Gå til sidens hovedinnhold

«Alle» vil hit på ferie

Det selges rekordmange charterturer til sommeren, og ett sted skiller seg ut.

(SIDE2): Tallene fra charterselskapene Ving, Apollo og Star Tour viser at Kreta ligger på salgstoppen så langt. Den greske øya ligger på topp både hos to av aktørene, mens den inntar tredjeplassen hos Ving. Her er det Mallorca som er favoritten.

Ellers finner vi destinasjoner som Bulgaria, Tyrkia og Rhodos på listene fra charterselskapene.

- Det er mange klassikere i toppen til sommeren og Hellas er en klar favoritt. Kreta er som alltid populær, men det er også veldig mange som søker seg til mindre greske øyer i sommer, forteller informasjonssjef Helen Begby hos Apollo.

Salgsrekord
I skoleferien er mer enn 60 prosent av reisene allerede solgt hos de norske charteraktørene, og det skjer rekordtidlig.

- Så langt i år er sommersalget opp 30 prosent, og med en økt kapasitet på 5 prosent mot sommeren 2007 sier det seg selv at flyene begynner å bli fulle, forklarer Christian Grønli hos Ving.

- For å understreke tempoet i salget, så solgte vi sist uke 46 prosent flere sommerseter enn tilsvarende uke i fjor. Det kommer ikke til å være mye ledig i skoleferien når vi nærmer oss juni, legger han til.

Hos Apollo ligger sommersalget 40 prosent over fjoråret. Begby mener folk har brukt deler av vinterferien på å bestille sommerferien.

En god periode
- Vi må tilbake til gullalderen på 90-tallet for å finne lignende tall, sier Elisabeth Larsen-Vonstett hos Star Tour.

- Ved årtusenskiftet raste reisemarkedet i forbindelse med SARS, fugleinfluensa og terrorangrep. Fra 2003 har det sakte, men sikkert klatret oppover, og nå er vi inne i en meget god periode, forklarer informasjonsrådgiveren.

- Vi har det fremdeles veldig bra i Norge, og vi er et av verdens mest reiseglade folkeslag. Kanskje ikke så rart, her vi sitter i mørket halve året. Vi trenger sol og sommer i alle fall noen uker i året, mener hun.

Miljøsuksess
Charterkonseptet Blue Train går også på skinner, melder Star Tour. Over halvparten av sommerens 14 miljøvennlige togpakker er allerede solgt.

- Det er moro å se at så mange er interessert i å bytte ut fly med tog når de skal reise på ferie. I fjor sommer sendte vi 100 nordmenn på togtur. I løpet av denne sommersesongen regner vi med at minst 1500 har kjøpt en ferietur på skinner, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!