Spar titusener i året med fem enkle grep

Sist oppdatert: 25 august 2016

1. Reforhandle lån

Som følge av lav oljepris og lav lønnsomhet i oljebransjen har den norske sentralbanken senket styringsrenta det siste året. Dette gjør at bankene låner penger billig. Da får du som forbruker også får lavere renter på lånene dine.

Mange nordmenn tenker ikke så mye over renten de har på boliglånet eller andre store lån. Men ved å undersøke hvilke renter det er mulig å forhandle seg til i egen eller andre banker kan man spare tusenvis av kroner hvert år. Har du et boliglån på 2 000 000kr vil så lite som en reduksjon i renten på 0,5% spare deg for 10 000kr i rentekostnader det første året.

Har du eid boligen din i noen år har den gjerne steget i verdi. Dette kan også bidra til at du får en lavere rente ettersom du får mer sikkerhet for lånet. Jo lavere banken vurderer risikoen for å ikke få tilbake pengene, jo lavere rente er de villig til å gi deg. For mange holder det å ta en rask telefon til sin kunderådgiver og rett ut be om en lavere rente. Det vil nok være den best betalte telefonsamtalen du gjør i år.

Har du mange mindre lån vil det være hensiktsmessig å samle dette i et større. Slik får du en bedre totalrente og utgiftene blir lavere. Om du ikke har nok sikkerhet i boligen din til å bake inn dette kan du søke om et refinansieringslån.

Finn beste lån for refinansiering

 

2. Reforhandle forsikring

Konkurransen i dagens forsikringsmarked er hard og det har aldri vært lettere for oss forbrukere å sammenligne forsikringer og bytte forsikringsselskap. Finner du et billigere forsikringsselskap trenger du bare å tegne en ny forsikring hos dem, og det nye selskapet ordner alt det praktiske rundt byttet og sier opp de gamle forsikringene for deg.

Dette er forsikringsselskapet ditt smertelig klar over og det kan derfor være mye å hente på å ta en telefon til forsikringsselskapet og be om bedre avtale. Det kan godt være mellom 1000kr og 2000kr i forskjell på dyreste og billigste forsikring på for eksempel innbo og kasko. Finner du forsikringen din billigere hos et annet selskap vil ditt nåværende selskap ofte matche tilbudet ditt. Hvis ikke bytter du bare selskap.

Flytter du Innbo-, bil-, reise- og barneforsikringen din sparer du plutselig mellom 5000kr og 10 000kr hvert år avhengig av hvor dyr din nåværende forsikring er.

Send forsikringer på anbud

 

3. Bruk kredittkort ved handel

Mange nordmenn tror kredittkort er en sikker vei til luksusfellen, men så lenge du velger et godt kredittkort og betaler regningen før forfall trenger ikke kredittkortet å koste deg en krone ekstra, snarer tvert i mot.

De beste kredittkortene som for eksempel Remember Kredittkort tilbyr ulike fordelsprogrammer, rabatter, cashback og billige forsikringer.

Med kredittkort fra Remember får du opptil 25% rabatt i over 200 nettbutikker, restauranter, hoteller og bilutleieselskaper. Du kan altså spare penger på alt fra elektronikk og bilutstyr til helse, mote, sko og hage.

Hvis du og familien din har et forbruk på 200 000kr i året og i snitt får 10% rabatt gjennom fordelsprogrammet Remember Reward sparer dere hele 20 000kr, bare på å bruke riktig kredittkort!

Finn det beste kredittkortet til ditt bruk

 

4. Kjøp bensin på riktig dag

I Norge ser vi et unikt fenomen på bensinstasjonene rundt om i landet. Det er mye som bestemmer bensinprisene, men bensinstasjonen selv kan påvirke ca. 10% av prisen. Stasjonene ligger i konstant priskrig med hverandre gjennom hele uken, men hver mandag ettermiddag justeres bensinprisene opp til veiledende utsalgspriser. Det gjør at drivstoffprisene er høyest på mandag ettermiddag og faller sakte men sikkert gjennom uken til de blir billigst på søndag kveld og mandag morgen.

Undersøkelser som har blitt gjort viser at bensinprisen kan variere med opptil 2,27kr mellom laveste og høyeste pris gjennom uken!

En gjennomsnittsbil kjører ca. 13 500km hvert år og bruker ca. 0,74l/mil. Regner vi med disse tallene får vi at en gjennomsnittsbil bruker ca. 1000l bensin eller diesel hvert år. Når vi da kan spare 2,27kr per liter ser vi at den årlige besparelsen ved å kjøpe bensin på riktig dag kan bli hele 2270kr!

Bruker du i tillegg et kredittkort som gir drivstoffrabatt vil besparelsen bli enda høyere. Det finnes flere gode bensinkort man kan velge mellom å man burde velge det kortet som gir rabatt der man fyller mest drivstoff.

Finn det beste bensinkortet

 

5. Bruk rabattkoder på netthandel

En rabattkode er en kode som gir det rett på en rabatert pris ved kjøp av en vare. Rabattkoder er helt gratis å bruke og alt du trenger å vite er den riktige koden. Kodene sendes ofte ut i forbindelse med utsending av nyhetsbrev, sponsoravtaler hos bloggere og nettaviser, og kampanjer hos nettbutikkene selv.

En rabattkode skiller seg fra et vanlig tilbud ettersom det ikke er lett tilgjengelig for alle. De er sjeldent vanskelig å få tak i hvis du leter litt, men du må gjerne følge nettbutikkenes Facebook-sider og lignende. Rabattkodene kan gi deg alt fra et par prosent rabatt til store avslag på spesielle kampanjer.

Rabattkodene varer som regel kun en begrenset tidsperiode, så det gjelder å være på hugget hvis du er på jakt etter rabatter.

I stedet for å lete etter rabattkoder rundt om kring på internett kan du spare tid ved å bruke egne rabattnettsider. Dette er nettsider som spesialiserer seg på å samle alle rabattkodene som er tilgjengelig i norske nettbutikker slik at du enkelt kan finne aktuelle rabatter når du trenger dem. På slike nettsider finner du også informasjon om de beste kampanjene hos de ulike nettbutikkene.

Rabattkodene kan gi deg fra 5-70% rabatt, så er du flink å bruke kupongene når du handler på nettet er det mye penger å spare. Et eksempel kan være at hvis du handler på nett for 50 000kr i løpet av ett år og får en gjennomsnittlig rabatt på 20% ved å bruke rabattkuponger har du faktisk spart 10 000kr!

Finn de beste rabattkodene

Spar enorme summer!

Når vi legger sammen de ulike sparepunktene vi har sett på over ser vi at det er mye å spare kun ved å gjøre noen enkle grep og være flink å dra nytte av rabattordningene som finnes. Som du ser i regnestykket under kan du spare hele 43 000kr på å følge rådene i denne artikkelen. For noen er det kanskje mer å hente også!

SparetiltakSum
Reforhandle boliglånet:10 000kr
Reforhandle forsikring:6 000kr
Bruk et godt kredittkort:15 000kr
Kjøp bensin på riktig dag:2 000kr
Bruk rabattkoder på nett:10 000kr
TOTAL ÅRLIG BESPARELSE43 000kr

 

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende