Få mer ut av valentinsdagen med riktig kredittkort

Sist oppdatert: 03 februar 2017

Valentinsdagen nærmer seg med stormskritt. Dette er den perfekte dagen å gjøre stas på din kjære. Om dere skal på restaurantbesøk eller en liten miniferie er kredittkort uansett en god idé. Med disse får du nemlig i tillegg til gunstige brukervilkår og betalingsutsettelse tilgang til en rekke forskjellige fordelsprogrammer. Hvis du benytter deg av disse på en smart måte kan denne valentinsdagen gå ned i historieboken som en virkelig spesiell en. Som med alle andre spesielle anledninger er det selvfølgelig lurt å planlegge – i alle fall litt. I denne artikkelen gir vi deg tipsene for å få mer ut av valentinsdagen ved å velge det riktige kredittkortet.

Feire valentinsdagen med kredittkort

På dager hvor man skal ha det litt ekstra hyggelig sammen er det spesielt lurt å bruke kredittkort. Jo større en utgift er, jo mer vinner du på å handle på kreditt. Det er flere grunner til dette. Men hovedfordelen med et kredittkort vil alltid være betalingsutsettelsen som medfølger kortet. Denne fungerer i praksis som et gratislån, i opptil 60 dager. Når du benytter deg av betalingsutsettelsen på en smart måte blir pengene dine stående på konto lengre. Der samler de opp renter som du ellers ikke ville ha fått hvis pengene ble trukket umiddelbart.

I så måte er valentinsdagen en smart dag å bruke kredittkortet på; om det er til restaurant, hotellopphold, ferie eller gaver. Betalingsutsettelsen sørger også for at du kan gå over alt du brukte kredittkortet til på valentinsdagen. Hvis det er noe som ikke stemmer vil kredittkortselskapet hjelpe deg med å finne ut av transaksjonene. Det er spesielt praktisk hvis dere skal på en mini-ferie for å feire dagen. I tillegg til dette gir kredittkort i Norge ekstrafordelen av bonusprogram. Disse er det stor variasjon mellom og du gjør derfor lurt i å velge det som passer best til deres valentinsdagsfeiring.

Disse kredittkortene er best til restaurantbesøk

Dersom du skal ta med kjæresten ut på restaurant på valentinsdagen er det vanskelig å slå Santanders Flexi Visa. Dette kredittkortet gir deg opptil 25% rabatt på over 300 restauranter i Norge. I Oslo får du for eksempel 20% rabatt på den karibiske restauranten Lemongrass, og i Trondheim får du også 20% rabatt på Nattergalen bar og kjøkken. Du får en god oversikt over hvilke spisesteder som tilbyr rabatter med Flexi Visa på Santanders nettsider. Disse oppdateres jevnlig, så hvis du følger godt med kan det fint hende at drømmerestauranten har et tilbud i forbindelse med valentinsdagen.

Også Danske Bank har gjennom sitt Reward-program gode tilbud du bør kikke på til valentinsdagen. Med Gold Mastercard og Platinum Mastercard kan du tjene opp bonuspoeng hos et utvalg restauranter i Norge. Dette fordelsprogrammet fungerer som et cashback-program, hvor du får utbetalt bonus to ganger i året. Og hvis du skal kjøpe en gave til kjæresten eller noen du er glad i gir også Danske Bank Reward deg tilgang til bonusopptjening hos flere butikker.

Bruk kredittkort til hotellopphold på valentinsdagen

Skal dere bo på hotell i forbindelse med valentinsdagen? Også her har Santander et svært gunstig medlemsprogram som heter Kickback. Du får tilgang på Kickback med kredittkortene Gebyrfri Visa Gold, Flexi Visa og Santander Red. I dette fordelsprogrammet får du cashback i et stort utvalg av nettbutikker. Hvis du skal kjøpe noe fint til kjæresten er det definitivt lurt å ta en titt på rabattene. Hos Zalando og Ellos får du eksempelvis 6% av kjøpet tilbake gjennom Kickback. Men det er på hotellopphold at fordelsprogrammet virkelig slår til. Dersom du bestiller på Hotels.com får du nemlig 7% bonusopptjening med Kickback. I og med at du bokstavelig talt får penger tilbake kan dette bety et litt mer eksklusivt hotell til den spesielle dagen.

Også Gebyrfri Visa fra Santander er svært gunstig til hotellbesøk i forbindelse med valentinsdagen. Dersom dere bor på et Comfort-hotell i Norge, Sverige eller Danmark gir dette kredittkortet 10% opptjening. Kredittkortet Re:member er videre et godt valg hvis dere skal bo på hotell for å feire. Med dette kortet får dere 110 kroner i reiserabatt ved hotellbestillinger på Booking.com, samt 10% bonusopptjening når dere bestiller gjennom Hotels.com.

Kredittkort til storbyreiser på valentinsdagen

I år faller valentinsdagen på en mandag. Hva med en storbyferie og en langweekend i forbindelse med feiringen? Santander har det mest omfattende fordelsprogrammet med tanke på utenlandsreiser. Dersom du bruker Gebyrfri Visa får du en svært gunstig reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kredittkortet. Og i tillegg til hotellbonusen nevnt over gir dette kortet også 12% opptjening når du kjøper flybilletter hos Expedia. Kredittkortet er helt gebyrfritt, også når du bruker det i utlandet. Dersom du kombinerer flybillettene med rabattene fra Kickback-programmet til Santander er det mye penger å spare ved å bruke Gebyrfri Visa på valentinsdagen.

Bank Norwegian sitt kredittkort er videre et svært praktisk kort dersom dere skal på en utenlandstur i valentinsdag-helgen. Med dette kredittkortet får du tilgang til flyselskapet Norwegian sitt CashPoints-program. Du får 5% opptjening på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter. Hvert poeng er verdt 1 krone, så med BankNorwegian sitt kredittkort kan dere fint spare inn noen hundrelapper på flyturen deres. Dere får også opptjening på hoteller og leiebil, samt 1% bonus på samtlige varekjøp, også i utlandet.

Eksklusive kredittkort til valentinsdagen

Dersom planleggingen er litt på tampen av valentinsdagen kan et eksklusivt kredittkort redde deg. De mest fordelaktige av disse gir deg nemlig tilgang på en såkalt concierge-service. Dette kan best beskrives som et omfattende nettverk av personlige assistenter i byer over hele verden. Er det for eksempel et teaterstykke billettene er utsolgt til? Eller skulle dere gjerne hatt bord på en restaurant som egentlig er fullbooket? Med en concierge-service får dere eksklusive medlemsfordeler – som betyr VIP-behandling. Du kontakter enkelt kredittkortselskapets nettverk for å få hjelp med hva enn du måtte behøve. Hvis du har vært sent ute med planleggingen til valentinsdagen er dette veldig praktisk. Disse kredittkortene tilbyr concierge-service, i tillegg til en rekke andre fordeler:

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende