Dette må du passe på når du handler på nett

Sist oppdatert: 21 februar 2017

Forskuddsbetaling lønner seg ikke

Netthandelen i Norge har økt mye de siste årene, og vil med all sannsynlighet bli enda mer populært i tiden fremover.

Det å handle varer på nett går stort sett smertefritt. Hvis et problem imidlertid skulle dukke opp, er det viktig at du som forbruker kjenner til hvilke rettigheter du har. Og hva det er smartest å betale med for å stille sterkt hvis en situasjon skulle oppstå.

Tryggest å betale med kredittkort

Når man handler over nett, anbefaler forbrukerrådet å betale varene med kredittkort.

Når du forskuddsbetaler står du nemlig svakere dersom varen ikke leveres, eller du blir utsatt for svindel eller konkurs hos selskapet. Har du betalt med kredittkort kan du klage til banken din dersom selger ikke leverer.

Ved for eksempel kjøp av konsertbilletter med kredittkort, kan du bruke kredittkjøpsloven paragraf åtte for å få refundert pengene fra banken/kredittkortselskap dersom konserten blir avlyst. Det samme gjelder hvis flyselskapet forbrukeren har kjøpt flybillett fra går konkurs før reisen er gjennomført.

Skal du handle over nett, er det derfor uten tvil tryggest å betale med kredittkort.

Kredittkortene som gjør netthandelen trygg

Det finnes mange forskjellige kredittkort, og hver av dem har egne fordeler for deg som bruker, samtidig som kredittkortet også varierer i pris på bruk. Det viktige når du skal velge kredittkort er derfor å velge det kortet, eller kortene, som passer til dine behov og preferanser best.

Men, hvilket kredittkort skal du velge?

Nettavisen kredittkort gir forbrukere en bedre oversikt over de mulighetene som finnes. Nettsiden har mange av de beste kredittkortene som finnes i det norske markedet i dag og hvor du kan filtrere på de fordelene kortene gir.

 

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende