Gå til sidens hovedinnhold

- Det er fett å bidra

Paperboys-Vinni skal lage fest og moro under Kreftforeningens konsertturné.

(SIDE2): - Det er ærefullt og smigrende å få være med på turneen, for det er jo en ganske alvorlig greie - men vi skal bidra med fest og moro. Gjør vi ikke det har vi ikke gjort jobben vår, sier Paperboys-Vinni da Side2 møter ham under presselanseringen av Kreftforeningen og P4s årlige innsamlingsaksjon.

Se bildekarusell fra pressemøte nederst i saken!

Hvert år arrangeres den gratis konsertturneen Vinterlyd, som har som formål å samle inn penger til en av Kreftforeningens mange hjertesaker. Det er ikke vanskelig å få artister til å stille opp for en så viktig sak, og i år er det et imponerende knippe artister som i år stiller opp.

- I år har vi de beste artistene noensinne - de er både mange og varierte. Vi ønsker med disse å samle både de gamle og unge publikummere til konsertene, opplyser generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel, til Side2.

A1, Paperboys, Maria Haukås Storeng, «X-Factor»-Chand, Wig Wam og svenske David Urwitz starter lørdag 6. mars på den to uker lang konsertturné, og det er stor entusiasme blant artistene.

Første internasjonale gruppe
- Vi sa ja med en gang, og det er delvis fordi det er en god sak og delvis fordi det er en god mulighet for oss til å møte fansen, sier A1-medlemmet, Mark Read til Side2.

Som første internasjonale gruppe skal han, Christian Ingebrigtsen og Ben Adam være med på turneen, og guttene gleder seg stort. Hele gruppa er enig i at det er positivt at det er stor spennvidde på årets artister, og mener det kun er et pluss at musikkspekteret er så stort.

- Det blir som å dra på tur med en stor «familie», og det er morsomt at det er et så bredt stilspekter musikkmessig, sier Ingebrigtsen.

- Kommer fra hjertet mitt
Den ferskeste av alle i turnégruppa er Chand Torsvik. Han smeltet mange hjerter da han deltok TV 2-programmet «X-Factor», og han er ydmyk over å få dele scene med de etablerte artistene.

- Man må være liten for å være stor, og jeg føler meg liten og ydmyk for å få være med på dette. Jeg er glad jeg får gjort noe som kommer fra hjerte mitt, jeg tror det blir flott og jeg kjenner at det blir veldig godt, sier han oppriktig.

- Deilig med god sak i ryggen
Og Chan er ikke alene med å mene at dette er en hjertesak, for det er liten tvil om at turneen de foregående år har vært en stor suksess.

I år er det femte året på rad Kreftforeningen og P4 arrangerer konsertturneen, og man håper på å samle inn omkring 15 millioner kroner. Inntektene skal denne gang gå til utprøvende behandling med nye preparater og metoder for kreftpasienter.

- Jeg håper artistene vil fenge folket slik at det blir mange penger i bøssen. Det er kult at pengene går til utprøvende behandling, sier Maria Haukås Storeng, og innrømmer at hun synes det er deilig å skulle dra på turné når hun har en så god sak i ryggen.

- God kjemi
Årets konferansierene er Venke Knutson og programleder i P4 Kårstein Eidem Løvaas. Mens dette er første gang Knutson er konferansier, har Løvaas ledet showet hele fem ganger tidligere.

- Jeg tro det blir en fantastisk turne, og det blir gøy å jobbe med Venke. Jeg har en sånn god, nervøs følelse, og jeg opplever at vi har god kjemi, avslører Løvaas og utbryter at han har verdens beste jobb.

- Jeg skal høre på tidligere opptak av Kråkvik slik at jeg kan lære alle hans styrker og ikke minst svakheter, spøker Knutson, før hun legger til at hun er er veldig glad for å være med på å støtte en slik god sak.

Knutson har tidligere deltatt på Vinterlyd-turneen, men da i sin vante rolle som artist. Nå skal hun være konferansier og hun avslører at hun mye å lære.

- Det er en veldig fin gjeng som er med, og det er morsomt at så mange av mine gamle konkurrenter er samlet for nå er det jo bare glede hele veien, avslutter hun.

Reiserute for Vinterlyd: Oslo: 6. mars, Kristiansand: 8. mars, Stavanger: 10. mars, Bergen: 13. mars, Drammen: 17. mars, Trondheim: 20. mars, Bodø: 23. mars, Hemsedal: 27. mars og Hafjell: 1., 2., 3. april.

SE BILDER FRA PRESSEKONFERANSEN HER:

2950

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken