gebyr for kontantuttak, pluss en prosentandel av uttaksbeløpet.

Bonusopptjening med kredittkort på ferie

I tillegg til å gi deg sikkerhet og trygghet på ferie kan kredittkort sørge for at du tjener noe på den også. Noen av kredittkortene spesielt tilrettelagt utenlandsbruk kommer med den ekstrafordelen at de gir deg bonusopptjening i løpet av reisen.

Dette er gjerne i form av en prosentandel per transaksjon du gjennomfører, som deretter gir deg bonuspoeng. SAS og American Express samarbeider for å tilby gunstige ferie-kredittkort som i tillegg gir deg bonusopptjening.

Med både Classic, Premium og Platinum får du Eurobonus Ekstrapoeng når du skaffer deg kortet. Etter dette tjener du poeng på alle transaksjoner du gjennomfører med kortet. Hvis du oppå dette flyr ofte med SAS er dette en gyllen mulighet til å få ferien til å lønne seg litt.

Bank Norwegian sitt Visa-kort gir deg opptjening av såkalte Cashpoints, både på flyreiser med Norwegian og andre varekjøp. Disse poengene kan brukes til å bestille både billetter med flyselskapet og hotellopphold.

( 59 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
0 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
23.10%
Effektiv rente
Annonselenke
*23,1% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,- Kostnad 1.757,-
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Cashpoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis kontantuttak i utlandet
 • Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse
 • Rabatt hos over 150 samarbeidspartnere
 • 5% - 20% rabatt på flyreiser hos Norwegian
Ulemper
 • Opptjent cashpoints må brukes hos Norwegian

Les mer om SAS Eurobonus og Bank Norwegian kredittkort her.

Cashback med kredittkort på ferie

I tillegg til bonusopptjening finnes det også kredittkort som gir deg rabatter i form av cashback på reisen. Her vil du få igjen en del av beløpet du bruker, som dermed gjør reisen litt billigere.

Alle Santander sine kredittkort gir deg tilgang på fordelsprogrammet Kickback. Dette kommer med rabatter til en rekke forskjellige ting, men du kan særlig spare penger på ferien.

Santander sine kredittkort gir deg blant annet følgende reiserabatter:

– 8% rabatt på Expedia
– 2.5% rabatt på Solfaktor
– 1% rabatt på Qatar Airways
– 7% rabatt på Hotels.com
– 4% rabatt på Booking.com

Rabatten trekkes fra kredittkortregningen din. Du kan derfor bruke den til å spare penger på ferien – eller tillate deg selv og familien litt mer luksus.

Med kredittkort fra re:member får du tilgang på re:member rewards. Dette er også et cashback-program hvor rabatten trekkes fra fakturaen hver måned. Re:member samarbeider blant annet med Emirates, Expedia, Lufthansa og Reisefeber i programmet.

Remember

Anbefalt
( 76 Anmeldelser )
150 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
120 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
22.40%
Effektiv rente
Annonselenke
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Inntil 25% Cashback
 • Rabatter i utvalgte butikker
Ulemper
 • Relativ høy rente

Andre fordeler med kredittkort på ferie

Selv om ferie er avslappende kan det å komme seg frem til destinasjonen ofte være hektisk og slitsomt. Spesielt hvis man har barn med på turen. Noen reise-kredittkort sørger for at ferien blir enda mer bekymringsfri.

Fordelene på slike kort kan være alt fra fast track i sikkerhetssjekken på flyplassen til lounge-tilgang over hele verden. Hvor luksuriøse disse er vil avhenge av kredittkortet. Derfor er det lurt at du gjør en sjekk av hva dere har mest behov for på ferien og velger kredittkortet ditt deretter.

Hvis du gjør deg godt kjent med fordelene kredittkortet gir deg og bruker dem er det bare å nyte sommerferien – helt bekymringsfritt.

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende