Billige flybilletter med rentefri betalingsutsettelse

Sist oppdatert: 09 juli 2017

Nå nærmer sommerferien seg med stormskritt. Hvis du ikke allerede har planlagt årets utenlandsreise med familien er det lurt å sette i gang så fort som mulig. Det kan nemlig koste deg dyre dommer hvis du venter for lenge med flybillettene.

Her får du all informasjonen du trenger for å spare penger på flybilletter med rentefri betalingsutsettelse på kredittkortet ditt.

Jo lengre du venter, jo dyrere blir ferien

Du har helt sikkert hørt at de billigste flybillettene får du når du bestiller tidlig? Dette er helt sant. Flybilletter blir dyrere jo nærmere avgangsdato du kommer. Det er helt enkelt fordi flybillettmarkedet styres av etterspørsel og tilgjengelighet.

Se for deg at du er sent ute med å bestille flybilletter, og venter til det bare er noen uker igjen til dere skal reise. Da vil du helt sikkert se at prisene har steget forholdsvis mye siden sist gang du sjekket.

Du er ikke alene. Det er et hav av andre familier, akkurat som din, som forsøker å skaffe seg gunstige flybilletter mellom 1-2 måneder før ferien. Da blir også etterspørselen stor – og flyselskapene kan ta seg mer betalt for billettene deres.

Derfor er det helt enkelt slik at ferien blir dyrere jo lengre dere venter med å bestille. Man kan selvfølgelig skyte gullfuglen og komme over et knalltilbud i siste sekund. Men det er på ingen måte regelen.

Så er det selvfølgelig mange som ikke har økonomi til å betale for en dyr ferie lenge før den skal gjennomføres. Norske arbeidstakere venter ofte på feriepengene sine for å kunne finansiere en utenlandstur. For å få mer ut av sommeren kan det være lurt å se på muligheten for rentefri betalingsutsettelse.

Rentefri betalingsutsettelse med kredittkort

Kredittkort kommer nemlig med den egenskapen at man kan utsette betaling av kjøpene sine. Du har selvfølgelig mulighet til å betale ned på kredittgjelden når som helst. Men for å få så mye som mulig ut av kredittkortet bør du benytte deg av utsettelsen.

La oss si at du ønsker å gjennomføre en familietur i august, men at du ikke har nok penger til å betale for den i april eller mai. Dersom du har et kredittkort med gunstig betalingsutsettelse kan denne gjelde i inntil 60 dager.

Du skal være oppmerksom på at rentefri betalingsutsettelse på kredittkort gjelder fra den første hver måned. Hvis du da kjøper flybillettene den 1. mai trenger du altså ikke å betale for dem før den 30. juni.

I tillegg til rentefri betalingsutsettelse, som alle kredittkort kommer med, tilbyr også noen kredittkortselskap en ekstra form for betalingsutsettelse. Ikano Bank er en av disse. Her kan du velge 2-, 4-, 6-, eller 9-måneders betalingsutsettelse for et gebyr.

Prisene for Ikano Bank sitt kredittkort er i dag som følger:

– 2 måneder: 99 kroner
– 4 måneder: 275 kroner
– 6 måneder: 350 kroner
– 9 måneder: 450 kroner

Så lenge du tilbakebetaler kredittgjelden innen tidsfristen går ut forblir kjøpet ditt rentefritt. Dermed kan du betale for flybillettene når du har mulighet – enten i småbeløp eller i sin helhet ved en senere anledning.

( 39 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
23 år
Aldersgrense
180 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
20.43%
Effektiv rente
Annonselenke
*20,43% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,- Kostnad 1.565,-
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Lav rente
 • 1% fast rabatt på dagligvarer og drivstoff (2% hos Shell)
 • Inntil 10% rabatt på en utvalgt kategori hver måned
 • Fordelsportal med inntil 25% rabatt
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Høy maksimal rabattgrense
Ulemper
 • Maksimal kontantuttak 10 000kr pr måned

Vær obs på når betalingsutsettelsen tar slutt

Du skal imidlertid være klar over at så snart betalingsutsettelsen din har gått ut vil kjøpet begynne å gå som vanlig kredittkortgjeld. Da kan flybillettene fort begynne å koste deg veldig mye mer enn planlagt.

Derfor er det svært viktig at du budsjetterer for å kvitte deg med sommerferiegjelden. Det kan være gunstig å benytte seg av Ikano Bank sin betalingsutsettelse. Men bare så lenge du holder deg innenfor betalingsutsettelsen.

Det er nemlig helt vanlig at effektiv rente på kredittkort ligger på rundt 20%. Eksempelrenten til Ikano Bank er i dag på 20,43% (årlig effektiv rente). Og denne beregnes av resterende gjeldsbeløp hver eneste måned.

Du må derfor være helt sikker på at du kan kvitte deg med gjelden i løpet av tidsperioden du velger å utsette for. For å ikke få en enorm regning når fristen går ut bør du også betale ned på flybillettene i småbeløp over flere måneder.

Tur/retur Los Angeles med sent billettkjøp

For to personer tur/retur til Los Angeles, fra den 1. juli til den 15. juli, koster det i dag 21.835 kroner. Dette er økonomi-klasse med Norwegian, og er laveste tilgjengelige billettpris. Denne vil sannsynligvis variere forholdsvis mye i tiden fram til avgang. Men sannsynligheten er allikevel stor for at billettene vil bli dyrere.

I følge søkemotorsiden Momondo får du de billigste flybillettene til Los Angeles fra Oslo mellom 2 og 4 måneder før avgang. Prisene stiger enormt ettersom man nærmer seg reisedato.

Uken før avgang vil billettene stige med mellom 10% og 50% i pris. I priseksempelet over betyr det altså at du må regne med å betale mellom 2.200 og 10.000 kroner mer hvis du lar det drøye for lenge.

Tur/retur Los Angeles med rentefri betalingsutsettelse

Dersom du på den annen side er tidligere ute med flybillettene kan du benytte deg av den rentefrie betalingsutsettelsen for å gjøre ting billigere. Velger du en løsning som Ikano Bank sin vil du også ha inntil 9 måneder på deg til å betale for ferien.

Si at du reiser til Los Angeles i august i stedet for juli. I dag koster dette 12.861 kroner for to personer med British Airways, reisedatoer 1.-15. august. Bare ved å være tidligere ute kan du altså spare mange tusen kroner.

Hvis du i tillegg går for en betalingsutsettelse kan du være helt sikker på at prisen ikke vil endre seg. For 6 måneder må du eksempelvis betale 350 kroner mer for billettene. Men da har du også et halvt år på deg til å betale for dem.

Les om 5 kredittkort som gir godt med pusterom her.

En rekke reisefordeler med kredittkort

I tillegg til den rentefrie betalingsutsettelsen er det også andre gode grunner til å bruke kredittkort på reisen. Velger du kredittkortet ditt litt smart kan du spare en god del penger på det i utlandet.

De kredittkortene som er skreddersydd for ferier har eksempelvis helt gebyrfritt bruk i utlandet. Du trenger altså ikke å bekymre deg for ugunstige gebyrer på uttak i minibank eller korttransaksjoner på ferien din.

Videre er det også vanlig for reisekredittkort å inkludere en gratis reiseforsikring. Denne gjelder for deg, samboer eller ektefelle, samt barn under en viss alder. Og det er svært betryggende å vite at både du og familien er helt trygg på sommerferien deres.

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende