Oversikt over de mest eksklusive kredittkortene i verden

Sist oppdatert: 28 mars 2017

I dag er det rundt 1 milliard kredittkort i sirkulasjon i verden. Disse kortene har blitt svært populære blant forbrukere – med gratis betalingsutsettelse og fordelsprogrammer inkludert. Men fordi kredittkort er så vanlige i dag er ikke betalingsformen lengre noe eksklusiv. Hvem som helst kan skaffe seg et kredittkort og få godt utbytte av det. Så hva har bankene rundt om i verden gjort for de rike og berømte som ønsker status med kredittkortet sitt? Jo, de har utviklet kredittkort som er så eksklusive at bare en håndfull av kundene deres får holde dem. Her er en oversikt over fem av verdens mest eksklusive kredittkort.

Dette gjør et kredittkort eksklusivt

Glem høye kredittrammer og et par-tre prosenter i bonusopptjening per kjøp. De virkelig luksuriøse kredittkortene på verdensmarkedet byr på veldig mye mer for kortholderne. For å opprettholde eksklusiviteten er det imidlertid skyhøye krav for å motta ett av disse kortene. Her er tre ting som skiller et eksklusivt kredittkort fra et vanlig et:

Høy inntekt: Selv i Norge har vi et lite utvalg av såkalte eksklusive kredittkort. Disse kan selvfølgelig ikke måle seg med kortene vi skriver om her. Men på for eksempel DNB sitt Saga Gold-kredittkort må man ha en minimum årsinntekt på 1 million kroner. Slik er det også med de mest eksklusive kredittkortene i verden. For å holde lista høy må årsinntekten til kortholderen ligge langt over gjennomsnittet.

Særegne reisefordeler: På verdens mest eksklusive kredittkort får kortholderen tilgang til en rekke helt særegne reisefordeler. Dette kan være alt fra en personlig reiseassistent til oppgradering på luksuriøse hoteller verden over.

VIP-behandling: Det er meningen at kortholderne av kredittkortene under skal føle seg spesielle. Derfor kommer de med VIP-behandling uten like. Man får gjerne tilgang på en såkalt concierge service, og i flere tilfeller en personlig kundebehandler i banken.

American Express Centurion

Dette kredittkortet kalles også for American Express Black Card. Det er så eksklusivt at det ikke finnes noen offisielle retningslinjer for hvordan man kan bli kortholder. Faktisk er det ikke engang mulig å søke om American Express Centurion – du må bli invitert av American Express selv. Kortet har et amex black card norgeetableringsgebyr på godt over 60.000 kroner og årsgebyr på litt under 25.000 kroner. Det er også rapportert at man må bruke i overkant av 2 millioner kroner i året på et American Express kredittkort for å motta American Express Centurion. Med et Black Card i lommeboken er fordelene nærmest uendelige. Man får tilgang på VIP-behandling på en rekke luksuriøse hotellkjeder verden over, samt flyplasslounger reservert American Express Centurion-holdere. I tillegg blir man personlig invitert til eksklusive arrangementer andre bare kunne ha drømt om å delta på. Hva skal til for å få et American Express Black Card.

JP Morgan Palladium

JP Morgan er en amerikansk finansinstitusjon med røtter helt tilbake til 1700-tallet. Visa-kortet JP Morgan Chase Palladium er bankens mest eksklusive kredittkort. En gjennomsnittlig kortholder har over 30 millioner dollar i egenkapital, så selv om årsavgiften ”bare” er på 5000 kroner er dette på ingen måte et kredittkort for mannen i gata. Som navnet tilsier er kortet laget av palladium og 24-karat gull.JP Morgan palladium Kredittkortet kommer med et hav av eksklusive fordeler for kundene. Først og fremst gir JP Morgan Chase Palladium medlemskap i den såkalte Palladium Concierge-tjenesten. Dette er en personlig assistent-tjeneste som er reservert kortholderne av Palladium-kortet. I tillegg til vanlige ting som reiseplanlegging og middagsreservasjoner får man unike, tidsbesparende og personlig skreddersydde tilbud med JP Morgan Chase Palladium. Men den kanskje mest hårreisende fordelen er tilgangen kortet gir til en flåte av private jetfly via Marquis Jet.

Dubai First Royale card

Dubai er synonymt med rikdom og luksus. I denne byen tilbys det opplevelser og hoteller vi i Europa nesten ikke kan forestille oss. Banken Dubai First er ikke noe unntak. Royale-kortet er regionens første kredittkort prydet med både gull og diamanter. Da sier det også seg selv at kredittkortet er et av verdens mest eksklusive. Direktøren for Dubai First har sagt om de som er heldige nok til å holde kortet at ”Du ber om månen, og vi forsøker å skaffe den til deg”. Som med American Express Centurion får man ikke tilgang til dette kredittkortet uten personlig invitasjon fra Dubai First. Det mest unike med Dubai First Royale er imidlertid at det ikke foreligger noen liste over spesifikke fordeler. I stedet gir kortet deg en såkalt personlig livsstilforvalter som hjelper deg 24 timer i døgnet – med hva som helst. Trenger du to billetter til Oscar-utdelingen? Ikke noe problem.

Coutts & Co. World card

Det rapporteres at under 100 personer holder dette svært eksklusive kredittkortet. Coutts & Co. er en av verdens eldste banker, grunnlagt i 1692. Det sies at den britiske kongefamilien bruker Coutts, som vitnerCoutts credit card om hvor luksuriøst topp-kredittkortet til banken er. For å bli kortholder må du ha minst 8,2 millioner kroner på kontoen. Dronning Elizabeth er blant de få inviterte til å bli kortholder – Coutts World Card er altså et såkalt ’invitation only’-kort. Da kommer det heller ikke som noen overraskelse at medlemsfordelene er svært så eksklusive. I tillegg til ”standard”-fordeler som personlig assistent-tjenester og oppgradering på hoteller og hos flyselskaper gir Coutts World Card deg noe helt spesielt. Med dette kredittkortet i lommeboken får du nemlig muligheten til å handle i favoritt-designerbutikken din akkurat når du vil. Hvis du føler for litt shopping klokken fire om morgenen kan det arrangeres.

Sberbank Visa Infinite Gold Card

Kredittkortet Infinite Gold Card kommer fra Sberbank i Kazakhstan. Det er produsert et begrenset antall av disse kredittkortene, som er laget av rent gull, og prydet med perlemor og diamanter. Selv om Sberbank Visa Infinite gold cardingen vet akkurat hvor mye det koster å bli kortholder sies det at prislappen ligger på rundt 800.000 kroner. Som et av verdens fem mest eksklusive kredittkort er det selvfølgelig også et hav av fordeler med Sberbank Visa Infinite Gold Card. Her får du en personlig kontoforvalter, som hjelper deg med alt du måtte behøve. Videre mottar kortholdere VIP-behandling på noen av verdens mest eksklusive golfbaner og hotellkjeder. Man får også benytte seg av Fast Track i passkontrollen på mer enn 280 flyplasser over hele verden.

Kredittkort
  • Raskt og enkelt
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende