Sperre kredittkortet

Sist oppdatert: 03 mai 2016

Under følger en enkel og stegvis guide til hvordan du kan sperre ditt kredittkort.

Et kredittkort har ofte ikke PIN-kode, og det er derfor et krav at alle som bruker kredittkort må signere kvittering. Det er også utsalgsstedets ansvar å sørge for at den som bruker kortet er samme person som den som eier kortet. Det er dessverre ikke alltid utsalgsstedene er like flinke på akkurat dette. Derfor er det utrolig viktig at du raskt sperrer ditt kredittkort hvis det kommer på avveie. Jo raskere du sperrer kortet, jo mindre er sannsynligheten for at uvedkommende kan bruke kredittkortet ditt.

SLIK SPERRER DU KREDITTKORTET

 • Finn telefonnummer for sperring av kort
  Alle banker og krekdittkortutstedere vil som regel ha et døgnåpent nummer som er laget spesielt for at du skal kunne sperre kortet ditt så hurtig som mulig. Dette nummeret er det lurt å ha liggende på telefonen eller i veska.

Har du ikke dette nummeret, vil du kunne finne det på bankens/selskapets nettsider. Det finner du som regel raskest ved å gå inn på din banks hjemmesider.

 • Ring banken og forklar situasjonen
  På bankens døgnåpne nødlinje vil det alltid sitte noen klare til å hjelpe deg. Du vil måtte oppgi navn, fødselsdato og personnummer. Det kan også hende at de vil spør deg om annen informasjon for å forsikre seg om at du er den du utgir deg for å være.
  HUSK: Du skal aldri trenge å oppgi pinkoden eller kortets CV2 til banken!

Kortet ditt vil nå bli sperret. I noen tilfeller kan du også få utstedt en nødkort, eller nødkontanter. Dette gjelder spesielt hvis du mister kredittkortet i utlandet, men bare hvis ditt kredittkortselskap tilbyr disse tjenestene.

Alternativer til telefon

 • E-post
  Har du ikke tilgang på telefon, er det også mulig å sende en e-post til banken. Du finner som regel e-postadressen til kundeservice på samme side som du finner nødnummeret.

Her må du inkludere navn og evt. fødselsnummer og kundenummer. Det er viktig å merke seg at det alltid vil være raskere og tryggere å ringe fremfor å sende e-post. Du kan kanskje låne en telefon av en butikk eller noen i nærheten.

 • Nettbank
  I de flest banker vil du kunne fylle ut et skjema i din nettbank, for å sperre et kort på avveie. Denne metoden krever ofte bank-ID, og nøyaktig hvordan du går frem for å gjøre det, vil variere veldig fra bank til bank. Det er verdt å merke seg at det ofte vil lønne seg å ringe banken. Da kan du være sikker på at alt har blitt gjort riktig og at kortet har blitt sperret.
Kredittkort
 • Raskt og enkelt
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende