Drivstoffrabatt ved bruk av kredittkort

Sist oppdatert: 06 mai 2016

Noe av det som er bra med kredittkort er at mange av dem tilbyr ulike fordeler til kundene sine gjennom rabatter, cashbacks og lignende. Et av stedene man ofte kan spare inn en god slump med penger er på bensinstasjoner. Det finnes mange kredittkort som gir deg gode drivstoffrabatter så lenge du betaler med kredittkortet.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke type drivstoffrabatter man kan få og hvor mye man egentlig kan spare på det.

Finn beste bensinkort her

Hvorfor drivstoff?

Ulike kredittkort tilbyr rabatter innenfor mange ulike bransjer, men det som er så fint med drivstoff er at det er noe du bruker masse penger på gjennom året. –Ikke fordi du vil, men fordi du må. Når det kommer til klær, elektronikk og lignende er det lett å spare penger gjennom å la være å kjøpe det. Når det kommer til drivstoff er det som regel mindre aktuelt å kutte i forbruket for å spare penger.

Derfor er det genialt å ha et kredittkort som gjør at du kan spare penger på drivstoff, uten å kjøre mindre bil.

Hvordan få drivstoffrabatt?

Når det kommer til kredittkort som gir rabatt på drivstoff, finnes de i mange ulike varianter, men det er hovedsakelig tre ulike måter å få rabatt på drivstoff.

 • Rabatt i ulike bransjer, hvor bensinstasjoner er en av dem.
 • Rabatt/Cashback på alt du kjøper med kortet.
 • Spesialiserte kredittkort som kun gir rabatt på drivstoff.

Ulike typer rabatt

Det finnes et par ulike kategorier for drivstoffrabatt. Her vil det være noen kort som kun gir deg rabatt på for eksempel Esso-stasjoner eller kun på Statoil-stasjoner. Noen rabatter gjelder kun i Norge, noen i Europa og noen i hele verden.

Det gis også rabatt på ulike måter. Noen kredittkort opererer med en prosentsats av drivstoffprisen, mens andre gir et fast beløp, ofte mellom 30 og 40 øre, pr liter. Det finnes også en del kredittkort som kombinerer disse rabattene.

365Privat MasterCard gir deg for eksempel 3.65% rabatt på alle bensinstasjoner i hele verden, men hvis du fyller tanken på Esso, vil du få 30øre/liter i tillegg til de første 3.65%. Ved en literpris på 14kr/l, vil 365Privat gi deg en samlet rabatt på hele 81øre/literen.

Det er også viktig å påpeke at de aller fleste kredittkortene har en grense på hvor mye du kan spare på rabatten. Denne grensen ligger som regel mellom 750kr og 2000kr, men noen kort har ingen maksgrense.

Hvilket kort som passer best for deg er det bare du som kan vurdere. Det kommer helt an på hvor mye du kjører og hvilke bensinstasjoner du pleier å fylle på. Har du en fast stasjon, eller kjører du mye langturer hvor du ikke kan være like kresen på hvilken kjede bensinstasjonen tilhører?

OPPSUMMERT:

 • Rabatt på drivstoff gir deg muligheten til å spare penger i hverdagen.
 • Kredittkort kan gi ren drivstoffrabatt, bransjerabatt eller generell rabatt på all bruk.
 • Du kan få prosentrabatt eller øre/liter.
 • Undersøk hvilke bensinstasjoner og regioner de ulike rabattene gjelder for.
 • Undersøk hvor mye du kan spare hvert år.
Oversikt over de beste kredittkortene som gir drivstoffrabatt

 

Kredittkort som gir deg drivstoffrabatt:

Ikano Visa – 1% fast rabatt på drivstoff og 2% hos Shell  *Anbefalt

Komplett Bank MasterCard – 1% bonus på alle kjøp

365Direkte MasterCard -3,65% cashback på drivstoff + 30 øre/liter ekstra hos Esso

FlexiVisa -4% cashback på drivstoff

Shell MasterCard -40øre/liter drivstoffbonus

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende