Spar penger på ferie i 2017 med kredittkort

Sist oppdatert: 28 februar 2017

Kredittkort kan spare deg for en hel del penger på en rekke forskjellige bruksområder. Disse skreddersys nå til alt fra bensin og matvarer til elektronikk og netthandel. Og utenlandsreiser har selvfølgelig også blitt et populært område for fordelsprogrammer til kredittkortselskapene. Hvis du skal på ferie i løpet av året gjør du derfor lurt i å ta en titt på de forskjellige kredittkortene på markedet.

Fordeler med kredittkort i utlandet

Kredittkort er svært praktiske når du skal på ferie.

For det første gir betalingsutsettelsen deg muligheten til å gå over alle transaksjonene du har gjennomført på utenlandsreisen. Hvis noe ikke er helt som det skal kan du ta kontakt med banken din før du betaler fakturaen. De vil hjelpe deg med å ordne opp.

For det andre finnes det en del kredittkort som er helt gebyrfrie, også på bruk i utlandet. Sammen med betalingsutsettelsen gir dette deg god betalingsbeskyttelse på reisen, uten at det koster deg noe ekstra.

Sørg for å skaffe deg et kredittkort som er gebyrfritt på kontantuttak i ferien. Noen steder er det lite tilgang på betalingsterminaler som aksepterer kredittkort og da er det kjekt å kunne ta ut litt valuta uten ekstrakostnader.

For det tredje gir betalingsutsettelsen og den påfølgende fakturaen deg svært god oversikt over ferieutgiftene dine. Hvis du er lur og bruker ett enkelt kredittkort i løpet av hele ferien, samt til flyreisen og hotellbestilling, slipper du å se over kostnadene på flere kort. Dette kan være ganske praktisk slik at du vet sånn cirka hvor mye som går til forskjellige typer ferier.

Sist, men ikke minst, kommer de aller fleste kredittkort tiltenkt feriebruk med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring. Denne gjelder for både kortholder, ektefelle eller samboer, samt barn under 18 eller 20 år som er med på reisen. Imidlertid er det slik at noen kredittkort er bedre egnet til visse typer ferier enn andre. Her får du en oversikt over de beste.

De beste kredittkortene til storbyferier

Hvis du skal på tur til Paris, London eller en av de andre storbyene i Europa i løpet av året bør du ta en titt på kredittkort med gode fordelsprogrammer for hotellopphold. Du kan spare en hel del penger på disse, og dermed unne deg litt mer luksus på ferien din. Det er spesielt to kredittkort som har svært gunstige rabatter på hoteller.

Santander
Alle Santander sine Visa-kredittkort (Santander Flexi, Red og Gebyrfri Visa Gold) gir deg tilgang til fordelsprogrammet Kickback. Dette er et omfattende program, som tilbyr en rekke forskjellige rabatter. Med tanke på hotellopphold får du 7% cashback på Hotels.com gjennom Santanders Kickback. Hvis du for eksempel skal bo fire netter på et hotell som koster 1700 kroner natten betyr dette en rabatt på 476 kroner for oppholdet.

( 44 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
20 år
Aldersgrense
50 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
23.41%
Effektiv rente
Annonselenke
*23,41% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.779,- Kostnad 1.779,-
Fordeler
 • Ingen gebyrer
 • Rabatter
 • Inntil 20% cashback
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Ulemper
 • Ingenting å utsette på

Re:member
Med kredittkortet re:member Black (Mastercard) får du tilbud gjennom medlemsprogrammet re:member Rewards. Totalt sett kan dette gi deg rabatter på opptil 25% i over 200 nettbutikker i Norge. Re:member gir deg også en gunstig hotellopptjening på Hotels.com. Her er det hele 10% cashback av totalkostnaden for oppholdet som trekkes fra neste kredittkortfaktura. Bor du for totalt 7000 kroner på hotell får du altså igjen 700 kroner.

Remember

Anbefalt
( 76 Anmeldelser )
150 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
120 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
22.40%
Effektiv rente
Annonselenke
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Inntil 25% Cashback
 • Rabatter i utvalgte butikker
Ulemper
 • Relativ høy rente

De beste kredittkortene til bilferier

Skal du på bilferie til sommeren? Dette er en flott ferieform hvor hele familien kan kose seg. Men om dere bruker egen bil eller leiebil kan dette fortsatt bli en kostbar ferie, spesielt i Skandinavia hvor bensinprisene er høye. Derfor er det lurt å se etter et kredittkort som gir dere litt mer bensin for pengene i løpet av bilferien.

Santander Flexi
Også i denne kategorien scorer Santander sitt Flexi Visa-kort høyt. Dette kredittkortet gir deg nemlig muligheten til å velge hvilken rabatt du ønsker fra måned til måned. Denne er på hele 4% av kjøpsbeløpet og drivstoff er en av kategoriene du kan velge blant. Her er det ingen retningslinjer for hvilken bensinstasjonskjede du må tanke hos; rabatten gjelder for kategorien bensin. Fyller du for eksempel for 3000 kroner i løpet av bilferien får du altså igjen 120 kroner med dette kredittkortet.

( 35 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
50 dager
Betalingsutsettelse
20 år
Aldersgrense
50 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
25.33%
Effektiv rente
Annonselenke
*25,33% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.916,- Kostnad 1.916,-
Fordeler
 • 4% cashback på drivstoff, klær/sko, sportsutstyr eller flybilletter
 • Inntil 20% cashback i utvalgte nettbutikker
 • Høy kredittgrense
 • Kan kombineres med Trumkort hos Shell og YX Bonuskort hos YX/Uno X
 • Kan registreres i rabattprogrammet "Statoil Extra" og gi ekstra rabatt hos Statoil
Ulemper
 • Ikke reise- eller avbestillingsforsikring
 • Gebyr ved ubenyttet kort siste 12 mnd

Shell Mastercard
Med dette kredittkortet får du 40 øre i rabatt per liter du fyller på bensinstasjonene til Shell. Bonusopptjeningen er knyttet til Trumf-programmet, som betyr at du kan overføre den til bankkontoen din eller som SAS Eurobonus-poeng. Det er ingen begrensing på hvor mye du kan tjene opp i rabatt i løpet av året med Shell Mastercard. Dersom bensinprisen i snitt ligger på 14 kroner per liter og du fyller 40 liter fire ganger på bilferien får du 64 kroner igjen på de 2240 kronene du har brukt.

De beste kredittkortene for opptjening av flyreisepoeng

For mange nordmenn betyr sommerferie flyreiser til utlandet. Fordi denne reiseformen har blitt så ekstremt populær blir også billettprisene stadig billigere. Nå kan vi reise til både USA og Asia med hele familien for en forholdsvis billig penge. For å gjøre flyreisen enda rimeligere er det lurt å velge et kredittkort som gir deg bonusopptjening hos det flyselskapet du bruker mest. I Norge får du de beste rabattene ved å velge enten Norwegian eller SAS.

Bank Norwegian
Visa-kortet til Bank Norwegian er et kredittkort skreddersydd for de som reiser mye, og som flyr mye med Norwegian. Dette kortet gir deg 1% Cashpoints på samtlige kjøp du gjennomfører med kredittkortet. Poengene kan du bruke til å betale for flyreiser med Norwegian. Ved siden av den generelle bonusen får du også 5% opptjening på LowFare-billettene til Norwegian og 20% på Flex-billettene. Flyr hele familien LowFare til USA, for eksempel, og billettene totalt koster 16.000 kroner, betyr dette en opptjening på 800 kroner (800 Cashpoints).

( 59 Anmeldelser )
100 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
18 år
Aldersgrense
0 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
23.10%
Effektiv rente
Annonselenke
*23,1% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.757,- Kostnad 1.757,-
Fordeler
 • Høy kredittgrense
 • Cashpoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis kontantuttak i utlandet
 • Inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse
 • Rabatt hos over 150 samarbeidspartnere
 • 5% - 20% rabatt på flyreiser hos Norwegian
Ulemper
 • Opptjent cashpoints må brukes hos Norwegian

American Express
Kredittkortselskapet American Express har gått inn i et omfattende samarbeid med SAS. Først og fremst får du en velkomstbonus når du skaffer deg kredittkortet. Denne er på 3000, 6000 og 12000 poeng når du henholdsvis får Classic-, Premium- eller Platinum-kortet til American Express. I tillegg til dette tjener du Eurobonus-poeng hver gang du bruker kredittkortet til daglig handel. Denne opptjeningen ligger på 10 Eurobonus Ekstrapoeng for hver 100 kroner du bruker American Express-kortet på.

De mest eksklusive kredittkortene til utenlandsreiser

Ved siden av dagligdagse kredittkort er det også mulig å skaffe seg mer eksklusive kredittkort til ferieturer. Disse har som oftest forholdsvis høye krav til inntektsnivå, men dersom du først blir kortholder vil reisene dine transformeres til VIP-opplevelser uten like.

DNB Saga Gold
Du må ha minst 1.000.000 kroner i årlig inntekt for å kunne søke om DNB sitt Saga Gold Mastercard. Fordelene når du først har fått kortet gjør imidlertid utenlandsreiser til en drøm. Den kanskje mest eksklusive fordelen DNB Saga Gold gir er tilgangen til en såkalt concierge service. Dette er et dedikert tjenestenettverk som strekker seg over hele verden. Tenk på det som personlige assistenter uansett hvor du befinner deg. Det er bare å ringe – telefonen er åpen døgnet rundt. Her får du hjelp til å bestille bord på restauranter (som kanskje allerede var fullbooket), billetter til konserter (som kanskje allerede var utsolgt) og egentlig hva som helst annet du kan tenke deg.

American Express Centurion (Black Card)
Dette er et kredittkort reservert for de færreste. Den eneste måten å bli kortholder på er ved å bli spesielt invitert av American Express selv. Og det er jammen ikke rart; fordelene med kredittkortet er uovertrufne. Nyt tilgang til eksklusive flyplasslounger over hele verden; eller romoppgradering på hoteller som Mandarin Oriental og St. Regis. Hva med en personlig assistent som møter deg og reisefølget ditt på flyplassen? Eller Diamant-status på Hilton-hoteller over hele verden? American Express Black Card er virkelig et av verdens mest eksklusive kredittkort.

Sammenlign reiseforsikring på kredittkort her

Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende