Slik sparer du penger med kredittkortrabatten din

Sist oppdatert: 30 juni 2017

Svært mange kortholdere av kredittkort får tilgang på fantastiske rabatter og fordelsprogrammer. Problemet for mange handler imidlertid om at de ikke vet helt hvordan de skal benytte seg av den.

Det blir med å administrere kredittkortregningen og holde seg unna kredittkortgjeld for en rekke kortholdere. Hvis du ønsker å spare penger ved hjelp av kredittkortet ditt er dette en dårlig idé. Ved å bruke kredittkortrabatten din på en smart måte kan du tidvis spare mye penger.

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du sparer penger med kredittkortrabatten din og hvilke kredittkort du bør velge til forskjellige formål.

Velg riktig kredittkort til riktig formål

For å spare penger med kredittkortrabatt er det først og fremst viktig at du gir kredittkortet ditt en oppgave. Dette kan være generelt forbruk, mathandel eller bensin – poenget er at kortet må være tiltenkt noe spesifikt.

Dette fungerer på mange måter akkurat som med sparepenger. Hvis pengene dine ikke har et spesifikt formål vil du sannsynligvis bruke de opp. Med kredittkortet blir det heller til at du aldri får bruk for rabatten din hvis du ikke vet hva du skal bruke den til.

Generelt sett er nemlig kredittkort skreddersydde til spesifikke formål. Noen kan være fleksible og allsidige. Men som oftest vil det være i alle fall ett hovedområde kredittkortselskapet fokuserer på.

Derfor må du finne ut av hva du skal bruke kredittkortet ditt til. Det er først når du har gjort dette at du kan velge det som gir deg best rabatter. Her skal du primært se etter hvordan fordelsprogrammet fungerer; får du penger igjen eller er de låste til bruk hos kredittkortselskapets samarbeidspartnere?

Følg nøye med på tidsbegrensede tilbud

Når du har valgt et kredittkort som passer til forbruket ditt kan du begynne å spare penger med rabatten. De beste kredittkortene har flere fordeler tilknyttet seg. Noen vil være faste, mens andre vil være tidsbegrensede.

For at du skal få mest mulig ut av rabatten din må du derfor følge litt med på hva kredittkortet tilbyr deg fra måned til måned. Til dette formålet er det lurt å melde seg på nyhetsbrevet til kredittkortselskapet. Hvis de ikke har et bør du vende deg til å sjekke medlemssidene med jevne mellomrom.

Som oftest vil kredittkortselskapet annonsere rabatter litt tid i forveien. Si for eksempel at du har skaffet deg et kredittkort med fast rabatt på bensin, men sporadisk rabatt på klær. Da er det lurt å spare de store shoppingrundene til en tidsperiode kredittkortet vil jobbe for sparepengene dine.

Spar penger på mat med kredittkortrabatten din

En av de største faste utgiftene til familier i Norge er mat, ved siden av regninger og huslån. Det er umulig å slippe unna dette forbruket, og derfor bør du gjøre det så billig som mulig for dere. Til dette formålet bør du velge et kredittkort med god rabatt på mathandel.

Det finnes flere av disse på markedet, og hvilket som vil spare deg for mest avhenger av hvor du handler mat. Den desidert beste rabatten på matvarer får du med Trumf Visa-kortet. Dette kredittkortet gir deg 2% bonus på alle kjøp i butikker tilknytter Trumf-nettverket.

Bonusen spares automatisk opp på brukerkontoen din, og du kan velge å overføre pengene til bankkonto når som helst. Det finnes i tillegg ingen øvre grense for hvor mye du kan spare opp i bonus med kredittkortet.

Trumf-butikkene er Kiwi, Meny, Jacob’s, Spar og Joker. Hvis du handler fast i en eller flere av disse kan du spare mye penger med Trumf Visa. Handler du derimot i andre butikker, eller mer variert, bør du velge et kredittkort med bonusopptjening uavhengig av kjeden du bruker det i. Ikano Bank sitt Visa-kort har blant annet fast rabatt på dagligvarer i samtlige butikker (1%).

Spar penger på reise med kredittkortrabatten din

Kredittkort er svært praktiske til utenlandsreiser. Du får rentefri betalingsutsettelse på kjøpene dine, som sikrer deg mot svindel, og med riktig kort er uttak og varekjøp gratis.

Du kan i tillegg spare ganske mye penger på sommerferien med en god kredittkortrabatt. Her bør du primært se etter tre ting:

 • – reise- og avbestillingsforsikring inkludert (Du kan se en komplett liste her)
 • – rabatter på hotellopphold
 • – rabatter på flybilletter

Hvis du kan skaffe deg et kredittkort som gir deg alle disse tingene kan du potensielt spare flere tusen kroner. Santander sitt Gebyrfri Visa-kort er et kredittkort skreddersydd for utenlandsturer. Forsikring er inkludert, og gjennom fordelsprogrammet Kickback får du en rekke rabatter på både hotell og flyreise.

Reiser du mye med Norwegian bør du ta en titt på Bank Norwegian sitt Visa-kort. Dette kortet gir deg bonusopptjening på flybillettkjøp hos Norwegian, samt på alle andre varekjøp du gjennomfører. Bonusen kan brukes til å kjøpe flybilletter og bestille hotellopphold gjennom Norwegian.

Spar penger på bensin med kredittkortrabatten din

Hvis du kjører mye bil gjør du definitivt lurt i å spare inn noen kroner ved hjelp av bensinrabatt med kredittkort. Her vil det være spesielt gunstig å skaffe seg en ordning uten noe maksimalt opptjeningsbeløp.

Det er nemlig slik at en hel del kredittkort gir deg svært god rabatt på bensin. Problemet er bare at opptjeningen stopper opp så snart du når noen få tusen kroner. Dette er selvfølgelig fortsatt penger spart gjennom et år. Men hvis du fyller bensin ofte er det gunstigere med et opptjeningsprogram uten begrensing.

Med FlexiVisa fra Santander får du velge din egen rabatt på 4% hver måned. Her er bensin et valgalternativ, og denne vil gi deg en forholdsvis god rabatt. Dette kredittkortet kan være lurt å kombinere med andre forbruksområder. Taket for rabatten med Santander er 2000 kroner i året.

( 35 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
20 år
Aldersgrense
50 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
25.33%
Effektiv rente
Annonselenke
*25,33% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.916,- Kostnad 1.916,-
Fordeler
 • 4% cashback på drivstoff, klær/sko, sportsutstyr eller flybilletter
 • Inntil 20% cashback i utvalgte nettbutikker
 • Høy kredittgrense
 • Kan kombineres med Trumkort hos Shell og YX Bonuskort hos YX/Uno X
 • Kan registreres i rabattprogrammet "Statoil Extra" og gi ekstra rabatt hos Statoil
Ulemper
 • Ikke reise- eller avbestillingsforsikring
 • Gebyr ved ubenyttet kort siste 12 mnd

Shell Mastercard gir deg en noe lavere rabatt på 40 ør per liter på Shell-stasjoner i Norge. Fordelen med dette kortet er imidlertid at bonusopptjeningen er ubgrenset. Dette vil altså være spesielt gunstig hvis du bruker mye bensin i løpet av året.

Spar penger på klær med kredittkortrabatten din

Hvis du handler mye klær, og handler dem ofte, bør du definitivt vurdere å skaffe deg et kredittkort til dette formålet. Noen kort har fantastiske rabatter i klesbutikker på nett, som kan spare deg for en god del penger i løpet av året.

Et kredittkort fra re:member gir deg tilgang til rabatt på opptil 25% i over 200 nettbutikker i Norge. Er du ute etter klær er det snakk om rabatt i flere titalls butikker. Her er et lite utvalg:

 • 12% rabatt på Stylepit
 • 12% rabatt på Björn Borg
 • 10% rabatt på Daniel Wellington
 • 10% rabatt på Ellos
 • 8% rabatt på Boozt.com
 • 8% rabatt på Cubus

Remember

Anbefalt
( 76 Anmeldelser )
150 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
120 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
22.40%
Effektiv rente
Annonselenke
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Inntil 25% Cashback
 • Rabatter i utvalgte butikker
Ulemper
 • Relativ høy rente
Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende