Hvordan få mest mulig ut av bensin og dieselkort

Sist oppdatert: 14 mai 2017

Hvis du kjører mye bil kan det være lurt å skaffe seg et bensin- eller dieselkort. Dette er kredittkort som gir deg skreddersydde rabatter på drivstoff. Og du kan faktisk spare en god del penger i løpet av året ved å bruke dem.

Men det kan være vanskelig å finne ut av hvilket bensin- og dieselkort som sparer deg for mest mulig. Kredittkortmarkedet i Norge er enormt, og samtlige tilbydere reklamerer med svært gunstige fordelsprogrammer.

I denne artikkelen går vi gjennom informasjonen du trenger for å spare på bensin eller diesel. Du får også en gjennomgang av tre av de beste bensinkortene på markedet.

Derfor bør du bruke bensin og dieselkort til det fulle

Det er ikke til å stikke under en stol at bensin og diesel er dyrt i Norge. Dersom du bruker bilen mye vil derfor bensin være en stor årlig utgift. Og da skader det ikke å spare litt på den.

Hverdagsøkonomien kan alltid effektiviseres, uansett hvor romslig den er. Pengene du sparer på bensin kan du sette av til sparing, nedbetaling av gjeld, eller oppussing. Rik kommer du ikke til å bli av rabatten. Men over flere år med hyppig bilbruk kan det bli en del tusenlapper.

Det finnes selvfølgelig andre tiltak du kan få på plass for å spare på bensin eller diesel. Jo bedre bilen går, jo mindre vil den bruke i unødvendig drivstoff. Bytte av olje, EU-kontroller og jevnlig bilservice sørger for dette.

Men til tross for en særdeles effektivisert bil kommer du deg ikke unna drivstoffutgiftene. Under får du tipsene du trenger for å spare med bensin- og dieselkort.

Du får mye ut av bensin og dieselkort

Først og fremst sørger bensin- og dieselkort for at det blir billigere å kjøpe bensin – hver gang du tanker. Det er varierende rabatter på de forskjellige kortene. Noen gir deg en prosentopptjening, mens andre har ørerabatt.

Dette er avslag du får med en gang, som altså er en umiddelbar besparing i hverdagsøkonomien. Med noen kredittkort kan du få opp mot 90 øre i rabatt per liter, som totalt sett blir en god del penger gjennom året.

Videre er det ikke bare bensin disse kortene gir deg rabatter på. Fordelsprogrammene gjelder som oftest for alt du handler på bensinstasjon. Hvis du ofte kjøper kaffe, snacks, eller andre ting i forbindelse med tanking sparer du altså enda mer.

Det er også slik at kredittkortene i de aller fleste tilfeller kommer med mer enn bare en bensinrabatt. Nå er det stor konkurranse på markedet, som betyr at kredittkortselskapene virkelig sloss om kundene.

Du kan altså regne med å få fordeler på andre ting også, som reise, nettbutikkhandel eller matvarer, i tillegg til drivstoffrabatten.

Og sist, men ikke minst, kan du bruke bensin- og dieselkortet til å holde god oversikt over drivstofforbruket ditt. Du mottar en månedlig faktura, som altså gjør det lettere å budsjettere for tanking av bilen.

Fyll tanken når bensin og diesel er billigst

I tillegg til å holde bilen i god orden og skaffe deg et bensin- og dieselkort er det én annen ting du kan gjøre for å spare penger. Det er nemlig slik at bensinprisene varierer i stor grad gjennom uka.

Derfor bør du finne ut av når bensinen er billigst der du pleier å tanke. Og sørg for å få fylt opp bilen på dette tidspunktet. Da kan du nyte godt av en lavere bensinpris, samt drivstoffrabatten du får med kortet ditt.

Generelt sett har bensinstasjonene samme klokkeslett for endring av bensinprisene hver uke. Og her er det stor variasjon som råder – tidvis kan du spare så mye som 2-3 kroner per liter med drivstoff.

Følgende tidspunkter har generelt sett lavest pris:

Mandag frem til rundt klokken 14
Helgen, fra fredag kveld til søndag
Onsdag kveld

Vær imidlertid obs på at dette kan variere avhengig av hvilket område du bor i. Det er altså viktig at du gjør deg godt kjent med endringstidspunktene for din bensinstasjon. Kombiner dette med bensin- og dieselkortet ditt, så er du på god vei til å spare noen slanter.

Bensinrabatt med 365direkte MasterCard

365direkte MasterCard har en svært gunstig drivstoffrabatt, spesielt hvis du pleier å fylle på en Esso-stasjon. Med dette kredittkortet får du 34 øre per liter i rabatt, pluss 3,65% av bensinprisen i såkalt cashback.

Dersom man regner med en bensinpris på 15 kroner per liter er dette lik 89 kroner i rabatt på alt drivstoff du fyller med kredittkortet. I tillegg til denne svært gunstige rabatten på Esso-stasjoner får du 2% rabatt på alle andre stasjoner. Denne fordelen gjelder over hele verden.

365direkte Mastercard kommer også med en rekke andre fordeler. Du får blant annet 10% rabatt på leiebil fra Hertz i store deler av verden. I tillegg får du tilgang på fordelsprogrammet Danske Bank Reward med kredittkortet.

( 47 Anmeldelser )
50 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
21 år
Aldersgrense
250 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
25.53%
Effektiv rente
Annonselenke
Eksempel: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929

Fordeler

 • Kåret til best i test i Dine Penger
 • 3,65% cashback på klær og sko
 • 34 øre/liter ekstra drivstoffrabatt hos Esso
 • Rabatter i utvalgte butikker
 • Rabatt på reiser og leiebil
 • Kan kombineres med Trumfkort hos Shell og YX Bonuskort
 • Kan registeres i "Statoil Extra" som gir ekstra rabatt hos Statoil
 • 2,00 % Cashback hos alle andre bensinstasjonkjeder

Ulemper

 • Ikke reise- eller avbestillingsforsikring

Bensinrabatt med Bank Norwegian Visa-kort

Bank Norwegian sitt Visa-kort er et av markedets beste reisekort. Dette er et svært gunstig kredittkort å kombinere med drivstoffrabatt dersom du også reiser mye. Kredittkortet gir deg inntil 100.000 kroner i kredittramme og 45 dagers betalingsutsettelse.

Det skal sies at Visa-kortet til Bank Norwegian er særskilt gunstig hvis du flyr mye med Norwegian. Opptjeningen med dette kredittkortet konverteres nemlig til såkalte cashpoints. Disse er det gunstigst å bruke i forbindelse med flyreiser med Norwegian.

Du tjener 1% cashpoints på all bruk med dette kortet – også kjøp på bensinstasjon. Hvis du fyller bensin for 500 kroner blir dette altså til 5 cashpoints. Man trenger ikke å bruke kortet så altfor lenge før drivstoff og andre kjøp blir til en flybillett med Norwegian.

( 59 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
0 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
23.10%
Effektiv rente
Annonselenke
Eksempel: Eff. rente *23,1% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,- Kostnad 1.757,-

Fordeler

 • Høy kredittgrense
 • Cashpoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Unik dagligvareforsikring
 • Rabatt på flyreiser hos Norwegian
 • opp til 45 dagers rentefri kreditt

Ulemper

 • Opptjent cashpoints må brukes hos Norwegian

Bensinrabatt med Ikano Bank Visa-kort

Ikano Bank sitt Visa-kort er et svært gunstig bonuskort. Her er det mulig å tjene inn en hel del i form av rabatter – penger du kan bruke på andre ting i hverdagen. Kredittkortet har kredittramme på inntil 100.000 kroner og betalingsutsettelse på 50 dager.

Med dette kortet har du 1% fast rabatt på både dagligvare og drivstoff. Dette er uavhengig av hvilken kjede du handler i eller tanker hos. På Shell-stasjoner får du 2% rabatt på drivstoffet.

Videre kommer Visa-kortet fra Ikano Bank også med reise- og avbestillingsforsikring, samt tilgang på et gunstig fordelsprogram for netthandel. Altså er dette et godt kombinasjonskort som du kan bruke på både drivstoff, til reise, og andre varekjøp.

( 39 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
23 år
Aldersgrense
200 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
20.92%
Effektiv rente
Annonselenke
Eksempel: Eff. rente *21,92% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.846,- Kostnad 1.846,-

Fordeler

 • Høy kredittgrense
 • Lav rente
 • 2% fast rabatt på dagligvarer og drivstoff hos Shell
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Høy maksimal rabattgrense

Ulemper

 • Maksimal kontantuttak 10 000kr pr måned
Kredittkort
 • Stor sammenligning
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende