Gunstige fordelsprogrammer du får med på kredittkortkjøpet

Sist oppdatert: 24 november 2016

Kredittkort har fått et forholdsvis dårlig rykte på seg. Med høye renter og dyre termingebyrer er kredittkort for mange forbrukere en stor fallgruve i privatøkonomien. Dette er for så vidt en reell potensiell utfordring å ta innover seg når man anskaffer et kredittkort. Det som imidlertid ofte blir glemt er hvor utrolig gunstige kredittkort kan være. Dersom du er en bevisst forbruker kan du spare ganske mange tusen kroner i året ved å bruke kredittkort. Dette avhenger selvfølgelig av at du bruker det på riktig måte. Men hvis du administrerer privatøkonomien din smart kan du få med veldig mye på kredittkort-kjøpene dine. I tillegg til å gi deg større frihet i privatøkonomien kommer også kredittkort med noen fantastiske fordelsprogrammer. Gjør litt god research og du kan enkelt skaffe deg et kort som hjelper deg med veldig mye mer enn bare betalingsutsettelser.

Reiseforsikring på kredittkortet

For svært mange forbrukere er kredittkort særskilt praktiske når de er på reise. Ved å betale for hoteller og varekjøp på kreditt sikrer du deg mot svindel. Du får muligheten til å sjekke opp alle utgiftene etter reisen er gjennomført. Og hvis du da oppdager noe som ikke stemmer vil kredittkortselskapet ditt hjelpe deg. Dersom du bruker kredittkortet ditt mye på reise bør du definitivt ta en titt på reiseforsikringer. Det finnes en rekke kredittkort på markedet som tilbyr svært gode reiseforsikringer som en del av kortet. Du bør selvfølgelig ha en egen reiseforsikring før du drar ut på tur. Men med reiseforsikring på kredittkortet i tillegg har du en ekstra trygghet mens du reiser. De beste reiseforsikringene på kredittkort har gode vilkår med høye dekninger for forskjellige situasjoner som kan oppstå i utlandet. Sørg for at du gjør en grundig sjekk av dekningsbeløpene når du leter etter kredittkort med reiseforsikring. Disse finner du på nettet, men hvis det er noe du lurer på bør du ringe kredittkortselskapet. Du må også gjøre deg kjent med betalingsvilkårene. Som oftest må du ha betalt hele eller deler av reisen med kredittkortet for at reiseforsikringen skal være gyldig.

Bonus- og rabatt-avtaler med kredittkortet

De aller fleste kredittkort i Norge tilbyr en eller annen form for bonus- eller rabattavtale. Hvis du velger kredittkortet ditt litt lurt kan du spare utrolig mye penger på disse avtalene. Noen kredittkort er så fleksible at du kan velge hva du ønsker rabatt på fra måned til måned. Hvis du vet at varekjøpene dine endrer seg i løpet av året er dette en fantastisk mulighet til å opptjene bonus. Andre kredittkort tilbyr en fast bonus-opptjening på matvarer. Dersom dere er en familie med både voksne og barn er dette ideelt. Da får dere to fordeler ved bruk av kredittkort. Den ene er at dere kan ha en fast matbudsjett-konto med kredittkortet. Og den andre er at dere sparer penger på å bruke kortet når dere handler mat. På noen kredittkort får du også gunstige rabatter på en rekke restauranter over landet. I disse avtalene er det ingen begrensing på hvor mange mennesker som kan være med å spise. Og på andre kredittkort igjen er det mulig å opptjene bonuspoeng hos forskjellige hotellkjeder.

ID-tyveri-forsikring på kredittkortet

ID-tyveri er blitt et stort problem i den digitale hverdagen vi lever i. Kredittkortselskapene forsøker selvfølgelig å motarbeide denne utfordringen med høyere og høyere sikkerhetsløsninger. Allikevel er det fort gjort å komme utfor ID-tyveri ved handel på nett. Og hvis noen først får tak i de personlige opplysningene dine kan de gjøre stor skade. De vil kunne søke om lån, åpne bankkonto eller skaffe seg kredittkort. Og dersom du er skikkelig uheldig og blir utsatt for ID-tyveri er det du som mottar regningene. Dersom du handler mye i nettbutikk er det en veldig god idé å skaffe seg et kredittkort med ID-tyveri-forsikring. Med en slik forsikring får du både erstatning og juridisk hjelp. Det er svært gunstig nettopp fordi opprydningsarbeidet etter ID-tyveri er så stort. Du må bevise at det faktisk er noen andre enn deg selv som har søkt om lånet eller brukt et kredittkort. Og i denne prosessen er det en enorm trygghet i å vite at du får god hjelp.

Penger tilbake med kredittkortkjøp

Dette er en forholdsvis ny kredittkort-fordel. Men den er veldig praktisk, spesielt hvis du bruker mye penger på spesifikke ting. Penger tilbake, eller cashback, betyr at du får igjen penger når du bruker kredittkortet ditt. I stedet for bonuspoeng, som i noen tilfeller har kompliserte beregninger og vilkår, får du helt enkelt igjen på varekjøpene dine. Kjøper du for eksempel flyreiser ofte er det definitivt lurt å sjekke mulighetene for cashback. Flyselskaper som Norwegian og SAS gir deg en prosent av beløpet for flyreisen din. Og hvis du reiser ofte vil du fort kunne betale en tur med de opptjente poengene dine. Det som er viktig å huske på dersom du skal benytte deg av cashback er å betale kredittkortregningen i tide. Det er flott å spare med kredittkort-rabatter. Men hvis rentene først begynner å løpe på gjelden din ender du opp med å spare svært lite. Derfor bør du unngå å kjøpe bare for å tjene opp rabatt. Dersom du ikke kan betale igjen på kredittkortet når regningen kommer forsvinner rabatten fort i rentene du må betale.

Betalingsutsettelse med kredittkort

Dette er en fordel som kommer helt naturlig med samtlige kredittkort. Kredittkort kan være litt skumle fordi du handler på kreditt – og dermed opparbeider deg gjeld fra måned til måned. Hvis du ikke har pengene til å betale for deg når regningen kommer er dette selvfølgelig en stor fallgruve. Men dersom du bruker kredittkortet ditt på riktig måte betyr betalingsutsettelsen i praksis gratis lån. Dette skaper både forutsigbarhet og frihet i privatøkonomien din. På en del kredittkort får du så mye som inntil 50 dagers betalingsutsettelse. Du må selvfølgelig være sikker på at du vil ha pengene på konto innen utsettelsesperioden er over. Men dersom du er sikker på det kan altså kredittkort gi deg en hel del spillerom i den økonomiske hverdagen din.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende