Slik sparer du penger på drivstoff

Sist oppdatert: 24 januar 2017

Bensinprisene i Norge er rekordhøye. Den veiledende prisen fra 2. januar i år var 16,29 kroner per liter for bensin og 15,25 kroner per liter for diesel. Bensin koster norske husholdninger mange tusen kroner i året, og dette er definitivt et lurt område å forsøke å spare på i hverdagen. Her har vi samlet noen av de beste tipsene for å få det til. Her finner du en oppdatert liste på bensinpriser i Norge. 

Velg riktig bil

Er du opptatt av hvor mye penger som går til bensin bør du definitivt tenke deg nøye om når du velger kjøretøy. De aller fleste av oss har en tendens til å klage på bensinprisene – og glemme at bilen vi kjører faktisk har stor betydning på hva bensin koster oss i hverdagen. Men miljøvennlighet er i siget om dagen, og bilmarkedet følger tett etter. Det er det ingen grunn til å ikke benytte seg av som forbruker. Nå finnes det et stort utvalg av både el-biler og hybridbiler på markedet i Norge. Førstnevnte vil faktisk koste deg kroner null i drivstoff. Og en hybridbil vil og være betydelig billigere enn en bil med standard forbruk. Men hvis du allerede har en bil er det verken realistisk eller gunstig å bytte. Da bør du finne andre metoder for å spare penger på drivstoffet.

Velg påfyllingstidspunkt med omhu

En av de enkleste og smarteste tiltakene du kan sette i gang for å spare penger på drivstoff er å være nøysom med tidspunktet du tanker på. Det er nemlig stor variasjon i bensinprisene gjennom uka. Bakgrunnen til dette er egentlig svært enkel. Listeprisene på diesel og bensin justeres nemlig klokken 12:00 på mandag. Men det i seg selv sørger ikke for den store variasjonen. Det er det lokal konkurranse som gjør.

I et område med mange bensinstasjoner vil nemlig alle tilbyderne forsøke å lokke til seg kunder. Det gjør de ved å senke prisen. Dette fungerer som en kjedereaksjon, og bensinprisen blir lavere og lavere i løpet av uka. Når du skal spare penger på drivstoff bør du derfor tenke på to ting. For det første er det lurt å fylle bensin så nærme mandag klokken 12:00 som mulig. Og for det andre er det lurt å fylle bensinen i et område med så mange bensinstasjoner som mulig. Da er sannsynligheten stor for høy konkurranse, og dermed lavere priser.

Kjør smart

Å spare penger på drivstoff handler jo i bunn og grunn om å bruke så lite drivstoff som mulig. Så hvis du har en ambisjon om å spare på bensinen, må du bokstavelig talt spare på bensinen. Du må kjøre økonomisk. Det er flere ting du kan gjøre for å bidra til dette. For det første bør du unngå unødvendig stans av bilen. Benytt deg av energien bilen allerede har i gang når du har kommet opp i hastighet, og hold god avstand til bilen foran deg. Det er også viktig å bruke giret på riktig måte, altså å kjøre med så lavt turtall som mulig. Og du bør bruke motorvarmer før du kjører av gårde når det er kuldegrader ute. Generelt sett er det slik at jo mer balansert og jevnt du kjører, jo mindre drivstoff bruker bilen.

Kredittkort og drivstoff

Det er altså mange praktiske ting du kan gjøre for å spare penger på drivstoff. Men en av de aller enkleste metodene er å skaffe seg et kredittkort med rabattavtale på bensin. Dette er en gyllen sjanse til å spare mye penger i løpet av et år. Kredittkortmarkedet i Norge er svært kompetitivt og det er veldig gode nyheter for deg som forbruker. Mens de forskjellige selskapene kniver om kundene kan du velge på øverste hylle blant vilkår og fordelsprogrammer som passer for deg. Når du skaffer deg et kredittkort for å spare penger på drivstoff bør du imidlertid huske på et par ting.

Først og fremst er det lurt å se etter et kredittkort som er skreddersydd en slik avtale. Dette trenger ikke å bety at kredittkortet er i samarbeid med en bensinstasjonskjede. Men det betyr så absolutt at du bør se etter kredittkort med betydelige rabatter. Ta kontakt med de forskjellige tilbyderne og be om konkrete tall i henhold til ditt forbruk. For det andre skal du være klar over at samtlige kredittkortselskaper har begrensinger på årsforbruket av fordelsprogrammene. Du bør altså sjekke hvor mye du ”får lov til” å spare på bensin med de forskjellige kredittkortene.

Disse kredittkortene har best rabattavtale på drivstoff

Santander FlexiVisa
Med dette kredittkortet får du 4% valgfri bonus fra måned til måned. En av disse bonusalternativene er bensin, og du er ikke låst til å fylle hos én spesifikk kjede. Sånn sett er dette et av de mest fleksible rabattprogrammene for bensin på markedet. Bonuspengene utbetales automatisk hver måned, men det er verdt å merke seg at begrensingen er på 200 kroner i måneden.

Shell Mastercard
Dette kredittkortet gir deg 40 øre i Trumf-bonus per liter du fyller på Shell-stasjoner. Det betyr at selv om du må tanke hos Shell kan du bruke bonuspengene dine hos alle Trumf-partnere. Shell Mastercard har ubegrenset rabattopptjening, og er også et godt alternativ når du vil spare penger på drivstoff.

YX Visa
Med kredittkortet til YX får du 35 øre i drivstoffrabatt når du tanker hos YX og Uno X. Her finnes det heller ingen begrensing på hvor mye rabatt du kan spare opp i året. UNO X samarbeider også med organisasjonen MOT, og du kan velge å gi bort bonusen din til denne veldedighetsorganisasjonen.

Kredittkort
  • Stor sammenligning
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende