Hvor mye kan man egentlig spare ved å bruke et bensinkort?

Sist oppdatert: 22 mars 2017

Kredittkort kommer med en rekke forskjellige fordeler. Fellestegnet på disse kortene er imidlertid at de som oftest er skreddersydd til spesielt én type forbruk. Man kan skaffe seg kredittkort til matvarehandel, nettbutikker, og utenlandsreiser.

Slik er det selvfølgelig også med bensin.

Som forbruker har du muligheten til å velge mellom en rekke forskjellige bensinkort som gir deg gunstige avtaler. Hvis du kjører mye bil er dette en gyllen mulighet til å spare noen kroner i året.

Men hvor mye kan man egentlig spare?

Og hvordan forsikrer du deg om å finne det bensinkortet som er best tilpasset ditt forbruk?

Her får du alt du trenger å vite om bensinkort og hvor mye du kan spare med de beste.

Husk på disse tingene når du skal skaffe deg et bensinkort

Når du skal søke om kredittkort spesielt tiltenkt bensin er det et par-tre ting du bør huske på.

Først og fremst er det viktig at kredittkortet du går for er skreddersydd til bensinfordeler. Det er ikke noe poeng i å ha et kort med supre rabatter på matvarehandel hvis du primært skal bruke det til bensin. Men dette går begge veier.

Det er også viktig at du bruker bensinkortet der det sparer deg for mest penger. Hvis du har gode fordeler på bensin, men kortet gir deg lite annet, bør du forbeholde bruken til tanking av bilen. I tillegg til dette er det alltid en god idé å søke om et kredittkort som er gunstig generelt sett.

Det betyr en forholdsvis lav effektiv rente, samt lang betalingsutsettelse og så få gebyrer som mulig. Selv om kredittkortet er fantastisk til bensinkjøp er det ingen automatikk i at det er et godt kort ellers.

Så mye sparer du med bensinkortet Flexi Visa

Flexi Visa tilbys av Santander og er et gunstig bensinkort. Grunnen til at kredittkortet har fått navnet sitt er at det gir deg som kortholder mye valgfrihet. Her får du 4% valgfri rabatt hver måned, hvor du kan endre på avslaget ettersom det passer deg.

Skal du bruke Flexi Visa som bensinkort bør du gå for bensinkategorien konsekvent. En av de største fordelene med denne rabatten er at du mottar den uavhengig av hvilken bensinstasjon du tanker bilen på. Det er svært praktisk, spesielt hvis du ønsker å fylle bensin på den bensinstasjonen som er billigst.

Dette kan variere ettersom ukene går, og da er det kjekt å motta 4% rabatt uansett hvor du fyller. Den eneste ulempen med Flexi Visa er at det er en årlig øvre grense på 2000 kroner for rabatten. Til tross for dette kan du spare inntil 784 kroner i året med bensinkortet, som også er det høyeste beløpet per i dag på bensinkort i Norge.

Så mye sparer du med bensinkortet Shell Mastercard

Shell Mastercard utstedes av Ikano Bank og er et bensinkort, bonuskort og kredittkort i ett. Her er det mange fordeler å hente, og sånn sett kan kortet brukes til mer enn bare bensin.

Med dette bensinkortet får du 40 øre fast rabatt per liter du fyller med bensin på alle Shell-stasjoner i landet. Denne konverteres til Trumf-bonus, som du kan overføre direkte til bankkontoen din. Altså penger spart som kan brukes akkurat slik du vil.

Det er heller ingen øvre grense for hvor mye du kan tjene opp årlig med Shell Mastercard. Du kan imidlertid regne med å spare 560 kroner i året med bensinkortet. I tillegg til drivstoffrabatten gir Shell Mastercard også 1% Trumf-bonus på alle andre kjøp du gjør med kortet. Det betyr at dette bensinkortet er et godt alternativ også til generelt forbruk.

 

Så mye sparer du med bensinkortet 365Direkte Mastercard

365Direkte utstedes av Danske Bank og er et kredittkort spesielt skreddersydd bensinrabatt. På alle Esso-stasjoner i Norge får du 85 øre i rabatt per liter (pumpepris: 14 kroner). I tillegg til dette kommer bensinkortet med 2% avslag på alle andre bensinstasjoner i landet. Hvis du skal leie bil er 365Direkte Mastercard også kjekt å ha. Når du bestiller leiebilen med kredittkortet får du nemlig 10% rabatt på Hertz i store deler av verden.

Som bensinkort er 365Direkte Mastercard altså et svært skreddersydd kredittkort. Ulempen med kortet er at det er en årlig øvre grense på 2000 kroner for opptjeningen. Det er heller ikke særlig mange andre fordeler med bensinkortet. Du kan spare inntil 392 kroner i året med 365Direkte Mastercard.

( 47 Anmeldelser )
50 000 kr
Maks kreditt:
45 dager
Betalingsutsettelse
21 år
Aldersgrense
250 000 kr
Krav til inntekt
0 kr
Arsgebyr
25.53%
Effektiv rente
Annonselenke
Eksempel: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929

Fordeler

 • Kåret til best i test i Dine Penger
 • 3,65% cashback på klær og sko
 • 34 øre/liter ekstra drivstoffrabatt hos Esso
 • Rabatter i utvalgte butikker
 • Rabatt på reiser og leiebil
 • Kan kombineres med Trumfkort hos Shell og YX Bonuskort
 • Kan registeres i "Statoil Extra" som gir ekstra rabatt hos Statoil
 • 2,00 % Cashback hos alle andre bensinstasjonkjeder

Ulemper

 • Ikke reise- eller avbestillingsforsikring

 

Så mye sparer du med bensinkortet YX Visa

YX Visa er kredittkortet tilhørende bensinstasjonskjeden YX og UnoX. Dette er altså et skreddersydd bensinkort som kan spare deg for en god del hundrelapper i året. Med kredittkortet får du 40 øre rabatt per liter du fyller hos YX og UnoX-stasjoner.

Det er ingen øvre grense for hvor mye du kan tjene opp i rabatt. Hvis du kjører mye bil og har et høyt bensinforbruk er dette praktisk. I tillegg til bensinrabatten er YX Visa også et gunstig kredittkort å ha for hånden til annet bruk. Du får nemlig valgfrie månedsrabatter med kortet.

Hver måned får du fire valgalternativer som vil gi deg avslag på transaksjoner innenfor kategorien i løpet av den aktuelle tidsperioden. Med ubegrenset bonusopptjening er det altså en god del penger å spare med dette bensinkortet. Den største ulempen med YX Visa er at du er låst til bensinstasjonene i YX sitt nettverk. Men hvis du fyller på fast stasjon er dette definitivt et gunstig bensinkort, som du kan spare opptil 560 kroner i året med.

Så mye sparer du med bensinkortet NAF Xtra

Masterkortet NAF Xtra utstedes av NAF og er spesielt skreddersydd for å fungere som bensinkort. Med dette kredittkortet får du 50 øre drivstoffrabatt på alle Circle K-stasjoner (tidligere Statoil) i Norge.

Det er ingen øvre årlig grense for hvor mye du kan tjene opp i bonus, som er svært gunstig for deg som kjører mye bil. I tillegg til bensinrabatten gir kortet deg også medlemskap i NAF, som betyr at du får tilgang på alle fordelene dette medfører.

Blant annet får du veihjelp i hele Europa, advokatbistand i forbindelse med kjøp og salg av kjøretøy og bilteknisk rådgivning. NAF Xtra har også reise- og avbestillingsforsikring inkludert, og du kan spare inntil 700 kroner i året med bensinkortet.

Besparelsene oppgitt er basert på følgende forbruk: 14 kr/liter, 0.7 liter/mil, 20.000 km/året

Kredittkort
 • Stor sammenligning
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende