Gå til sidens hovedinnhold

Blogger tapte kampen mot kreften

Bente Axelsen (44) brukte bloggen til å takle kreftdiagnosen. Torsdag gikk hun bort.

(SIDE2): Den 2.februar i fjor fikk Bente Axelsen vite at hun hadde leukemi og beinmargskreft. Selv om det var en alvorlig diagnose, tok hun beskjeden med en positiv innstilling. Også legene var positive, og Bente trodde hun skulle komme seg gjennom sykdommen. Alt gikk bra gjennom våren om sommeren, men i august fikk hun et tilbakefall.

Den tunge beskjeden gjorde at hun fikk behov for å dele tankene sine, og hun begynte å bruke Facebook aktivt. Men hun følte ikke at hun fikk fortalt nok.

- Hun hadde så mye på hjertet, forteller broren Roger Axelsen til Side2.

Det var han og kona som fikk ideen til å lage en blogg. En morgen ga de henne bloggen benteaxelsen.blogg.no som en overraskelse, noe Bente ble svært glad for.

- Hun tok i bruk bloggen med en gang, og skrev og skrev. Slik fikk hun bearbeidet tankene sine, forteller broren.

Slapp spørsmål
Selv om hun var alvorlig syk, var Bente i god form store deler av tiden. Derfor hadde hun energi til å skrive mye.

- Vi vet at folk satte stor pris på at hun delte så mye på bloggen. Det er utrolig mange som har takket henne for det, sier Roger.

I tillegg til å dele tankene og følelsene sine, brukte Bente bloggen til å gi venner og kjente informasjon om sykdommen sin.

- Da slapp hun mange spørsmål og å måtte fortelle det samme hver gang hun møtte kjentfolk på butikken. Istedet fikk hun et vennlig nikk, eller et klapp på skulderen, forteller broren.

Fikk nye venner
Det var ikke bare venner og kolleger som leste bloggen, men også venner av venner, og etterhvert helt ukjente. Bente fikk også flere bloggvenninner, som også skrev om kreftsykdommen sin.

- Venninnene hjalp henne veldig. Å snakke med andre i samme situasjon gjorde at hun fikk ut frustrasjonen hun kjente, forteller Roger.

Han beskriver søsteren som en som alltid tenkte mest på andre, og alltid var optimistisk. Hun hadde godt humør, og brukte en del galgenhumor. Men da sykdommen forverret seg kraftig før jul, klarte hun ikke lenger å tenke positivt.

- Hun prøvde å blogge, men alt hun hadde å fortelle var bare trist. Hun begynte bare å gråte hver gang hun skulle skrive. Det var for sårt, sier han.

Likevel var det viktig for henne at leserne fikk vite hvordan det gikk, og hun fikk derfor broren til å skrive for seg den siste tiden.

Mange kondolanser
Torsdag 3. januar la Roger ut innlegget med beskjeden om at søsteren var gått bort. Det tok ikke lang tid før kondolansene kom i kommentarfeltet.

- Det var så mange som brydde seg, og det er veldig fint og hyggelig, sier Roger.

Dagen hun døde hadde Bente Axelsen 8500 visninger på bloggen sin.

Den 44 år gamle tobarnsmoren bisettes fredag 11.januar. Familien regner med at det vil bli en svært full kirke. Etter begravelsen skal broren legge ut det aller siste innlegget på bloggen.

FLERE SAKER FRA NETTAVISEN:

Kommentarer til denne saken