(SIDE2): Tatoveringer er trendy, men kan også brukes til et godt formål. I helgen gikk arrangementet Kroppskunst mot barnekreft av stabelen. 37 tatoveringsstudioer var med på tiltaket, og mandag formiddag er det registrert en innsamling på 358.000 kroner.

Da mangler fortsatt registrering fra 17 av tatoveringsstedene.

- Vi håper vi krysser 500.000 kroner, vi håper det blir rekord! sier initiativtaker og eier av Memento Tattoo i Oslo, Kari Kjelskau, til Side2.

Tatoveringene er små, og tegnet av de forskjellige studioene. Noen steder kan kundene selv også komme med forslag til motiv. Drøye 300.000 kroner innsamlet så langt vil si at 600 personer har fått en liten tatovering et eller annet sted på kroppen. Når den endelige summen er talt opp, er tallet altså trolig doblet – og ny rekord er satt. I flere byer var det lange køer utenfor studioene, med folk som ønsket et hjerte, en liten ugle eller en kreft-sløyfe - og å støtte et godt formål.

Se flere av tatoveringene nedover i artikkelen!

Den internasjonale barnekreftdagen markeres 15. februar hvert år, og for tredje år på rad har tatoveringsstudioer over hele landet valgt å være med på markeringen.

Pengene er ikke øremerket et spesielt tiltak, og tidligere har de innsamlede pengene blant annet blitt brukt til sorg-samling.

- I år er det mulig vi bruker noe av pengene på forskning på barnekreft. Fire av fem barn overlever kreften, men det betyr også dessverre at en av fem dør. Disse tallene har stått stille de siste femten årene, sier Organisasjonskonsulent i Barnekreftforeningen Line Bergsjøbrenden til side2.

- Det er ganske store sen-effekter også, på grunn av den harde behandlingen barna må gjennom, forteller hun.

- Barn tåler mye mer medisin enn voksne. Det må gjerne en hard behandling til for å ta knekken på kreften, og barn får gjerne dobbelt så stor cellegift-dose som voksne. Det kan føre til flere sen-effekter.

Og kreft hos barn er annerledes enn hos voksne.

- Det er veldig annerledes, for barn er ingen miniatyr-voksne. Barn vokser fremdeles, blant annet, og de får også typer av kreft voksne ikke får. Vi vet heller ikke hvorfor barn får kreft.

Hvilket som helst tatoveringsstudio kan ikke være med – det stilles strenge krav til tatovørene. Både nåler og blekk skal være godkjente av Mattilsynet, og hygiene står høyt forteller Kjelskau.

- Fargene er i henhold til forskriftene, slik at de ikke inneholder noen farlige stoffer, og studioet må være godkjent av kommunelegen.

LES også: 10 tatovører du bør følge på Instagram


HTML EMBED

#bergentattoo #new #tattoo #kroppskunstmotbarnekreft #instagood #instalike #follow #smile #happy #love #norway #bergen

Et bilde publisert av Andrea Standnes 💎 (@anearhea) lørdag 14. Feb.. 2015 PST

HTML EMBED
HTML EMBED

Ny #tattis #kroppskunst mot #barnekreft #tattoo #tatovering #staytruetattoo #ink

Et bilde publisert av Ann Christin Berg (@acberg80) lørdag 14. Feb.. 2015 PST