Sparetips til studenter ved bruk av kredittkort

Sist oppdatert: 02 august 2016

Studietiden er for mange deres første møte med en helt egen personlig økonomi. Mange flytter ut av barndomshjemmet hvor kjøleskapet har fylt seg selv hver uke og ting som toalettpapir, vaskemiddel og strøm blir tatt for gitt at er tilstede når du trenger det.

Høye leiepriser i de store studentbyene kombinert med et studielån som ikke har fulgt prisstigningen i samfunnet gjør at studentenes kjøpekraft har sunket og livet som student kan være svært utfordrende, rent økonomisk.

Selv med en deltidsjobb ved siden av studiene er det mange som sliter med å få endene til å møtes, og selv små uventede utgifter kan velte månedsbudsjettet. Et kredittkort kan gi økonomien din et lite pusterom når den trenger det som mest og velger du det riktige kortet og bruker det lurt, trenger det ikke å koste deg noe som helst.

Finn beste kredittkort her

Gebyrfrie kort

Nøkkelen til en god studentøkonomi er ofte å holde kostandene nede ettersom det er begrenset hvor mye penger du kan tjene på en deltidsjobb før det går utover studiene. Derfor er det lurt å velge et kredittkort som er gratis og eie og å bruke. Det finnes i dag flere kredittkort som ikke har årsavgift og er gratis å handle varer og tjenester med. Noen av dem, som for eksempel Gebyrfri Visa fra Santander, gir deg også gebyrfrie kontantuttak.

Lav rente

Selv de med en svært fornuftig studentøkonomi vil kunne oppleve at studielånet og deltidsjobben ikke strekker til og at det noen ganger kan være vanskelig å betale hele kredittkortregningen når den kommer. Er du en av dem som ofte overgår den rentefrie perioden når du betaler tilbake lånet ditt er det viktigste at den effektive renten er lav.

Den effektive renten er hvor mye penger det koster deg å ha lånet på kredittkortet. DNB Student, Det hvite kortet gir deg en effektiv rente på 20,27% som er en svært god kredittkortrente. Husk at det alltid lønner seg å betale kredittortgjelden så raskt som mulig og aller helst før den rentefrie perioden utløper.

Fordelsavtaler

Så lenge du alltid betaler kredittkortregningen før forfall er det lurt å skaffe seg et kredittkort med gode fordelsavtaler. Det gir deg, som student, muligheten til å spare noen kroner her og noen kroner der og holder forbruksutgiftene nede.

Nøyaktig hvilket fordelsprogram som vil være mest lønnsommt for deg er avhengig av ditt individuelle forbruksmønster.

365Privat gir deg blant annet 3,65% rabatt på alle sko- og klesbutikker. Og alle bensinstasjoner og opptil 25% rabatt på over 300 spisteder. Her er det mye penger å hente hvis du for eksempel kjører bil til og fra studiestedet. Det gir deg også muligheten til å spare penger når du først er nødt til å supplere garderoben med klær og sko, eller bare vil ut å feire en venninnes bursdag.

Med Kredittkort fra Bank Norwegian kan du spare til sommerferien hele året. Du får nemlig 1% bonuspoeng på alt du kjøper med kredittkortet. Disse Bonuspoengene, eller Cashpoints, kan du bruke til å kjøpe billige flyreiser hos Norwegian. Ettersom du automatisk sparer 1% av alt du bruker, er det lett å spare mye penger i hverdagen. Helt uten å bruke energi på det.

Reiseforsikring

Det er veldig mange av dagens studenter som glemmer å forsikre seg når de flytter hjemmefra. Og ikke lenger dekkes av sine foreldres forsikring. Vi anbefaler alle studenter å forsikre seg. Om du betaler 50% av reisen med kredittkortet ditt, vil du mest sannsynlig aktivere kredittkortets reiseforsikring. Disse reiseforsikringene er ikke alltid fullgode alternativer til en tradisjonell reiseforsikring, men er bedre enn ingenting. Vi anbefaler likevel at du også tegner en tradisjonell reiseforsikring før du dra til utlandet.

Finn beste kredittkort her
Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende