Kredittkort med BankAxept

Sist oppdatert: 27 desember 2016

Det kan være ganske forvirrende å sette seg inn i alle de forskjellige funksjonene et kredittkort har. Betalingsutsettelse og effektiv rente er bare to av disse. Men hva med betalingssystemene et kredittkort beveger seg i? Du har helt sikkert opplevd at en butikk ikke aksepterer kredittkort for varekjøp. Det kan være fordi at du ikke har BankAxept som en del av betalingsfunksjonen på kortet ditt, eller fordi butikken rett og slett ikke aksepterer kredittkort. I denne artikkelen gir vi deg en gjennomgang av hva BankAxept er. Og tre kredittkort som inkluderer tilgang til dette betalingssystemet.

Hva er BankAxept?

BankAxept er et norsk betalingssystem som fungerer slik vanlige bankkort gjør. Altså trekkes pengene fra konto fortløpende ettersom brukeren betaler med kortet. Det som skiller BankAxept fra kredittkort uten denne betalingsløsningen tilknyttet er at du må bruke en PIN-kode når du skal benytte deg av BankAxept. Derfor er det også mulig å ta ut penger i minibank med kort tilknyttet BankAxept. Dette er Norges største betalingssystem og mer enn 100.000 butikker har funksjonalitet for BankAxept. Systemet ble etablert i 1991 for å skape en betalingsløsning som alle bankene i Norge kunne tilby kundene sine.

I utlandet er det eksempelvis fortsatt vanlig at man må betale en avgift for å ta ut penger i minibank som tilhører en annen bank enn sin egen. BankAxept er sånn sett et flott system for forbrukerne i Norge. Det samkjører alle bankene til én enkelt plattform butikker og nå også nettbutikker kan benytte seg av. Men hvis BankAxept fungerer som debet-trekninger på kortet ditt – hvordan kan man da ha denne betalingsløsningen på kredittkort?

BankAxept og Visa eller MasterCard

Kredittkortmarkedet i Norge tilbyr visse kort som både er tilknyttet Visa eller MasterCard og BankAxept. Dette betyr at kredittkortet kan brukes både i betalingssystemet til BankAxept og betalingssystemet til Visa eller Mastercard. Som oftest vil kortet kobles opp til BankAxept-systemet ved varekjøp i Norge, og kredittselskap-systemet når du bruker kredittkortet i utlandet. Det som er viktig for deg som forbruker å huske er at et kredittkort er et kredittkort. Så selv om kredittkortet benytter seg av betalingssystemet til BankAxept vil du fortsatt ha betalingsutsettelse på varekjøpet ditt. Det er altså ikke sånn at pengene trekkes umiddelbart fra kredittkortet ditt når du har BankAxept på det. Det eneste BankAxept-tilgang på kredittkortet betyr er at du får muligheten til å bruke kredittkortet hos butikker i Norge som kun bruker denne betalingsløsningen.

Hvorfor bør du ha BankAxept på kredittkortet ditt?

BankAxept er som nevnt Norges største betalingssystem. Det betyr at mange av butikkene i Norge kun er koblet opp mot denne plattformen. Det begynner selvfølgelig å bli mer vanlig at butikker i Norge – og spesielt nettbutikker – også har tilknytning til både Visa og Mastercard sine betalingssystemer. Allikevel er det veldig greit å skaffe seg et kredittkort med tilgang til begge plattformene. På denne måten er du sikker på at du får brukt kortet hos flertallet av butikkene du handler i. Det er imidlertid viktig å huske at det fortsatt finnes butikker i Norge som ikke aksepterer kredittkort i det hele tatt. I disse tilfellene vil det ikke ha noen betydning om du har BankAxept på kredittkortet ditt eller ikke. Kredittkortet betyr uansett en utsettelse på varekjøpet og det er visse butikker som ikke aksepterer dette som betaling.

Tre norske kredittkort med BankAxept

yA Bank kredittkort

Kredittkortet til yA Bank har vunnet flere tester av kredittkort i Norge. Det er fordi dette er et svært gunstig kredittkort for forbrukere. yA Bank sitt kredittkort gir deg opptil 100.000 kroner i kredittgrense og har 50 dagers betalingsutsettelse. Aldersgrensen er imidlertid 20 år på kortet, og det er inntektskrav på 200.000 kroner. Men dersom du først får dette kredittkortet har du tilgang på en rekke fordeler. Du får reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Og du får også svært gode rabatter på en rekke varekjøp hver eneste måned. Dette kredittkortet kan benyttes på terminaler med BankAxept.

BMCard

BMCard er Byggmakkers kredittkort som leveres av DNB. Med dette kredittkortet får du opptil 200.000 kroner i kredittramme. Og på kjøp opptil 75.000 kroner kan du søke om 6 måneders betalingsutsettelse for et gebyr på 349 kroner. Det tilbys også en såkalt fullmaktsordning med BMCard. Her kan du gi varehuset fullmakt til å belaste kredittkortet ditt og snekkeren kan hente ut varene for deg, eller du kan få de levert hjem. Kredittkortet gir også rabatter hos selskaper som Stena Line, Oslo Sportslager og Euroflorist. Dette kredittkortet kan du bruke på BankAxept-terminaler.

Coop Byggekonto

Dette kredittkortet tilbys også av DNB og er et veldig kjekt kort for de som handler mye på Coop Byggmix, Obs Bygg og Extra Bygg. Når du bruker kredittkortet til kjøp i disse butikkene får du en rabatt på 3% som trekkes fra totalbeløpet av kjøpet ditt. Coop Byggekonto gir deg inntil 200.000 kroner i kreditt og det er 45 dagers betalingsutsettelse på kortet. Og du får brukt kortet på BankAxept-terminaler.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende