Derfor bør du bestille reisen med kredittkort

Sist oppdatert: 30 juni 2016

Skal du bestille reise med kredittkort?

Reiseforsikring inkludert
Betaler du mer enn 50 prosent av reisen du skal på med et kredittkort, så tilbyr de fleste kredittkort deg gratis reiseforsikring inkludert.

Ulykkeserstatningen er som regel også mye høyere om du har brukt kredittkort enn ved vanlig reiseforskring. Eksperter anbefaler ofte å ha begge deler, ikke minst fordi du da kan få full erstatning for gjenstander som blir stjålet. Kredittkortenes reiseforsikring vil også ofte gjelde for alle på reisen, selv om de ikke skulle være i familie.

Betaler du med ditt eget kredittkort er det også sannsynlig at du får igjen reiseutlegg før du må betale kredittkortregningen.

Bruk av kort
Å bruke ditt vanlige kort (debetkort) med din innskuddskonto på ferie medfører en viss risiko. Dersom noen får tak i kortet eller kortinformasjonen din kan dette fort medføre at hele beløpet på lønnskontoen blir borte, og du vil stå ovenfor en mye lengre og vanskeligere sak enn hvis det er kredittkortet ditt som blir svindlet. Dersom kredittkortet ditt skulle bli misbrukt har du en klageinstans via VISA (kredittkorttilbyderen din har dokumentene du behøver) hvor VISA tar saken for deg. Og i de aller fleste tilfeller slipper du å betale noe.

Det er mye bedre å komme hjem fra reisen du har en lønnskonto med penger tilgjengelig.

Sjekk kredittkort her
Fordelene til de forskjellige kortene varierer, så husk å sjekke om kortet har de fordelene du er ute etter (som f.eks. reiseforsikring). Svært mange av kredittkortene har store rabatter på ferie, både når det gjelder hotell og transport. Drivstoffrabatter, oppgraderinger og annet kan du også få.

Her har vi sammenlignet de mest populære kredittkortene, slik at du enkelt kan se hvilke fordeler disse tilbyr: (Klikk på kortene for å lese mer om det enkelte kort, samt evt. søke om kort.):

 

re: member
Ikano Visa
(Eneste krededittkort m/9 mnd. betalingsutsettelse)
remember
Reiseforsikring inkludert, ingen årsavgift, 45 dagers rentefri kreditt, rabatter i over 200 nettbutikker og restauranter.

 

Reiseforsikring inkludert, ingen årsavgift , 9 mnd. bet.utsettelse, div. faste rabatter, fordelsprogram, månedsrabatter.

 

(Eff. rente 25,4 %, 15.000,- o/12m. Tot. 16 408,-.)(Eff. rente 20,10%, 15 000,- o/12 mnd. Tot. 16 573,-)
Bank Norwegian
(Reisekredittkort med cashpoints)
365 Direkte
(Best i test 10 ggr. siden 2007)
kort_fly365_direkte_svart
Reiseforsikring inkludert, ingen årsavgift. Et komplett kredittkortet som lar deg spare til reisen med cashpoints på alt du kjøper.
Ingen årsavgift, 3,65% cashback i alle skobutikker, klesbutikker og på bensin. Rabatt på reiseforsikring, leiebil, restauranter og nettbutikker.
(Eff. rente 23,1%, 15 000,- o/12m. Tot. 16 764,-.)(Eff.rente 25,21 %, 15 000, – o/12 mnd. Tot. 16 907,02.)

 

 

Et tips: Ha et ekstra kort i reserve i tilfelle noe skjer med det andre

Skulle noe uforutsett skje på reisen kan det være fint å ha et kredittkort i reserve. Selv om forsikringer og annet kan hjelpe deg er det ikke sikkert at hjelpen er der umiddelbart dersom uhellet skulle inntreffe. Å ha et kort i back-up er ikke bare smart, men kanskje også en nødvendighet.

Skulle du for eksempel bli frastjålet en lommebok kan det være fint å ha et ekstra kredittkort i safen på hotellrommet som kan brukes i krisetilfeller.

God ferie!

 

bruk kredittkort på ferie

Kredittkort
  • Stor sammenligning
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende