Hvilke kredittkort passer best for småbarnsfamilier?

Sist oppdatert: 22 mai 2017

Med ett eller flere småbarn i huset blir hverdagsøkonomien fort trang. Fritidsaktiviteter, klær, mat og andre utgifter hoper seg gjerne opp. Og det kan være utfordrende å finne rom i økonomien til å spare.

Derfor er det viktig å effektivisere den økonomiske hverdagen så mye som mulig. Det er selvfølgelig en rekke ting man kan gjøre for å få til dette. Færre turer på matbutikken, lavere bilutgifter og gjenbruk av klær er alle fine tiltak.

Men det går også an å spare en god del penger ved hjelp av et kredittkort. Disse kommer med tilgang på tidvis svært gunstige fordelsprogrammer for kredittkort. Og dersom dere bruker kortet på en smart måte kan dere få mye ut av det.

Derfor er det lurt å velge kredittkort bevisst

For at et kredittkort skal være så gunstig som mulig for privatøkonomien må man velge det bevisst. Det er en dårlig idé å hoppe på det første og beste kredittkorttilbudet man mottar. Da kan det hende småbarnsfamilien deres får lite ut av bruken.

Først og fremst bør dere kikke på den gebyrfrie betalingsutsettelsen. Det er stor variasjon i hvor lang denne er. De beste kredittkortene har utsettelse på opptil 60 virkedager, som i løpet av et år kan spare familien for mye renter.

Husk også på at før dere søker om kredittkort må dere vite hva dere skal bruke det til. Har familien høye matutgifter i måneden? Da er det lurt å skaffe seg et kredittkort med bonusopptjening på dagligvarehandel.

Hvis dere har flere barn som vokser fort og trenger nye klær ofte bør dere kikke på kort med rabatter i klesbutikker. Og ønsker dere å spare penger på ferier finnes det kredittkort skreddersydd til dette formålet også.

Poenget her er å søke kredittkort i henhold til tiltenkt bruksområde. Sett dere litt inn i hvor dere får spart mest penger ved hjelp av kredittkortet. Deretter kan dere begynne å sammenligne fra forskjellige tilbydere.

Spar penger på mat med riktig kredittkort

I småbarnsfamilier går det gjerne en god del penger på matvarer. Hvis barna har et par år mellom seg er det ofte stor variasjon i matvanene. Og i tillegg til dere voksne blir det da mye forskjellig mat som må kjøpes inn.

Det finnes kredittkort som gir svært gunstige fordeler på matvarehandel. Trumf sitt Visa-kort har ubegrenset bonusopptjening i løpet av året. Med dette kredittkortet får dere 2% opptjening i alle butikkjeder tilknyttet Trumf. Disse er Meny, Kiwi, Spar, Joker og Jacob’s.

I tillegg til denne bonusen får dere 0,5% opptjening på alle andre kjøp, også i resten av verden. Dette gjelder imidlertid ikke for mathandel i konkurrerende matbutikker.

yA Bank sitt Visa-kort gir dere også muligheten til å spare penger på maten. Med dette kredittkortet får familien 3% rabatt på all dagligvarehandel. Bonusopptjeningen gjelder uavhengig av hvilken butikk dere handler i.

Spar penger på klær med riktig kredittkort

Barn vokser i en enorm hastighet, og det koster mye penger. Når man må bytte ut klær flere ganger i året blir dette fort en stor utgift for privatøkonomien. Klær er i tillegg forholdsvis dyre i Norge, som sannsynligvis medfører mange tusen kroner i året.

For å spare litt på klær til ungene bør dere velge et kredittkort spesielt skreddersydd for rabatter på butikkjøp. Det finnes et forholdsvis stort utvalg av kredittkort med svært gode avslag i nettbutikker.

MasterCard fra re:member er per i dag det eneste kredittkortet uten noen maksgrense for cashback. Med dette kredittkortet får dere igjen en prosentandel av kjøpene på kredittkortregningen.

Re:member rewards, bonusprogrammet til re:member, gir dere opptil 25% avslag i over 200 norske nettbutikker. Innen kategorien klær og mote ligger det 47 forskjellige butikker. På Ellos får man eksempelvis 10% avslag og på Cubus og Boozt ligger rabatten på 8%.

Med ubegrenset opptjening for cashback er dette kredittkortet svært gunstig. Her kan dere spare inn flere tusen kroner på klær til barna i løpet av året.

Husk at du kan alltid spare noe ekstra ved bruk av rabattkoder. Her finner du en Ellos rabattkode for eksempel.

Spar penger på reise med riktig kredittkort

Kredittkort er kanskje aller mest praktiske når familien skal ut og reise. Og her er det flere måter å spare penger på, både gjennom reiseforsikring, flybilletter og hotellopphold.

Hvis dere primært tenker å bruke kredittkortet til utenlandsturer er det lurt å sørge for følgende:

– pass på at det er gebyrfritt å ta ut kontanter på reise
– pass på at dere har god betalingsutsettelse så dere kan sjekke transaksjonene etter ferien
– pass på at det er gebyrfritt å bruke kortet i utlandet

Reiseforsikring kan koste ganske mange tusen kroner for en hel småbarnsfamilie. Med gode kredittkort tiltenkt ferier er reiseforsikringen inkludert helt gratis. Dette gjelder blant annet Bank Norwegian sitt Visa-kort, samt Gebyrfri Visa fra Santander. Husk på at dere må ha betalt minst 50% av reisen med kortet for at forsikringen skal tre i kraft.

I tillegg er det en del kredittkort som gir familien bonusopptjening på flybilletter. Her kan det være lurt å kikke på American Express sine kredittkort, i samarbeid med SAS Eurobonus.

Spar penger på bilutgifter med riktig kredittkort

For svært mange småbarnsfamilier er det helt nødvendig med en bil. Med barn som skal leveres, mat som skal kjøpes og jobb som skal rekkes blir det enklere å legge opp kabelen med bil.

Allikevel er det ikke til å stikke under en stol at en bil er dyr å ha i Norge. I tillegg til EU-kontroller, service og andre ekstrakostnader kommer man seg ikke unna bensinutgiftene. Hvis småbarnsfamilien deres kjører mye bil er det lurt å spare så mye som mulig på dette området.

Det finnes en rekke forskjellige kredittkort som er spesielt skreddersydd til drivstoff. Disse gir deg gjerne en fast ørerabatt per liter. Se på YX sitt Visa-kort og Shell MasterCard. Kredittkortene har ubegrenset bonusopptjening i løpet av året og gode vilkår.

Budsjetter mer effektivt med et kredittkort

Hvis dere klarer å spare penger ved hjelp av smart kredittkortbruk er det flott. Men dere kan også bruke kredittkortfakturaene til å effektivisere hverdagsøkonomien.

Ved å samle opp alt forbruket innen et område på én enkelt regning blir det enklere å se hvor dere bruker mest. Dette kan dere ta høyde for i månedsbudsjettet deres. Og det blir i tillegg mulig å spare litt ekstra.

Når man får transaksjonene for en måned foran seg, svart på hvitt, blir det lettere å identifisere de områdene man sløser på. Disse pengene kan man sørge for å sette av til sparing eller andre prosjekter neste måned.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende