Vær obs på kredittkortets rabattgrense

Sist oppdatert: 10 august 2017

Kredittkortmarkedet florerer i Norge. Det kommer stadig nye tilbydere på banen og alle har de det beste og nyeste innen fantastiske rabatter som vil spare deg for penger. Men det er viktig å være litt obs på hvilket kredittkort du velger. Det er ikke sikkert rabattene er så fantastiske som de gir seg ut for å være.

Derfor er det lurt å sette seg litt inn i hva du egentlig får ut av kredittkortet ditt. Det er stor forskjell blant de forskjellige tilbyderne. Noen kan virkelig gi deg noen fantastiske avslag og tilbud. Andre lover veldig mye mer enn de kan holde.

Her tar vi for oss hvordan du skal gå frem når det kommer til rabattgrenser. Dersom du biter deg merke i rådene vil du få veldig mye mer ut av kredittkortet ditt.

Kredittkortmarkedet og rabatter

Det er ikke lenger slik at det er status i å ha kredittkort. Slik var det kanskje før, da man måtte ha medlemskap for å motta et kort. Men nå er en kredittkortsøknad gjennomført på null komma niks. Det betyr også at markedet har eksplodert.

Nå kniver kredittkortselskapene om forbrukernes gunst på et helt nytt nivå. Det kan tidvis oppleves som et marked kun for hissige bilselgere. Og én av tingene tilbyderne er mest opptatte av å reklamere for er alle gratisgodene du får med kredittkortet ditt.

Om du skal handle mat, reise til utlandet, kjøpe deg nye klær eller booke en romantisk middag for to har kredittkorttilbyderne noe å komme med. Du kan få helt fantastiske rabatter, så lenge du velger riktig kredittkort.

Det skal definitivt sies at en del av rabattene du får med kredittkortet er svært gunstige. Du kan spare en god del ekstra på de bruksområdene du bruker mest penger på. Som en slags flypoeng-bonus for alle kjøpene du gjennomfører.

Allikevel er det slik at de færreste kredittkortselskapene gir deg fantastiske goder uten noen begrensninger. Og det er nettopp her rabattgrensen kommer inn i spill. Hvis denne er kjip kan rabatten være så god den bare vil – du vil uansett ikke få særlig mye ut av den.

Hva er en rabattgrense?

Dersom du har hatt kredittkort en stund har du sannsynligvis kommet borti det som kalles for en rabattgrense. ’Hva? Får jeg ikke ubegrenset 30% rabatt på alt jeg kjøper med kredittkortet mitt?’ Nei, det gjør du ikke.

En rabattgrense er den årlige grensen for hvor mye bonus du kan tjene opp – eller hvor mye rabatt du kan få – i løpet av året. Dette vil avhenge fra selskap til selskap. Men det er svært få av kredittkorttilbyderne som ikke har en rabattgrense.

Si at du får tilbud om inntil 25% rabatt i alle nettbutikker, som magisk trekkes fra kredittkortregningen din neste måned. Høres helt fantastisk ut, sant? Der er det også, inntil du har nådd den årlige øvre grensen. Da vil du ikke lenger motta noen rabatt fra kredittkortselskapet.

Hos visse tilbydere ligger denne rabatten på så lite som 2000 kroner i året. Det er altså ikke snakk om at du kan spare tusenvis av kroner i løpet av året – i alle fall ikke hos de med lave rabattgrenser.

Før du søker om et nytt kredittkort gjør du altså lurt i å sjekke hvor mye du faktisk kan spare ved å bruke det. Dersom det ikke er tydelig opplyst om dette noe sted bør du forhøre deg hos den aktuelle tilbyderen.

 

Rabattgrense på kredittkort

 

Hvorfor har kredittkortselskapene rabattgrenser?

For å svare på dette spørsmålet må vi først ta en titt på et annen konsept innen kredittkortets verden: rentefri betalingsutsettelse. Dette er selve fundamentet i kredittkort, og det som gjør at du kan handle på kreditt.

Men for kredittkortselskapene medfører den rentefrie betalingsutsettelsen at kunden potensielt ikke er spesielt gunstig. Hvis du alltid betaler regningene dine i tide vil ikke kreditoren tjene noe i renter på utestående kredittkortgjeld.

De får selvfølgelig fortsatt inn en liten prosent fra forhandlerne. Men dette er ikke spesielt mye – mesteparten av kredittkortselskapets inntekter kommer fra årlige avgifter og utestående gjeld.

Hvis de i tillegg skulle ha tilbudt deg ubegrensede rabatter som gagner deg ville butikken etter hvert ha begynt å gå svært sakte rundt. I en butikk ville dette ha vært som å ha kontinuerlig salg på varene. Og det går simpelthen ikke opp. Derfor foreligger det grenser på hvor mye rabatt du kan benytte deg av i året.

Slik får du mest mulig ut av kredittkortrabatten

For at du skal få så mye som mulig ut av kredittkortrabatten din må du være litt oppmerksom. Og det bør du helst være før du skaffer deg et kredittkort. Da kan du nemlig forsikre deg om at du vil få bruk for rabattene kortet kommer med.

Den beste måten å gjøre dette på er ved å gjøre litt god gammeldags research før du skaffer deg kredittkort. Tenk gjennom hvilke ting du primært ønsker å bruke kredittkortet ditt til. Deretter kan du sammenligne forskjellige tilbydere opp mot hverandre.

Den gode nyheten er at i det havet av kredittkort som finnes er de skreddersydd til spesifikke formål. Hvis du søker på ’kredittkort klær rabatt’ på Google vil du få opp noe helt annen enn om du søker på ’kredittkort reise rabatt’. Det er altså fullt mulig å begrense antall valgalternativer.

Når du skaffer deg kredittkortet bør du også forsøke å benytte deg av bonusen. Dette kan medføre et par ekstra steg i nettbutikken, hvis du skal handle på rabatt, men vil i det lange løp gi deg litt avslag på kjøpene dine.

Re:member kredittkort – ingen rabattgrense

Per i dag finnes det kun ett kredittkort på det norske markedet som tilbyr rabatter uten noen årlig øvre grense. Dette er re:member sitt kredittkort, som i tillegg til å gi deg ubegrensede rabatter også er svært gunstig.

Med dette kredittkortet i lommeboka får du rabatter på opptil 25% i over 200 forskjellige nettbutikker. Her kan du spare penger på alt fra klær til hotellopphold og flybilletter. Rabatten blir trukket fra på neste måneds kredittkortregning.

Dersom du handler mye på nettet er dette et svært godt kredittkort. Du kan handle i det uendelige – og rabatten vil fortsette å rulle. For deg som er opptatt av kredittkortrabatter er dette noe av det beste du kan skaffe deg.

 

Lurer du på mer om kredittkort generelt? Her er en guide for nybegynnere.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende