Kredittkort og reiseforsikring

Sist oppdatert: 06 mai 2016

Når du skal ut å reise kan det gi deg flere fordeler å betale flybilletter og hotellovernattinger med kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på reiseforsikringene som tilbys av kredittkortselskapene. Husk at vilkårene for reiseforsikringen vil variere fra kort til kort. Eksemplene under er kun eksempler, og du må alltid sørge for å lese gjennom vilkårene for ditt kredittkort. Så unngår du negative overraskelser når uhellet er ute. 

Se en fullstendig oversikt over reiseforsikringer til de ulike kredittkortene her.

Når gjelder reiseforsikringen?

For at reiseforsikring gjennom kredittkortet ditt skal gjelde, stilles det som regel krav til at halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Dette kan enkelt oppnås gjennom å betale fly og hotell med kredittkortet. Skal du derimot på bilferie gjennom Europa. Vil det være litt mer utfordrende å sørge for at du hele tiden betaler nok av reiseutgiftene med kredittkortet.

Hvem gjelder den for?

Flere av reiseforsikringen som tilbys gjennom kredittkort gjelder ofte for opptil tre eller fire personer, så lenge de reiser sammen med deg. Dette vil variere fra forsikring til forsikring.

Det kan være lurt å merke seg at forsikringen ofte vil reduseres etter at du når en viss alder. Denne varierer, men er gjerne mellom 65år og 75år.

Hvilke reiser dekkes?

Ved reiseforsikring gjennom kredittkortet vil du, i mange tilfeller, være dekket på reiser som varer mye lengre enn hvis du hadde bruk en vanlig reiseforsikring. Ved vanlig reiseforsikring er gjerne 45 dager maksimal lengde på turen, mens en reiseforsikring gjennom kredittkortet ofte vil være gyldig på reiser opp til 3mnd.

Du bør være obs på at en normal reiseforsikring også vil gjelde reisen til og fra jobb og lignende. Med mindre du betaler buss- eller togbilletten med kredittkort, vil ikke dette gjelde for kortforsikringen. Flere kredittkort spesifiserer også at forsikring ikke dekker reiser mellom skole, hjemmet og arbeidssted, eller at ved reiser i Norge må det benyttes fly eller overnatting for at forsikring skal gjelde.

Hva dekkes?

Under følger et oppsummert eksempel på hva Bank Norwegians kredittkort dekker:

  • Verditap: tapt reisegods, verdigjenstander, ran/tyveri
  • Forsinkelser: bagasje, reisesyke, andre forsinkelser
  • Medisinske tilfeller: tannlege, ulykker, invaliditet, dødsfall
  • Reiseavbrudd og avbestilling

 

En annen fordel ved å betale reisen med kredittkort er at du vil være beskyttet ved konkurser. Går flyselskapet konkurs, har du i følge finansavtaleloven rett til å kreve kredittkortselskapet ditt for pengene.

Det kan være greit å merke seg at utbetalingene for tapt reisegods, sykdom, og avbestilling ofte vil være lavere på en forsikring gjennom kredittkort enn en vanlig helårs reiseforsikring.

Vanlig helårs reiseforsikring

Selv om flere av kredittkortforsikringene begynner å bli veldig gode, og til og med er bedre enn en vanlig helårs reiseforsikring på noen punkter, skal du være forsiktig med å stole blindt på kredittkortet ditt.

Du må sørge for å sette deg godt inn i vilkårene og være sikker på at de dekker det du trenger, før du legger ut på reise.

For mange vil nok en vanlig helårs reiseforsikring være et godt valg ettersom den dekker ting som måtte skje på vei til- og fra jobb og på dagsturer i Norge. Det kan likevel være lurt å betale reisen sin med kredittkort, og da vil du få den reiseforsikringen på toppen av den normale forsikringen din.

Dette kan i noen tilfeller gi dobbel utbetaling ved for eksempel ulykker, og du har et sikkerhetsnett hvis en av forsikringene ikke skulle dekke en spesifikk hendelse.

Kredittkort med reiseforsikring:

Ikano Visa *Anbefalt
Remember *Anbefalt
yA Bank Visa
Bank Norwegian Visa *Anbefalt
Komplett Bank MasterCard
Manchester United Visa
Cresco Gold
SAS EuroBonus American Express

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende