Spar penger på dagligvarer med kredittkort

Sist oppdatert: 02 januar 2017

Kredittkort kommer med en rekke forskjellige fordelsprogrammer. Det betyr at hvis du velger litt lurt når du søker om kredittkort kan du spare en god del penger i løpet av året. For de aller fleste nordmenn er dagligvarer en stor månedsutgift. Om man bor alene eller i familie kommer man seg ikke unna at mat er forholdsvis dyrt i Norge. Det betyr at man bruker en god del av inntektene sine på matvarer. Derfor kan det være en veldig god idé å bruke kredittkort til mathandelen. Du kan både spare penger på forutsigbarheten – og på fordelsprogrammene som finnes for dagligvarehandel med kredittkort.

Velg riktig kredittkort for å spare penger på dagligvarer

Som nevnt så vidt over kommer kredittkort med et hav av forskjellige fordelsprogrammer. Nøkkelordet her er forskjellige. Alle kredittkortselskapene i Norge retter seg mot spesifikke kundesegmenter. Det kan godt hende at et selskap tilbyr mer enn ett kredittkort. Men uansett hvilket kort du velger kommer det til å være tiltenkt ett spesielt bruk. Hvis du har lyst til å spare penger på dagligvarer med kredittkortet ditt bør du derfor begynne med litt research. Finn ut av hvilke kredittkort som retter seg mot pengesparing på dagligvarer. Som oftest vil eksempelvis ikke et kort med god reiseforsikring ha et godt rabattprogram for mathandel. Det kan til og med hende at det er ugunstig å bruke et kredittkort som er tiltenkt én ting på noe annet.

Kredittkortene med de beste spareavtalene på dagligvarehandel er tilknyttet mer enn én butikkjede. Det er lite sannsynlig at du som forbruker alltid handler maten din i samme butikk. Se etter et kredittkort som for eksempel har avtale med Trumf-programmet. Eller et som gir deg en fast rabatt på dagligvarer. I sistnevnte tilfelle må du forsikre deg om at du ikke er begrenset til en enkelt butikkjede med kredittkortet.

Bruk kredittkort til matbudsjett

En annen god måte å spare penger på dagligvarer med kredittkort er ved å bruke kredittkortet spesifikt til matvarer. Det høres kanskje litt selvsagt ut? Men hvis du ønsker å bruke kredittkort for å få bedre oversikt over matbudsjettet må du passe på at du kun bruker det til mat. Fordi kredittkort er baserte på betalingsutsettelse får du fakturaen din i slutten av måneden. Hvis du da har vært konsekvent og bare brukt kredittkortet på mat kan du bruke fakturaen til å følge med på matbudsjettet ditt. Kanskje du trenger å gjøre justeringer – eller kanskje du kan handle billigere ved å bytte butikk.

For mange vil det også være et godt sparetiltak å handle sjeldnere fra uke til uke. Som du også får full oversikt over når du mottar én regning i måneden på dagligvarehandelen. Uansett fungerer kredittkort-regninger som et svært godt tilskudd til å sette opp et godt og realistisk månedsbudsjett. Hvis du da i tillegg har vært lur og valgt et kredittkort med gode fordelsprogrammer for mathandel kan du spare en god del penger.

Forskjellige fordelsprogrammer for å spare penger på mat med kredittkort

Trumf er et av Norges største bonusprogram for dagligvarehandel. Ved å benytte deg av Trumf-nettverket kan du opptjene ganske mange hundre kroner i bonus i løpet av et år. Som Trumf-medlem får du 1% bonus på alle matvarekjøp hos Joker, Kiwi, Meny, Spar og Jacob’s. Denne bonusen konverteres til verdikuponger eller kan overføres direkte til bankkontoen din. Så hvis du vanligvis handler i en eller flere av disse butikkjedene er Trumf et svært gunstig program å se etter når du skal spare penger med kredittkort. Ved siden av Trumf har også Coop et eget kredittkort med bonusprogram for matvarehandel. Her får du 1% i cashback på all dagligvarehandel hos Coop. I tillegg til disse to fordelsprogrammene finnes det også en rekke forskjellige kredittkort i Norge som gjør det mulig for deg å spare på dagligvarer. Disse har faste rabatter på matvarehandel når du bruker kredittkortet. Under finner du de tre beste.

De tre beste kredittkortene for å spare penger på dagligvarer

yA Bank

Med yA Bank sitt kredittkort får du en rekke forskjellige fordeler. Noe av det beste med dette kredittkortet er at det er svært fleksibelt. Du kan faktisk velge akkurat hva du har lyst til å bruke rabatten din på. Og denne rabatten gjelder for samtlige matbutikker i Norge, så lenge de er i brukerstedkategorien MCC: 5411 eller MCC: 5499. yA Bank tilbyr 3% valgfri rabatt med kredittkortet sitt. Med kredittkortet får du opptil 100.000 kroner i kreditt, samt inntil 50 dagers betalingsutsettelse.

Trumf Visa

Trumf-programmet tilbyr et eget Visa-kredittkort til forbrukere i Norge. Dersom du ønsker å spare penger på dagligvarene med kredittkortet ditt er dette definitivt et godt alternativ. Med dette kredittkortet får du 2% bonus-opptjening på alle dagligvarekjøp hos butikker i Trumf-nettverket. Du får inntil 75.000 kroner i kreditt med Trumf Visa, og du har betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Altså trenger du ikke å betale for dagligvarene du handlet i løpet av januar før 15. februar.

Ikano Bank

Ikano Bank sitt Visa-kort gir deg fast rabatt på 1% på alle dagligvarekjøp. Denne rabatten gjelder også for kjøp av drivstoff. Og når vi skriver alle dagligvarekjøp, mener vi alle. Som med yA Bank sitt kredittkort er rabatten på matvarer gjeldende for hele landet. Faktisk får du rabatt på matvarekjøp i utlandet også, så lenge butikken er tilknyttet Visa sitt betalingsnettverk. På Visa-kortet til Ikano Bank kan du få inntil 100.000 kroner i kredittgrense og det er 50 dagers betalingsutsettelse.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende