SAS EuroBonus American Express
Annonselenke
SAS EuroBonus American Express
4.1/5 ( 63 Anmeldelser )
Annonselenke
SAS EuroBonus American ExpressNøkkeltall
Kredittgrense
Betalingsutsettelse
Aldersgrense
Krav til årsinntekt
Årsgebyr
Effektiv rente*
Fordeler
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • EuroBonus-poeng opptjenes ved bruk
 • Mulighet for ubegrenset kredittgrense
 • Tilgang til SAS Business loungene i Norden (mot betaling)
 • Tilbud og rabatter på hotell, leiebil og opplevelser
Ulemper
 • Mer begrenset bruksområde enn Visa og MasterCard
 • Årsavgift
 • Bonuspoeng må brukes hos Eurobonus
 • Høy rente
Testscore
Sperre kort
800 68 000
Sperre kort fra Norge
Annonselenke

Vurdering av SAS Eurobonus kredittkort

SAS Eurobonus kredittkort er et samarbeidsprosjekt mellom SAS, AmEx og DnB. Flyr du mye med SAS kan du oppleve en del fordeler med kortet, men det har også sine begrensninger som kredittkort.

Betingelser for kredittkort

Betingelser for kredittkort med ditt SAS Eurobonus kort er fylte 18 år og en inntekt på minimum 150 000 kr i året. Maks kreditt på dette kortet er ikke forhåndsbestemt, men etter avtale, Ved å benytte kortet for kjøp, utsetter du betaling for varen inntil faktura forfaller, dvs inntil 45 dager. Dette kortet har et årsgebyr på 150 kr. Med en effektiv rente på 26,8% med 15000 kr utestående ligger de noe over gjennomsnittet i forhold til andre kredittkort. Kortet knyttes til American Express.

Det er en del begrensning på brukersteder som godtar American Express, spesielt i Norge. All bruk av kortet gjør at du samler opp Eurobonus poeng. Det tar lenger tid å samle opp nok poeng til at du kan bruke dem til noe hos SAS enn hos Norwegian, men når du har spart opp nok til å benytte dem, kan poengene benyttes på dyrere reiser eller opphold enn du ville kunnet for tilsvarende oppsparing hos Norwegian.

Fordeler med kredittkort

Fordeler med kredittkortet til SAS Eurobonus er at du sparer opp Eurobonus poeng ved kjøp, og at du får fordeler på reiser med SAS. Du får også tilgang på SAS sine business-lounger i Norden. Når du benytter kortet for bestilling av reise får du reise- og avbestillingsforsikring. Dette er meget praktisk for et kort som er spesielt rettet mot reiser. Kredittgrensen er i utgangspunktet ubegrenset og avhenger av hvor mye DnB er villige til å tilby deg. Du kan også få tilbud og rabatter på hotell, leiebil og opplevelser.

Dette kortet er ikke fritt for ulemper. American Express er ikke så utbredt og anvendelig, spesielt i Norge og Europa, som VISA og Mastercard. I tillegg så må du godta å betale årsavgift på dette kortet. Og bonuspoengene er begrenset til bruk hos Eurobonus. Som kredittkort er dette kanskje ikke det mest konkurransedyktige tilbudet, men det gir flere fordeler innen reiser med SAS.

SAS Eurobonus kredittkort er praktisk å bruke i forbindelse med reiser med SAS. Du kan oppnå ganske høy kredittgrense og får fordeler hos SAS for alt du bruker kortet på. Effektiv rente er forholdsvis høy, og du har begrenset antall steder du kan benytte dette kortet hos da stedene må godta American Express.

Opptjening av EuroBonus poeng:

 • Du opptjener 10 eurobonuspoeng for hver 100kroner du belaster kortet. Dette gjelder ikke kontantuttak.
Bestill dette kortet


Nøkkeltall

Effektiv rente 30,60%, * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 17.283,-
Kredittramme 30 000 kr – Etter avtale
Minimum brutto årsinntekt 150 000 kr
Betalingsutsettelse 45 dager
Reiseforsikring Ja
Beskrivelse av reiseforsikring Betal minimum halvparten av reisen med ditt American Express® Card, og du er automatisk dekket gjennom Express Care Reiseforsikring. Forsikringen gjelder for reiser med inntil tre måneders varighet. For å omfattes av forsikringen må du være medlem av norsk folketrygd og ha fast bopel i Norge. Reisen må også startes og avsluttes i Norge. Under reise og opphold vil reiseforsikringen omfatte deg og medreisende familiemedlemmer under 21 år som bor i samme husstand, eller tre medreisende. Det er ingen aldersgrense for forsikringen; Express Care Reiseforsikring gjelder også etter fylte 70 år. Forsikringsytelser: Reisegods: kr 15 000,- per person / kr 30 000,- for gruppen. Penger og kredittkort: kr 12 000,- per skadetilfelle. Forsinket frammøte: kr 3000,- per skadetilfelle. Avbestilling: kr. 20 000,- per person / kr. 30 000 for gruppen. Reisesyke: Ubegrenset. Hjemtransport: Ubegrenset. Reiseansvar: kr 6 000 000,- per person. Reiseulykke død: kr 1 000 000,- per person. Reiseulykke invaliditet: kr 1 000 000,- per person. Reiseulykke barn: kr 30 000,- per barn. Reiseulykke invaliditet: kr 50 0000,- per barn.
Har kredittkortet andre fordeler Ja
Beskrivelse av kortets fordeler American Express er et internasjonalt betalings som i Norge utstedes av DNB Bank ASA. American Express tilbyr to typer kort i Norge. Den ene korttypen er rene betalingskort uten kreditt hvor kunden må betale hele beløpet ved forfall. Den andre korttypen er kombinerte betalings og kredittkort. På disse korten er det mulighet å tilknytte en kreditt på opp til 150 000 kunne trekke på en kreditt. For begge kortene har kortinnehaver alltid opptil 45 dagers rentefri kreditt. Med et American Express® Card er du medlem av en verdensomspennende organisasjon med kun én oppgave: å yte deg best mulig service og assistanse. Medlemskapet gir deg tilgang til en lang rekke fordeler både her hjemme og i utlandet: Jade Hotell og Dining Som American Express Card medlem får du rabatt på over 50 000 hoteller rundt om i verden og 15 % rabatt på en rekke eksklusive restauranter i Norge og Europa. Jade Hotell tilbyr et bredt utvalg av ulike kvalitetshotell , med prisklasser fra økonomi til luksus. Hotellprisene inkluderer alle skatter, avgifter og vanligvis frokost. Vår prisgaranti sikrer deg den beste prisen, hvis du finner en lavere hotellpris hos et annet Internett hotellbookingssystem, blir mellomlegget utbetalt av oss. Medlemsavtaler på leiebil Alle medlemmer i American Express har faste rabatter hos Avis, Hertz og holiday autos. Rabatten oppnås ved å betale med American Express Card og å oppgi rabattkoden når du bestiller leiebil. Kodene finner du på baksiden av ditt American Express Card. Eksklusive medlemstilbud Gjennom American Express har du til enhver tid tilgang til eksklusive tilbud innefor reiser, opplevelse, kultur og shopping. Hver måned presenterer vi nye attraktive tilbud.
Årlig nominell rente 21,00%
Korttype American Express
Rabatter Ja
Bonuspoeng Ja
Maksgrense fordel Ingen grense
Drivstoffrabatt Nei
Renten beregnes fra uttaksdato/overføringsdato Ja
Minstebeløp å betale av opptrukket kreditt 3,00% (minimum 250 kr)
Landsdekkende Ja
Aldersgrense 18–100 år

Gebyrer

Årsgebyr 390 kr
Termingebyr ved utestående saldo 0 kr
Transaksjonsgebyr ved varekjøp i Norge 0 kr
Transaksjonsgebyr ved varekjøp i utlandet 0 kr
Uttak over skranke 4,00% (minst 25 kr)
Uttak over skranke egen bank 4,00% (minst 25 kr)
Minibankuttak i egen bank i åpningstid 0 kr (minst 25 kr)
Minibankuttak i egen bank utenfor åpningstid 0 kr + 4,00%
Minibankuttak i annen bank i åpningstid 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)
Minibankuttak i annen bank utenfor åpningstid 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)
Gebyr ved overføring av penger fra kredittkortkonto 0 kr + 1,00%
Valutapåslag ved uttak/betaling i utland 1,75%
Kontantuttak i utlandet 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)

Reiseforsikring

Detaljert info  
Maksimal alder avbestillingsforsikring 70 år
Maksimal alder hjemtransport 70 år
Maksimal alder ulykkeforsikring 70 år
% av reisens transportkostnad som må være betalt med kortet 50,00%
Antall medreisende forsikringen dekker 3 stk
Maksimal varighet på reisen 90 dager
Tapt reisegods 20 000 kr
Tapt reisegods gruppe 30 000 kr
Forsinket reisegods per person 2 000 kr
Forsinket reisegods gruppe 8 000 kr
Beløp dekket ved hjemtransport Ubegrenset
Beløp dekket ved reisesykdom Ubegrenset
Ansvar 3 000 000 kr
Reiseulykke død (voksen) 600 000 kr
Reiseulykke invaliditet (voksen) 600 000 kr
Reiseulykke død (barn) 30 000 kr
Reiseulykke invaliditet (barn) 600 000 kr
Avbestilling 10 000 kr
Avbestilling familie 30 000 kr
Forsinket avgang 1 500 kr
Forsinket avgang familie 4 000 kr
Tilkallelse 50 000 kr

Kortutsteder

DNB Bank
E-post amex.support@dnb.no
Adresse American Express Card Services Unit
0021 Oslo
Telefon 800 68 000
Kundeservice https://www.americanexpress.no/medlemsservice/
   

Kredittkort
 • Stor sammenligning
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende