Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 10 mai 2017
reiseforsikring for eldre

Reiseforsikring for eldre: Disse kredittkortene dekker deg

Det er mye som endrer seg når man blir pensjonist. Man får lavere inntekt, en friere hverdag, og kanskje mer tid til å reise. Da skal man imidlertid være klar over forsikringsendringene som også kommer med pensjonstiden.

Det er nemlig svært få forsikringer som ikke har aldersgrense på forsikringene sine. Når man blir eldre anses man også som en større helserisiko. Det betyr som oftest dårligere vilkår og dyrere årspremier.

Her får du informasjonen du trenger for å velge en god reiseforsikring i pensjonstiden.

Pensjonister og reiseforsikring

På svært mange kredittkort er det i dag reiseforsikring inkludert. Så lenge du har betalt mer enn halve reisen med kredittkortet vil denne tre i kraft. Allikevel er det selvfølgelig visse vilkår som gjelder for disse forsikringene.

De aller fleste av dem har nemlig kraftig redusert dekning for de over 67, 70 og 80 år. Premien på reiseforsikring beregnes utfra risiko. Og fordi eldre mennesker oftere blir syke eller skadet blir også dekningen dårligere.

Som oftest vil de eksklusive kredittkortene, som Platinum- og Gold-varianter, ha god reiseforsikring også etter man har fylt 67 år. Men generelt sett er det lite å hente av reiseforsikring med kredittkort i pensjonstiden.

Det finnes allikevel visse unntak, og vi skal ta en titt på disse om litt.

Sjekk forsikringen din nøye før du reiser

Aller først er det imidlertid viktig å presisere hvor viktig det er at du sjekker forsikringen din før du reiser av gårde. Dette vil være spesielt relevant hvis du akkurat har passert en av aldersgrensene. Disse ligger som oftest på 67 år, 70 år og 80 år.

Da er du kanskje vant til en god og omfattende reiseforsikring, enten på kredittkort eller i helårsforsikring. Men det er altså slik at de aller fleste selskaper vil endre vilkårene sine i henhold til alderen din.

Tommelfingerregelen med reiseforsikringer er at de må aktiveres før man legger ut på reise. Med andre ord er det svært viktig at du sjekker forsikringen din i forkant av ferien. Dersom det er behov for noen ekstraforsikringer kan du tegne disse og føle deg trygg på reisen.

Hvis du er i tvil om du har fått nye betingelser på forsikringen på bakgrunn av alder bør du kontakte forsikringsselskapet ditt. Her er det veldig mye bedre å være føre var enn å gå på en smell.

Reiseforsikring med Landkreditt MasterCard

Landkreditt MasterCard er kredittkortet fra Landkreditt Bank. Dette er per i dag det eneste kredittkortet uten årsavgift og minimumskrav som tilbyr en gunstig reiseforsikring for eldre. Du kan altså søke på dette kredittkortet uavhengig av inntektsnivå eller nåværende bank.

Reiseforsikringen du får gjennom Landkreditt Bank sitt kredittkort er helhetlig og omfattende. Den inkluderer dekning for det meste du kan få behov for på reisen – og er gyldig over hele verden.

Den eneste ulempen med reiseforsikringen på Landkreditt MasterCard er at sykeforsikringen har en maksimal grense på 5.000.000 kroner. Dette høres kanskje mye ut. Men dersom du befinner deg i et land som USA der sykehusutgifter er enorme kan dette beløpet komme til kort.

Allikevel er kredittkortet svært gunstig, uten årsavgift og med drivstoffrabatt på Circle K bensinstasjoner. Du bør imidlertid alltid sjekke vilkårene grundig og eventuelt ta kontakt med banken dersom du lurer på noe.

Reiseforsikring med American Express

American Express sine kredittkort kommer også med reiseforsikring. Skal du ha full dekning etter fylte 70 år må du allikevel ha enten Gold- eller Platinum-kortet til selskapet. Disse har årsavgift på henholdsvis 1200 kroner og 5000 kroner.

For å skaffe deg Gold-kortet trenger du ikke høyere årlig inntekt enn 150.000 kroner. Platinum-kortet til American Express har imidlertid inntektskrav på 1.000.000 kroner. Allikevel er det samme betingelser for ulykkesforsikring og sykeforsikring på kortene:

– Ubegrenset beløp på kostnader relatert til sykdom på reisen
– 500.000 kroner på kostnader relatert til ulykke på reisen

På avbestillingsforsikringen er det stor forskjell på Gold- og Platinum-kortet til American Express. Gold-kortet har en maksimal grense på 30.000 kroner, mens American Express Platinum gir deg opptil 600.000 kroner i erstatning.

Reiseforsikring med DNB Sølv MasterCard

DNB Sølv MasterCard inkluderer reiseforsikring i kortet. Denne har ubegrenset beløp på sykdomsforsikringen, som er svært gunstig når man er på reise. Kortet har heller ingen årsavgift og du kan få innvilget høy kredittramme.

Dette kredittkortet dekker deg til det fulle for sykdom og avbestilling også etter du har fylt 70 år. Med ubegrenset sykdomsforsikring er dette kredittkortet altså svært gunstig.

Ulykkesforsikringen blir imidlertid halvert fra 200.000 til 100.000 kroner når du passerer 70. Og etter du har fylt 80 er ikke denne lenger gjeldende.

Kredittkortet gir deg muligheten til å opptjene Eurobonus-poeng med SAS, samt tilgang på faste rabatter og drivstoffrabatt. Sistnevnte gjelder på alle bensinstasjoner i Norge og utlandet, og for hele kjøpsbeløpet, ikke bare bensinen.

Endring i vilkårene etter fylte 67 år

Både reiseforsikring på kredittkort og helårsforsikring kan tidvis gjennomgå store endringer etter du har nådd pensjonsalder. Her er det særlig verdt å nevne Storebrand sine vilkår. Kredittkortene hos forsikringsselskapet har den beste reiseforsikringen på markedet – inntil du fyller 67.

Da stuper dekningsbeløpene. Mellom 18 og 67 år har du ubegrenset sykeforsikring og ulykkeerstatning på opptil 1.000.000 kroner. Men så snart du blir pensjonist reduseres ulykkesforsikringen til 100.000 kroner. Og etter du fyller 70 slutter reiseforsikringen å være gjeldende.

Det er med andre ord svært viktig å gjøre seg godt kjent med vilkårene på din reiseforsikring. Hvis ikke er det fort gjort å gå på en stor smell etter du når pensjonsalder.

Få full oversikt over maks alder på reiseforsikring her.

Beste helårsforsikring for deg over 67

Selv om kredittkort kommer med gode reiseforsikringer på kredittkort kan det også være lurt å se på helårsforsikringer. Da er du dekket uansett hvordan du betaler for reisen din. Husk at samtlige kredittkort har som krav at minst 50% av reisen må ha vært betalt med kortet.

Til tross for dårlige vilkår på kredittkort for eldre har Storebrand den beste helårsforsikringen med tanke på alder. Her er det ubegrenset sykeforsikring, samt 300.000 kroner i ulykkesforsikring. Avbestillingsforsikringen har en maksgrense på 100.000 kroner per person.

Også Gjensidige Reise Pluss og DNB Reise Pluss tilbyr helårsforsikring uavhengig av alderen din. Hos disse forsikringsselskapene er det på lik linje med Storebrand ubegrenset sykeforsikring også for eldre på reise.

Anbefalte kredittkort
 • Høy kredittgrense
  Cashpoints på alle kjøp
  Gratis kontantuttak i utlandet
  Reise- og avbestillingsforsikring
  *23,1% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,-
 • 1% bonus på alle kjøp (2% på netthandel, 3% hos komplett/blush)
  Reise- og avbestillingsforsikring
  ID-tyveriforsikring
  Høy kredittgrense
  *24,2% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,-
 • Inntil 25% rabatt i fordelsprogram
  Høy kredittgrense
  1% fast rabatt på dagligvare og drivstoff
  Reise- og avbestillingsforsikring
  *20,43% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,-
Siste artikler
Reiseforsikring på kredittkort

Reiseforsikring på kredittkort

Usikker på om reiseforsikring på kredittkort er noe særlig å ha? Ta en titt på denne guiden for en grundig gjennomgang av temaet.

Les saken
Anbefalte sider
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende