Hva skal til for å få et American Express Black Card?

Sist oppdatert: 04 januar 2017

Det er noen kredittkort i verden man ikke kan søke om. Dette er svært eksklusive kort, som kommer med tilsvarende eksklusive medlemsfordeler. Terskelen for å skaffe seg disse kortene er skyhøy. Som oftest må man bruke minst en halv million kroner – og det er banken selv som inviterer noen få utvalgte til å få holde kortet. Får du imidlertid tak i et slikt kredittkort blir fordelene og mulighetene enorme. American Express Black Card, eller Centurion som det også kalles, er et av disse kortene. Med et slikt i lommeboken vil du føle deg som en skikkelig VIP – over hele verden..

Hva er American Express?

American Express er et amerikansk kredittkortselskap som er forholdsvis nytt på det norske markedet. Selskapet har imidlertid eksistert i USA siden 1850. AmEx har forskjellige tilbud til kundene sine i alle land kortene tilbys. Dette er for å kunne gi forbrukerne de beste fordelene der de kan benytte seg av dem. I Norge står DNB for utstedelsen av kortene, men du vil som oftest få et American Express-kort i samarbeid med et selskap. SAS tilbyr for eksempel et EuroBonus AmEx-kort. Den største fordelen med American Express som kredittkort er at de ikke kommer med noen øvre kredittgrense. Det er imidlertid en årsavgift på 650 kroner for å holde et kredittkort fra American Express.

Krav for å få American Express Black Card

American Express Black Card er det mest eksklusive kredittkortet selskapet tilbyr. Dette er kun for de få utvalgte. Du må faktisk bli invitert av American Express for å kunne benytte deg av kredittkortet. Men disse invitasjonene blir på ingen måte sendt ut til hvilke kunder som helst. For å motta invitasjon til å bruke American Express Black Card må du ha brukt minst 1,5 millioner kroner, med et Gold- eller Platinum-kort. Dette er altså et kredittkort som på alle måter må anses som et svært eksklusivt et. De som bruker kortet har i gjennomsnitt 97 millioner kroner på bok og årsinntekt på rundt 8 millioner kroner.

Flyplasslounger med American Express Black Card

Flyr du mye? Det kan være kjedelig å måtte vente i timevis på flyplasser rundt om i verden. Spesielt hvis du har arbeid du må gjøre og det er dårlige utvalg av steder å sitte og få konsentrert seg. Et American Express Black Card gir deg tilgang en rekke eksklusive lounger som du kan benytte deg av når du er ute og reiser. Dette nettverket er på noen flyplasser spesielt designet som del av et Centurion-nettverk. Med et American Express Black Card i lommeboka blir du altså behandlet som en skikkelig VIP. Det er bare å vise fram kortet sitt i skranken, og så kan du slappe av frem til flyet ditt går.

Personlig shopper med American Express Black Card

I tillegg til standard medlemsfordeler får du med American Express Black Card en rekke helt spesielle og eksklusive tilbud. Et av disse er tilgang til en personlig shopper. Trenger du hjelp med å finne et antrekk? Eller kanskje den perfekte gaven til en du er glad i? Med dette kredittkortet får du altså profesjonell hjelp som del av fordelene i kortet. Du får tilgang til et nettverk av personlige shoppere som gir deg god veiledning og oppfølging. I fordelen er det også inkludert tilgang til private salg i sesongskiftet og det er gratis shipping på det du handler. I London, New York og Hong-Kong er det garantert levering av klærne samme dag.

American Express Membership Rewards

Som de fleste andre kredittkort har også American Express et bonusprogram som gir deg en rekke fordeler. Dette får du selvfølgelig eksklusiv tilgang til dersom du blir invitert til å bruke et American Express Black Card. Som nevnt kan du skaffe deg et AmEx kredittkort i samarbeid med SAS. Da opptjener du ekstra EuroBonus-poeng når du er på reise med flyselskapet. Fordi American Express per i dag har et verdensomspennende nettverk er fordelsprogrammet deres best egnet til deg som reiser mye. Du får for eksempel tilbud og avslag på hoteller og restauranter rundt om i verden. Og det finnes utvalgte varemerker, som Samsonite, Apple og Le Creuset, som tilbyr spesielt utvalgte varer til American Express-kunder. Men er det et Black Card du er ute etter, må du altså ut med minst halvannen million kroner. Og selv da er du ikke sikret invitasjon til dette svært eksklusive kredittkortet.

Infographicen under oppsummerer alt om det myteomspunnede kortet og hvilke fordeler du vil få ved å eie et.

centurioninfographic

Infographic er hentet fra Credit Card Insider

 

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende