Kredittkort med egenandelsforsikring på leiebil kan spare deg for tusenvis av kroner

Sist oppdatert: 23 september 2016

Når du er ute å reiser kan det være deilig å benytte seg av en bilutleietjeneste. Slik at du og reisefølget ditt kan utforske destinasjonen uten å stresse med togbilletter og rutetider. Det kan likevel være utfordrende å kjøre bil i et nytt land hvor kjørekulturen er annerledes og veiene ukjente. Kombinerer du dette med trøtte og bråkete barn i baksete eller en litt sen kveld dagen før er det fort gjort å være uheldig.

De fleste utleieselskaper har som regel en svært høy egenandel hvis du er så uheldig å få skader på bilen du leier. Det er ikke uvanlig med egenandeler på mellom 10 000kr og 20 000kr for selv små skader. Selv om en slik regning ikke slår deg konkurs, er det likevel en kjipt minne fra det som skulle være en bekymringsfri ferietur.

Når du ankommer flyplassen og skal hente ut leiebilen du har bestilt tilbyr ofte bilutleieselskapet deg ulike forsikringer. Du har vanlige forsikringer som ansvarsforsikring og delkasko som du gjerne må ha, men du får også tilbud om det som kalles for egenandelsforsikring eller ”Collision Damage Waiver (CDW)”.

Egenandelsforsikring

 

Egenandelsforsikring reduserer egenandelen ved skader delvis eller fullstendig, men tryggheten koster deg gjerne dyrt, spesielt hvis du bruker bilutleiers forsikring.

AVIS tilbyr to ulike forsikringer som dekker skader; ”Selvrisikodekning (CDW)” som reduserer leier erstatningsansvar til en egenandel på 10 000kr til 20 000kr (avhengig av bilens størrelse). Du kan også tegne såkalt ”Super CDW”, som er en forsikring som reduserer egenandelen til mellom 2 500kr og 5 000kr. Super CDW koster fra 70kr per dag og jo større og finere bil du har, jo mer koster det. Leier du bil i én uke må du altså betale minimum 490kr i forsikring i tilfelle det skulle skje noe. Skal du leie en større familiebil over en lengre periode blir det fort et par tusenlapper i egenandelsforsikring.

Leier du direkte fra utleieselskapene koster det i snitt litt over 1000kr å fjerne egenandelen i én uke, og noen utleieselskaper kan ta så mye som 200kr dagen!

Bruk kredittkortet og slipp unne egenandel

Heldigvis slipper du å betale for dyre og uforutsigbare egenandelsforsikringer hos de store utleieselskapene. Det aller beste er å bruke et kredittkort som tilbyr gratis eller rimelig egenandelsforsikring for leiebil. Under får du en oversikt over noen av de beste kredittkortene som kan spare deg for tusenvis av kroner i egenandelsforsikring.

Re:member

For kun 90kr i året tilbyr Re:member sine kredittkortkunder en egenandelsforsikring for leiebil som dekker opptil 10 000kr i egenandel per skade og maksimalt 20 000kr i egenandel ila. ett år. Det første året du har forsikring gjennom Re:member får du den til og med gratis! Du får altså dekket en egenandel på 10 000kr når du leier bil hele året for ca. halvparten av det det kan koste deg å kjøpe forsikringen gjennom bilutleieselskapet!

COOP medlems- og betalingskort
Coop tilbyr samme avtale som Remember til sine medlemmer.

Bank Norwegian

.Med kredittkortet fra Bank Norwegian kan du bestille ekstra egenandelsforsikring for 249kr per år. Denne forsikringen er noe dyrere enn Remembers forsikring, men gir deg 20 000kr i dekning for egenandel. Her får du også ekstra dekning for død og invaliditet samt dekning av tapte bilnøkler på opptil 2000kr. Forsikringen har en egenandel på 500kr.

Ved å forsikre deg mot egenandel ved ulykker utenfor utleieselskapet kan du enkelt spare tusenvis av kroner. Jo flere døgn du leier bil i løpet av et år, jo mer penger er det å spare!

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende