(SIDE2:) Den tilfredsstiller ikke sikkerhetskravene, og trekkes nå tilbake.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Beklager ulempen
Det er solgt cirka 60.000 Rosa sløyfereflekser i løpet av høsten.

Målet med aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskap om sykdommen, i tillegg til å samle inn penger til brystkreftforskning.

Et av tiltakene til sistnevnte har vært å selge refleks. Disse trekkes nå tilbake. Har du kjøpt produktet kan du få en ny godkjent Rosa sløyferefleks tilsendt.

- Det viser seg at Rosa sløyfeaksjonen har fått levert og solgt videre reflekser som ikke holder god nok kvalitet. Vi ønsker at folk som har kjøpt refleksen i løpet av høsten 2010 slutter å bruke den. Vi beklager ulempen dette medfører for alle som har støttet aksjonen gjennom å kjøpe refleks, sier kommunikasjonssjef Jan Egil Aase i Kreftforeningen i en pressemelding.

Kreftforeningen sier videre at de er helt nylig blitt gjort oppmerksom på feilen, og velger å gå ut med informasjon før en erstatningsrefleks er ferdigprodusert. Dette av hensyn til tryggheten i mørketiden.

Firmaet, IDÉ House of Brands, som har levert refleksen til Rosa sløyfeaksjonen påtar seg ansvaret for feilen. De skal levere en ny refleks som vil være klar over nyttår. Firmaet understreker at kreftaksjonen ikke vil bli skadelidende økonomisk av tabben.